Friday, August 21, 2009

Ελβετία: Το μερίδιό της πούλησε η κυβέρνηση στη UBS

Ελβετία: Το μερίδιό της πούλησε η κυβέρνηση στη UBS


Το μερίδιο της στη UBS πούλησε η ελβετική κυβέρνηση, μία μέρα μετά τη συμφωνία που επετεύχθη με τις αμερικανικές φορολογικές αρχές για την αποκάλυψη στοιχείων για χιλιάδες λογαριασμούς πλουσίων Αμερικανών στην ελβετική τράπεζα.

Η κυβέρνηση πούλησε 332 εκατ. μετοχές, ήτοι μερίδιο 9%, στην τιμή των 5,1 δισ. δολαρίων, έχοντας από την πώληση αυτή κέρδος 1,1 δισ. δολαρίων. Η ελβετική κυβέρνηση αγόρασε πέρυσι υποχρεωτικά μετατρέψιμους τίτλους της UBS, αξίας 6 δισ. ευρώ, ούτως ώστε να βοηθήσει το πιστωτικό ίδρυμα να απαλλαγεί από τα τοξικά στοιχεία ενεργητικού.

Τώρα οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η πώληση αυτή αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση δείχνει περισσότερη εμπιστοσύνη στη UBS, τώρα που διαθέτει μια σταθερή και ακέραια κεφαλαιακή βάση.

Η συμφωνία, πάντως, της UBS με τις ΗΠΑ έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στις υπόλοιπες ελβετικές τράπεζες, καθώς πιστεύουν ότι ήρθε η σειρά τους να μπουν στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών στον πόλεμο που έχουν ξεκινήσει κατά της φοροδιαφυγής.

naftemporiki

No comments:

Share |