Tuesday, January 4, 2011

Σημάδια βελτίωσης στην αμερικανική οικονομία βλέπει η Fed


Σημάδια βελτίωσης στην αμερικανική οικονομία βλέπει η Fed

Σημάδια βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας διέγνωσαν οι επικεφαλής των περιφερειακών Fed στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης στη νομισματική επιτροπή το Δεκέμβριο. Αρκετά μάλιστα από τα μέλη της Federal Reserve's Open Market Committee ήταν διαθέσιμα να διαμορφώσουν αναλόγως τους όρους του νέου γύρου νομισματικής χαλάρωσης, ύψους 600 δισ. δολαρίων, που είχαν αποφασίσει τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη σύνοδο των μελών της Fed ο κίνδυνος αποπληθωριστικών πιέσεων για την αμερικανική οικονομία έχει μειωθεί, αλλά η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας και οι τιμές ακινήτων στις ΗΠΑ είναι κρίσιμοι παράγοντες για την αμερικανική οικονομία. Παρά τις εισηγήσεις μερικών μελών η βελτίωση της οικονομίας δεν κρίθηκε αρκετή ώστε να επέλθουν αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

source: reporter.gr

ΗΠΑ: Αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών το Νοέμβριο


ΗΠΑ: Αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών το Νοέμβριο

Απροσδόκητη αύξηση σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ το Νοέμβριο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, οι παραγγελίες σημείωσαν άνοδο στα 0,7% στα 423,85 δισ. δολ. σε σχέση με τον Οκτώβριο ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση 0,1%.

Τα στοιχεία για τον προηγούμενο μήνα αναθεωρήθηκαν ωστόσο ανοδικά και έδειξαν πτώση των παραγγελιών κατά 0,7% από την αρχική εκτίμηση για πτώση 0,9%.


source: capital.gr

Γερμανία: Ανάπτυξη κατά 2,2% στο ΑΕΠ του 2011 εκτιμά το DIW


Γερμανία: Ανάπτυξη κατά 2,2% στο ΑΕΠ του 2011 εκτιμά το DIW

Ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Γερμανίας κατά 2,2% εκτιμά το κέντρο οικονομικών ερευνών DIW το 2011 και κατά 1,3% το 2012.

Ο Ferdinand Fichtner, οικονομολόγος του DIW, ανέφερε πως ο ρυθμός αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερος σε σχέση με το 2010, όπου η ανάπτυξη, σύμφωνα με το DIW, θα διαμορφωθεί στο 3,7%.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του DIW, Klaus F. Zimmerman, ανέφερε πως ο σημαντικότερος παράγοντας στην ανάκαμψη είναι το πως διαχειρίζονται οι ηγέτες την κρίση, ενώ επεσήμανε ότι τον περασμένο μήνα οι ευρωπαίοι ηγέτες έχασαν μια ευκαιρία, όταν ανακοίνωσαν τα σχέδια του μόνιμου ταμείου στήριξης.

«Οι ρυθμίσεις για τη μελλοντική συμμετοχή των τραπεζών δεν είναι αρκετά ξεκάθαρες», είπε χαρακτηριστικά ο Zimmerman. «Αυτό θα διατηρήσει την αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, μαζί με τις αρνητικές επιπτώσεις των χωρών που θα επηρεαστούν αλλά και της ευρύτερης Ευρωζώνης», κατέληξε.



source: capital.gr

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο επιλέγει ασήμι;


Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο επιλέγει ασήμι;

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο επιδιώκει να εισέλθει στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων με εντυπωσιακό τρόπο, και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ασήμι, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το KingWorldNews, ο εντυπωσιακός τρόπος για τον Carlos Slim μεταφράζεται σε πρόταση εξαγοράς της Fresnillo, της μεταλλευτικής εταιρείας με έδρα το Μεξικό, η οποία αναμένεται να εξαντλήσει τις πιθανότητές της στο να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ασημιού στον κόσμο. Σημειώνεται ότι η κεφαλαιοποίηση της Fresnillo διαμορφώνεται στα 19 δισ. δολάρια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι όταν ένας επενδυτής του βεληνεκούς του Μεξικανού μεγιστάνα που μπορεί να επενδύσει 3, 5 ή 10 δισ. δολάρια, δεν μπορεί να αγοράσει χρυσό ή ασήμι σε φυσική μορφή χωρίς να στείλει στα ύψη τις τιμές των μετάλλων, συνεπώς η εναλλακτική είναι η αγορά μίας μεταλλευτικής.

Ενδεχόμενη κίνηση του Carlos Slim θα κάνει πολλούς να επανεξετάσουν την έκθεσή τους στο ασήμι, σε μία εποχή που τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι αυξάνουν το κύρος τους στον χρηματοοικονομικό κόσμο.



source: capital.gr

Ευρωζώνη: Στο 2,2% ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο



Ευρωζώνη: Στο 2,2% ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο (εκτ.:2%)



source: capital.gr

Γερμανία: Απρόσμενη άνοδος της ανεργίας τον Δεκέμβριο


Γερμανία: Απρόσμενη άνοδος της ανεργίας τον Δεκέμβριο

Απρόσμενη άνοδο παρουσίασε η ανεργία στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά σε διάστημα 17 μηνών, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε -σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση- κατά 3.000 στα 3,15 εκατομμύρια, έναντι μείωσης της τάξεως των 15.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 7,5%.

Όπως παρατηρούν πάντως οι αναλυτές, με τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης να βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς η γερμανική οικονομία ανακάμπτει, η άνοδος της ανεργίας πιθανόν να είναι προσωρινή.

source: naftemporiki.gr

ΜPB: Σήμερα η αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου


ΜPB: Σήμερα η αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Μarfin Popular Bank θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 2 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 1,00. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 4η Ιανουαρίου 2011. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. του Χ.Α. και του Χ.Α.Κ. της 7ης Ιανουαρίου 2011. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 24η Ιανουαρίου 2011 έως και την 11η Φεβρουαρίου 2011, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 24η Ιανουαρίου 2011 έως και την 4η Φεβρουαρίου 2011.

source: reporter.gr

Ανοδος 1,5% στο Τόκιο


Ανοδος 1,5% στο Τόκιο

Στα υψηλά επτάμισι μηνών ανήλθε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei [.N225] , ο οποίος έκλεισε με άνοδο 1,7% στις 10.398,10 μονάδες. Κέρδη 1,5% κατάγραψε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 911,80 μονάδες.

Σημαντική ώθηση στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο έδωσαν τα ισχυρά διεθνή στοιχεία για τη μεταποίηση, ενώ το ιαπωνικό χρηματιστήριο ευνόησε η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του γεν.

«Οι επενδυτές ενδέχεται να παραμείνουν επιφυλακτικοί εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ που θα δημοσιευτούν την Παρασκευή, σε γενικές γραμμές όμως διατηρούν την αισιοδοξία τους», σχολιάζει ο Χιροίσι Νίσι, γενικός διευθυντής της Nikko Cordial Securities.

Αυτό το τρίμηνο, οι προσδοκίες για ικανοποιητικά κέρδη από τις αμερικανικές και ιαπωνικές εταιρείες θέτουν τις βάσεις για περαιτέρω κέρδη», σημειώνουν οι αναλυτές.

source: naftemporiki.gr

News Corp.: Περικοπές στο προσωπικό της MySpace, εξετάζεται η πώλησή της


News Corp.: Περικοπές στο προσωπικό της MySpace, εξετάζεται η πώλησή της

Περικοπές περίπου στο μισό εργατικό δυναμικό της MySpace, φαίνεται να προετοιμάζει η News Corp, με την επίσημη ενημέρωση στους υπαλλήλους να αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, πριν από την ενδεχόμενη πώλησή του.

Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως πιθανώς να χρειαστούν και περαιτέρω περικοπές στα κεντρικά της εταιρείας, με την News Corp. να επιδιώκει να βρει αγοραστή μέχρι τα μέσα του χρόνου.

Πιθανοί αγοραστές της MySpace, που απασχολεί 1.100 άτομα, φαίνεται να είναι η εταιρεία παιχνιδιών Zynga, καθώς και η Silverlake Partners.



source: capital.gr
Share |