Tuesday, September 27, 2011

ΗΠΑ: Μικρότερος των εκτιμήσεων ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης


ΗΠΑ: Μικρότερος των εκτιμήσεων ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης


Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε το Σεπτέμβριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η ιδιωτική εταιρεία ερευνών Conference Board.

Ειδικότερα, ο δείκτης αυξήθηκε στις 45,4 μονάδες από 45,2 μονάδες τον Αύγουστο ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 46 μονάδες. Το μέγεθος του Αυγούστου αναθεωρήθηκε προς τα πάνω καθώς η αρχική μέτρηση ήταν 44,5 μονάδες.

Οι προσδοκίες των καταναλωτών για την οικονομική δραστηριότητα τους επόμενους έξι μήνες αυξήθηκε με το σχετικό δείκτη να φτάνει τις 54 μονάδες από τις 52,4 μονάδες ενώ ο δείκτης για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες υποχώρησε περαιτέρω στις 32,5 μονάδες από τις 34,3 μονάδες,



source: capital.gr

Το LSE κέρδισε την μάχη για το LCH.Clearnet


Το LSE κέρδισε την μάχη για το LCH.Clearnet





Νικηφόρος κατέληξε η προσπάθεια του London Stock Exchange να αποκτήσει τον λονδρέζικο οίκο LCH.Clearnet, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης εκκαθαρίσεων συναλλαγών να προτιμήσει τον βρετανικό πάροχο έναντι της ανταγωνιστικής προσφοράς του Markit, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Financial Times.

Η συμφωνία, που μένει να εγκριθεί από τους 98 μετόχους του LCH, συνιστά μεγάλη νίκη για τον κ. Xavier Rolet τον Γάλλο επικεφαλής του LSE, ο οποίος είχε αποτύχει το καλοκαίρι να εξασφαλίσει συμφωνία με τον καναδέζικο πάροχο TMX Group.

Τα 21 μέλη του Δ.Σ. του LCH.Clearnet ενέκριναν την προσφορά του LSE στα 21 ευρώ ανά μετοχή για μεριδιο 51% στον οίκο εκκαθαρίσεων. Η προσφορά αποτιμάται στα 1 δισ. ευρώ, ενώ η Markit πρόσφερε 15 ευρώ ανα μετοχή για το σύνολο της επιχείρησης.

Η εξασφάλιση του LCH.Clearnet δίνει στο LSE τον δικό του οίκο εκκαθαρίσεων, σε μια «ριψοκίνδυνη» περίοδο για τα μεγάλα χρηματιστηριακά κέντρα, όπου δρομολογούνται μεγάλες συγχωνεύσεις και επέρχεται κύμα εποπτικών μέτρων από τις Βρυξέλλες, που θέλουν να μεταμορφώσουν το τοπίο των χρηματιστηριακών συναλλαγών και εκκαθαρίσεων, στον απόηχο της κρίσης του 2008..



source: euro2day.gr

"Άλμα" 9% το ασήμι, πάνω από τα $1.650 ο χρυσός


"Άλμα" 9% το ασήμι, πάνω από τα $1.650 ο χρυσός


Μετά από τρεις ημέρες μεγάλων απωλειών, οι τιμές του χρυσού ανακτούν την Τρίτη το επίπεδο των 1.650 δολαρίων. Έντονα ανοδικά κινείται και το ασήμι, που ενισχύεται σε ποσοστό περί του 10%.

Ξένοι αναλυτές αποδίδουν την ανοδική αντίδραση των τιμών των πολύτιμων μετάλλων στην αναζωπύρωση των φημών για ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, αλλά και στην ήπια υποχώρηση του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος μετά τη μεγάλη άνοδο που ακλούθησε τις ανακοινώσεις της Fed την προηγούμενη εβδομάδα.

Για το χρυσό, η αναλύτρια της UBS, Edel Tully, σχολιάζει σήμερα ότι υπάρχει μία μικρή, αλλά ολοένα αυξανόμενη μερίδα επενδυτών, που εκλαμβάνει την υποχώρηση των τιμών των προηγούμενων ημερών ως μία καλή αγοραστική ευκαιρία.

Σημειώνει επίσης ότι η μεταβλητότητα των τιμών του χρυσού τις προηγούμενες ημέρες έπληξε τη «φήμη» του, πυροδοτώντας πωλήσεις, ωστόσο η ζήτηση για το μέταλλο σε φυσική μορφή παραμένει «εξαιρετικά ισχυρή».

Στην αγορά spot ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1.668,40 δολάρια η ουγγιά, μετά το χθεσινό κλείσιμο στα 1.628,00 δολάρια, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο του Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά 65,6 δολάρια στα 1.660,40 δολάρια η ουγγιά. Νωρίτερα το συμβόλαιο διαπραγματευόταν έως τα 1.679,20 δολάρια.

Για το ασήμι η τιμή στην αγορά spot διαμορφώνεται σε 33,27 δολάρια, από 30,75 δολ. στο χθεσινό κλείσιμο. Το προθεσμιακό συμβόλαιο του Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά 2,66 δολάρια στα 32,64 δολάρια η ουγγιά, ενώ νωρίτερα διαπραγματευόταν έως τα 33,59 δολάρια.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 0,6% για τον μεταποιητικό δείκτη Chicago Fed τον Αύγουστο


ΗΠΑ: Αύξηση 0,6% για τον μεταποιητικό δείκτη Chicago Fed τον Αύγουστο


Μικρή άνοδο σημείωσε τον Αύγουστο ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας για τις μεσοδυτικές πολιτείες, ωθούμενος κυρίως από τον κλάδο του μηχανολογικού εξοπλισμού, όπως ανακοίνωσε η Chicago Federal Reserve Bank.

Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της τράπεζας ενισχύθηκε 0,6% φτάνοντας τις 85 μονάδες ενώ τα στοιχεία του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά στο +0,3% από το +0,5%.

Σημειώνεται πως ο δείκτης υπολογίζεται βάση των ωρών εργασίας και παραγωγής σε πέντε περιοχές, του Illinois, Michigan, Wisconsin, Indiana και Iowa.

Οι τομείς παραγωγής αυτοκινήτων και χάλυβα επεκτάθηκαν κατά 0,8%, ενώ η παραγωγή μηχανημάτων σημείωσε αύξηση 1,4%.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Νέα αύξηση του δείκτη Case-Shiller για τις τιμές κατοικίας


ΗΠΑ: Νέα αύξηση του δείκτη Case-Shiller για τις τιμές κατοικίας

Αύξηση 0,9% σημείωσαν οι τιμές κατοικίας στις ΗΠΑ για τέταρτο συνεχή μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον δείκτη S&P/Case-Shiller για τις τιμές σε 20 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αύξηση σημείωσαν οι τιμές κατοικίας στις ΗΠΑ για τέταρτο συνεχή μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον δείκτη S&P/Case-Shiller για τις τιμές σε 20 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,9% σε μηνιαία βάση, συρρικνώνοντας την ετήσια πτώση σε 4,1%.

Οι μοναδικές πόλεις στις οποίες καταγράφηκε ετήσια αύξηση ήταν το Ντιτρόιτ και η Ουάσινγκτον, ενώ η μεγαλύτερη ετήσια μείωση παρατηρήθηκε στη Μινεάπολις (-9,1%).

source: naftemporiki.gr
Share |