Wednesday, March 12, 2008

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΑΜΕΡΙΚΗ)

8:30 AM
Retail Sales
Dept of Commerce


8:30 AM
Import and Export Prices
Dept of Labor


8:30 AM
Jobless Claims
Dept of Labor


10:00 AM
Business Inventories
Dept of Commerce

Όχι σε νέους φόρους

Όχι σε νέους φόρους

Ο Υπ. Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης επανέλαβε ότι δεν θα υπάρχουν νέες φορολογίες, ούτε αύξηση υφιστάμενων φόρων. « Θέλουμε να κρατήσουμε την Κύπρο με τους χαμηλότερους φορολογικού συντελεστές της ευρώπης. Είναι ο μόνος τρόπος να προσελκύεις ξένες επενδύσεις και η Ευρώπη σου απαγορεύει να έχει διαφορετική φορολογίας για ξένους και κύπριους. Δευσμευόμεθα ότι οι φορολογικοί συντελεστές δεν πρόκειται να αυξηθούν. Ούτε ο εταιρικός φόρος δεν πρόκειται να αυξηθεί. Η Κύπρος θα παραμένει με τους πιο χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές», τόνισε.

STOCKWATCH.COM.CY

'Εσπασε το... φράγμα των 110 δολαρίων το αργό

'Εσπασε το... φράγμα των 110 δολαρίων το αργό

Ξεπέρασε τα 110 δολάρια το αργό πριν από λίγα λεπτά στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης καθώς το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί αισθητά έναντι του ευρώ και η ισοτιμία έχει διαμορφωθεί πλέον πάνω από το 1,55.
Σε νέο ιστορικό κλεισίματος τερμάτισε το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου για το αργό στα 109,92 δολάρια ανά βαρέλι ενισχυμένο κατά 1,1%.

Νωρίτερα, η τιμή του αργού αποκλιμακώθηκε σημαντικά καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ παρουσίασαν αναπάντεχη αύξηση κατά 6,18 εκατ. βαρέλια.

Το δολάριο υποχώρησε νωρίτερα στα 1,5513 έναντι του ευρώ σε νέο ιστορικό χαμηλό, ενώ η τιμή του αργού έχει παρουσιάσει αύξηση 86% σε σχέση με πέρυσι.

REPORTER.GR

ΗΠΑ: 'Ελλειμμα ρεκορ 175,6 δις στον προϋπολογισμό Φεβρουαρίου

ΗΠΑ: 'Ελλειμμα ρεκορ 175,6 δις στον προϋπολογισμό Φεβρουαρίου

Στα 263,3 δις δολάρια σκαρφάλωσε το έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ για το μήνα Φεβρουάριο, έναντι 162,8 δις δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2007, λόγω της ύφεσης που παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία.Σε επίπεδο μήνα, το έλλειμμα στον αμερικανικό προϋπολογισμό διευρύνθηκε σε επίπεδα ρεκόρ στα 175,6 δις δολάρια.

REPORTER.GR

ΗΠΑ: Σημαντική άνοδος των αποθεμάτων αργού

ΗΠΑ: Σημαντική άνοδος των αποθεμάτων αργού

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ των προσδοκιών ήταν η άνοδος των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

Τα εν λόγω αποθέματα αυξήθηκαν κατά 6,2 εκατ. βαρέλια στα 311,6 εκατ. βαρέλια κατά την εβδομάδα που τελείωσε στις 7 Μαρτίου, έναντι προβλέψεων για άνοδό τους κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης παρουσίασαν επίσης αύξηση της τάξεως του 1,7 εκατ. βαρελιών, ενώ εκείνα των διυλισμένων προϊόντων ενισχύθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη κατέγραφε απώλειες 1,05 δολ., υποχωρώντας στα 107,7 δολ. το βαρέλι.

NAFTEMPORIKI

GLOBAL INDEXES

XAK

FTSE/CySE 20
1101.91 ( 2.76%)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ
3191.67 ( 2.80%)

Όγκος: € 10,466,302

---

FTSE 100 INDEX 5,776.40 86.00 1.51%
CAC 40 INDEX 4,697.10 69.41 1.50%
DAX INDEX 6,599.37 74.80 1.15%

---

US

DOW JONES INDUS. AVG 12,110.24 -46.57 -0.38%
S&P 500 INDEX 1,308.77 -11.88 -0.90%
NASDAQ COMPOSITE INDEX 2,243.87 -11.89 -0.53%

Υπερδιπλάσια τα καθαρά κέρδη της Lufthansa

Υπερδιπλάσια τα καθαρά κέρδη της Lufthansa

Yπερδιπλάσια κέρδη παρουσίασε η Deutsche Lufthansa την περασμένη χρονιά, χάρη στην εξαγορά της Swiss International Air Lines αλλά και την πώληση του μεριδίου της στην ταξιδιωτική εταιρεία Thomas Cook.Τα κέρδη της ενισχύθηκαν το 2007 σε 1,66 δισ. ευρώ, από 803 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Τα λειτουργικά κέρδη της διαμορφώθηκαν το 2007 στο 1,38 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις της έφτασαν στα 22,4 δισ. ευρώ.

Για το 2008, ο γερμανικός αερομεταφορέας αναμένει αύξηση των πωλήσεων και της λειτουργικής του κερδοφορίας, λόγω των πρόσθετων πτήσεων και διαδρομών που έχει ξεκινήσει. Ενώ προβλέπει «περαιτέρω έσοδα και βελτιώσεις στην κερδοφορία» την επόμενη χρονιά, με την προϋπόθεση ότι θα καταφέρει να αντισταθμίσει τις αυξήσεις στις τιμές των αεροπορικών καυσίμων.

REPORTER.GR

''Κίτρινος πυρετός'' στη ζήτηση πετρελαίου έως το 2010

''Κίτρινος πυρετός'' στη ζήτηση πετρελαίου έως το 2010

Τα σχέδια της Κίνας για την ανάπτυξη των στρατηγικών πετρελαϊκων αποθεμάτων της σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια βαρέλια μέχρι το 2010 αναμένεται να ασκήσει μεγάλη πίεση στις τιμές μαύρου χρυσού ο οποίος ήδη καταγράφει ιστορικά υψηλά επίπεδα.Η Κίνα, δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου του κόσμου έχει ήδη κατασκευάσει δύο υπόγειες βάσεις αποθήκευσης αποθεμάτων του μάυρου χρυσού στην ανατολική Κίνα και αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργεία δύο ακόμη τέτοιων βάσεων πολύ σύντομα. Λίγο πιο πριν η τιμή του πετρελαίου διαμορφωνόταν κοντά στα 109 δολάρια το βαρέλι

Αν και η Κίνα δεν είναι ο μοναδικός «υπαίτιος» της εκτόξευσης των τιμών του πετρελαίου στα σημερινά «ανεπανάληπτα» επίπεδα, έχει καταναλώσει το μεγαλύτερο μέρος της αυξημένης ζήτησης για μαύρο χρυσό, τα τελευταία επτά χρόνια, και η αύξηση των αποθεμάτων της σίγουρα θα ασκήσει έντονες πιέσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Μέχρι το 2010, η Κινα θα έχει στατηγικά πετρελαϊκά αποθέματα ίσα με 30 μέρες εισαγωγών πετρελαίου. Αυτό ισούται με περίπου 100 εκατ. βαρέλια, βάση του σημερινού επιπέδου εισαγωγών της Κϊνας, και με περίπου 120 εκατ. βαρέλια μέχρι το 2010, με βάση τις προβλέψεις των αναλυτών. Σήμερα η χώρα εισάγει περίπου 3,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ή περίπου το 50% της συνολικής της κατανάλωσης.

Το πόσο αυτή η στρατηγική κίνηση της Κίνας θα ωθήσει υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου, εξαρτάται από τον ρυθμό συσσώρευσης των αποθεματικών αυτών. Αν υποθέσουμε ότι οι εισαγωγές της Κίνας θα αυξηθούν κατά 5% ετησίως, οι εισαγωγές πετρελαίου θα αγγίξουν τα 4 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2010.

Αν και δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς το επίπεδο των αποθεματικών που διατηρεί αυτήν την στιγμή η Κίνα, υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί λοιπόν να αγοράσει περίπου 100 εκατ. βαρέλια μέσα σε δύο χρόνια για να φτάσει τα 120 εκατ. μέχρι το 2010.

Αυτό συνεπάγεται με 140 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα, ή το 2% της σημερινής κατανάλωσης πετρελαίου της χώρας. Αυτό το ποσοστό δεν είναι καθόλου μικρό εάν το συγκρίνουμε με τις εκτιμήσεις που τοποθετούν την «συμβολή» τη Κίνας στην συνολική ζήτηση για πετρέλαιο, στο 6%.

REPORTER.GR

Ο πληθωρισμός δεν επιτρέπει μείωση των επιτοκίων

Ο πληθωρισμός δεν επιτρέπει μείωση των επιτοκίων

ΠΑΡΑ το γεγονός ότι το ευρώ [EUR=X] βρίσκεται μια «ανάσα» από το επίπεδο του 1,5 δολαρίου (1,5495), σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διατηρούν εστιασμένη την προσοχή τους στην πορεία του πληθωρισμού, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της Bundesbank, Αξελ Βέμπερ, τόνισε ότι οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη δεν αφήνουν περιθώρια στην ΕΚΤ για την άσκηση χαλαρότερης νομισματικής πολιτικής. Σύμφωνα με τον κ. Βέμπερ, ο οποίος παράλληλα είναι μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ, ο πληθωρισμός (ο οποίος βρίσκεται σε επίπεδα-ρεκόρ, 3,2%) δεν αναμένεται να υποχωρήσει σημαντικά φέτος, παρά το γεγονός ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας είναι ταχύτεροι του αναμενομένου. Εξάλλου, για το Φεβρουάριο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη προβλέπεται να παραμείνει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, στο 3,2%.

«Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου αποτελεί ανησυχητικό παράγοντα και δεν νομίζω ότι αφήνει περιθώρια για χαλαρότερη νομισματική πολιτική», κατέληξε ο κ. Βέμπερ. Ανάλογη στάση τήρησε και ο Βίτορ Κονστάνσιο, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλώνοντας ότι τα επιτόκια στη ζώνη του ευρώ συμβάλλουν επαρκώς στον έλεγχο των πληθωριστικών πιέσεων, διευκρινίζοντας ότι η ΕΚΤ δεν προαποφασίζει, αλλά αξιολογεί τις τρέχουσες συνθήκες και κινδύνους για τη λήψη αποφάσεων νομισματικής πολιτικής.

Την ίδια στιγμή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Μίχαελ Γκλος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας ότι το ισχυρό ευρώ πλήττει ορισμένους τομείς της γερμανικής οικονομίας, δεν αποτελεί όμως λόγο ανησυχίας σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

«Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν την οικονομική πραγματικότητα», τόνισε από την πλευρά του ο Σλοβένος υπουργός Οικονομίας, Αντρέι Μπαγιούκ, η χώρα του οποίου προεδρεύει της Ε.Ε. Από την πλευρά του, ο Ρόμπερτ Κίμιτ του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα πρέπει να διαμορφώνονται σε ανοικτές, ανταγωνιστικές αγορές.

NAFTEMPORIKI

Ευρωζώνη: Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,9% τον Ιανουάριο

Ευρωζώνη: Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,9% τον Ιανουάριο

Αύξηση 0,9% σημείωσε σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη Eurostat

Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2007, η εν λόγω παραγωγή ενισχύθηκε κατά 3,8%.

Η αύξηση τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση είναι μεγαλύτερη απ΄ ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές.

NAFTEMPORIKI

Και η Air France – KLM στο στόχαστρο της Κομισιόν

Και η Air France – KLM στο στόχαστρο της Κομισιόν

ΣΤΟ στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τέθηκε η Air France – KLM, στο πλαίσιο των αιφνίδιων επιθεωρήσεων που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε. σε αεροπορικές εταιρείες ύποπτες για σύσταση καρτέλ στην Ιαπωνία.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της, συνεργάζεται πλήρως με τους ελεγκτές της Ε.Ε.

Τη διενέργεια παρόμοιων επιθεωρήσεων στα γραφεία τους έχουν επιβεβαιώσει επίσης η γερμανική Lufthansa καθώς και η μονάδα της Air France – KLM, KLM Royal Dutch Airlines.

Η Κομισιόν γνωστοποίησε πως πραγματοποιεί έρευνες στα γραφεία πολλών αεροπορικών εταιρειών, καθώς «έχει λόγο να πιστεύει» πως παραβίασαν τους κανόνες της Ε.Ε. περί ανταγωνισμού στις επιχειρηματικές τους πρακτικές.

NAFTEMPORIKI
Στα 927 δισ. δολ. αναμένονται οι πωλήσεις του ΟΠΕΚ το 2008

ΣΤΑ 927 δισ. δολάρια εκτιμά το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας (ΕΙΑ) ότι θα ανέλθουν τα έσοδα του ΟΠΕΚ από τις εξαγωγές πετρελαίου το 2008, 9% υψηλότερα συγκριτικά με την προηγούμενη πρόβλεψή του, τον Ιανουάριο.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου, τα αντίστοιχα έσοδα του καρτέλ διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 676 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 10% σε σχέση με το 2006.

Η Σαουδική Αραβία φέρεται να αποκόμισε τα 194 δισ. δολάρια εξ αυτών – δηλαδή το 29% των συνολικών εσόδων του ΟΠΕΚ.

NAFTEMPORIKI

SocGen: Συνελήφθη από τις αρχές και δεύτερος trader

SocGen: Συνελήφθη από τις αρχές και δεύτερος trader

ΣΤΗ σύλληψη ενός ακόμη διαπραγματευτή του γαλλικού τραπεζικού ομίλου Societe Generale προέβησαν την Τετάρτη οι αρχές της χώρας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν για το σκάνδαλο που συγκλόνισε πρόσφατα την εταιρεία, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.

Το άτομο που συνελήφθη φέρεται να είναι πρώην συνεργάτης του Ζερόμ Κερβιέλ, o οποίος κατηγορείται για τη μεγαλύτερη απάτη που έχει διαπραχθεί στην τραπεζική ιστορία και βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος.

Η SocGen αποκάλυψε τις παράνομες δραστηριότητες, στις οποίες είχε επιδοθεί ο Κερβιέλ, τον Ιανουάριο. Οι απώλειες από αυτές ανήλθαν σε 4,9 δισ. ευρώ.

NAFTEMPORIKI

MIG: Εχουμε δεχθεί προτάσεις για το ποσοστό του ΟΤΕ

MIG: Εχουμε δεχθεί προτάσεις για το ποσοστό του ΟΤΕ

«Η δημόσια διατυπωμένη θέση της εταιρείας μας, ότι η συμμετοχή μας στον ΟΤΕ [OTEr.AT] είναι στρατηγικού χαρακτήρα και ότι επιδιώκουμε μειοψηφική συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ δεν έχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αλλάξει».

Αυτό τονίζει η Marfin Investment Group (ΜΙG) σε απαντητική της επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα.

«Έχουμε δεχθεί προτάσεις από επενδυτικούς συμβούλους διαφόρων ενδιαφερομένων στρατηγικών επενδυτών για συνεργασία ή / και για πώληση του συνόλου ή μέρους των μετοχών που κατέχουμε στον ΟΤΕ χωρίς όμως, μέχρι στιγμής, ούτε να έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε το χαρακτήρα της επένδυσης μας ούτε να έχει προκύψει κάποια ανακοινώσιμη πληροφορία», καταλήγει η ανακοίνωση της MIG.

Τη φημολογία που ήθελε να υπάρχουν συνομιλίες του υπουργείου Oικονομίας με την Deutsche Telecom για το θέμα του ΟΤΕ διέψευδαν χθες κύκλοι του υπουργείου οικονομίας δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζουν τίποτα περί νέων συνομιλιών με τη γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Πάντως από την πλευρά του δεύτερου μεγαλύτερου μετόχου του Οργανισμού της Marfin Investment Group η οποία κατέχει το 19,89% του μετοχικού κεφαλαίου έδιναν άλλη διάσταση στο θέμα. Βεβαίωναν βολιδοσκόπηση της D.T. προς την πλευρά τους αλλά ξεκαθάριζαν ότι δεν υπάρχουν ακόμη ούτε επίσημες συνομιλίες και πολύ περισσότερο κάποια συμφωνία για το θέμα του ΟΤΕ.

NAFTEMPORIKI

Χαμηλώνει ο πήχυς για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας το 2008

Χαμηλώνει ο πήχυς για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας το 2008

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομίας, Αλιστερ Ντάρλινγκ αναθεώρησε προς τα κατώ την πρόβλεψη της κυβέρνησης για τον ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας το 2008, δηλώνοντας στη Βουλή ότι θα κυμανθεί από 1,75% έως 2,25%, έναντι 2%-2,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

NAFTEMPORIKI.GR

Διευρύνεται η χρήση πλαστικού χρήματος

Διευρύνεται η χρήση πλαστικού χρήματος

Διευρύνεται η χρήση πιστωτικών καρτών στην εγχώρια αγορά. Αύξηση παρατηρήθηκε στη χρήση πλαστικού χρήματος από τους κυπρίους όσο και από τους ξένους. Όπως προκύπτει από στοιχεία της JCC Payments που δημοσιεύτηκαν σήμερα, τους πρώτους δύο μήνες του 2008 η αξία των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες στην εγχώρια αγορά έφθασε το €360,6 εκ. Τα €315,8 εκ. αφορούσαν συναλλαγές Κυπρίων και τα υπόλοιπα €44,8 εκ. αγορές ξένων. Σε σχέση με το περσινό δίμηνο, η αξία των συναλλαγών στην εγχώρια αγορά από τους κυπρίους σημειώνει σημαντική άνοδο 41% και των ξένων αύξηση 11%. Στο εξωτερικό, οι κύπριοι δαπάνησαν την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2007 €91,6 εκ., σημειώνοντας άνοδο 23% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Φεβρουάριος


Σε σχέση με το δεύτερο μήνα του έτους, η χρήση πιστωτικών καρτών από Κυπρίους στην Κύπρο σημείωσε αύξηση 50% φθάνοντας τα €163,3 εκ. Στο εξωτερικό οι Κύπριοι δαπάνησαν το Φεβρουάριο του 2008 €43 εκ., σημειώνοντας άνοδο 22% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2008.

Η αξία των καρτών που χρησιμοποίησαν οι ξένοι στην Κύπρο έφθασε το Φεβρουάριο του 2008 τα €22,6 εκ., σημειώνοντας άνοδο 11% σε σχέση με το δεύτερο μήνα του 2007.

STOCKWATCH.COM.CY

Καλλής: Χωρίς εποπτικό έλεγχο η αγορά

Καλλής: Χωρίς εποπτικό έλεγχο η αγορά

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην αγορά λόγω της ανεπαρκούς εποπτείας και των προβλημάτων στην ΕΠΑ ανέδειξε στη σημερινή συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου ο παραιτηθείς πρόεδρος της Επιτροπής Παναγιώτης Καλλής.

Υποστήριξε πως έμποροι εκμεταλλεύονται την υπολειτουργία της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού και πουλούν τα προϊόντα τους σε πολύ πιο υψηλές τιμές από τις κανονικές. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι λειτουργοί της υπηρεσίας του εντόπισαν εμπόρους να πουλούν σε διπλάσια τιμή από την κανονική τα προϊόντα τους, ενώ σε μια άλλη περίπτωση οι τιμές συγκεκριμένου προϊόντος ήταν οκταπλάσιες του κόστους παραγωγής.

Αυτές όπως και άλλες υποθέσεις, υπέδειξε, παρέμειναν μόνο στα χαρτιά λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.

STOCKWATCH.COM.CY

H ΑΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

NIKKEI 225 12,861.13 202.85 1.60%
HANG SENG INDEX 23,422.76 427.41 1.86%
CSI 300 INDEX 4,309.65 -131.54 -2.96%

ANOΔΙΚΑ ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΥΡΩΠΗ

ΓΥΡΩ ΣΤΟ +1% ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ.
Share |