Friday, March 22, 2013

Η Moody's υποβάθμισε Λαϊκή, Τρ. Κύπρου και Ελληνική


Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την Παρασκευή το αξιόχρεο και των τριών μεγάλων τραπεζών της Κυπριακής δημοκρατίας -Τράπεζα Κύπρου, Λαϊκή Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα- επικαλούμενος τους υφιστάμενους κινδύνους οι καταθέτες να υποστούν σημαντικές ζημίες και να επιβληθούν περαιτέρω έλεγχοι σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις, όταν οι τράπεζες επαναλειτουργήσουν.

Μειώνονται άμεσα από Caa2 σε Caa3 οι αξιολογήσεις του Moody's για τις καταθέσεις και τα μακροπρόθεσμα αξιόγραφα στις τρείς τράπεζες αυτές, ενώ ο οίκος ενδέχεται να προβεί και σε νέα υποβάθμισή τους, όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του.

source: kathimerini.com.cy

Σε Τρ. Πειραιώς οι Κύπρου και Λαϊκή

Στην Τρ. Πειραιώς καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, το "πακέτο" των υποκαταστημάτων της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής στην Ελλάδα. Με τη συνεδρίαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας λέγει το... σίριαλ της απόσχισης των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. 

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, το σύνολο των καταθέσεων διασφαλίζονται απόλυτα. Αυτόνομη συνεχίζει η Ελληνική Τράπεζα, η οποία δεν συμπεριλήφθηκε στο «πακέτο» των κυπριακών τραπεζών.

 Πηγή:www.capital.gr

Συμφωνήθηκε η ρύθμιση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα


Σε σημερινή επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώθηκε η ρύθμιση του ζητήματος της αποξένωσης των ελλαδικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών, με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους, με σημαντικό όφελος για την κυπριακή πλευρά.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του Κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Κύπρος και επιθυμεί να ενημερώσει τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου μέχρι την οριστική διευθέτηση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.


Τα πραγματικά γεγονότα απαντούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της Eλληνικής Kυβέρνησης έναντι της Κύπρου. Σε όλο αυτό το διάστημα η συμπαράσταση της Ελλάδας ήταν δεδομένη και γιʼ αυτό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του.

source: kathimerini.com.cy
Share |