Wednesday, July 6, 2011

"Συμμαχία" Skype - Facebook



"Συμμαχία" Skype - Facebook

Τη δυνατότητα να συνομιλούν για μέσω βίντεο ετοιμάζεται να προσφέρει στους χρήστες του το Facebook.




Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον ιδρυτή του Facebook, τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Οι κλήσεις θα είναι προσωπικές, δηλαδή από τον ένα χρήστη στον άλλο, ενώ αργότερα στο μέλλον θα διατεθούν και άλλες δυνατότητες του Skype.

Όπως πρόσθεσε ο Ζάκερμπεργκ, οι χρήστες του Facebook έχουν φτάσει τα 750 εκατομμύρια.

Επισήμανε δε ότι δεν είναι ο αριθμός των ενεργών χρηστών που είναι ενδεικτικός της επιτυχίας του αλλά το υλικό που μοιράζονται μεταξύ τους, όπως οι φωτογραφίες.

Η συνεργασία Facebook-Skype θεωρείται σαν μία πρώτη απάντηση στην προσπάθεια του Google να στήσει το δικό του κοινωνικό δίκτυο, το Google+, το οποίο επίσης προσφέρει, μεταξύ πολλών άλλων, τη δυνατότητα συνομιλίας μέσω βίντεο.

Η Skype πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη Microsoft (η συγχώνευση δεν έχει εγκριθεί από τις Αρχές), η οποία με τη σειρά της έχει μερίδιο στο Facebook.

source: reporter.gr

ΗΠΑ: Ρύθμιση για την ανάκτηση των αποζημιώσεων από στελέχη


ΗΠΑ: Ρύθμιση για την ανάκτηση των αποζημιώσεων από στελέχη


Νέους κανονισμούς που θα επιτρέπουν στην αμερικανική κυβέρνηση να ανακτά τις αποζημιώσεις από στελέχη που προκάλεσαν την κατάρρευση χρηματοοικονομικών εταιρειών ενέκρινε σήμερα η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC), όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Οι κανονισμοί, που εγκρίθηκαν με ψήφους 5-0, προβλέπονται στο νέο κανονιστικό πλαίσιο μετά την αναμόρφωση της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας στο πλαίσιο του νόμου Dodd-Frank που πέρασε το περασμένο έτος.

Προβλέπουν ότι η FDIC θα έχει το δικαίωμα να ανακτά τις πληρωμές εάν τα στελέχη θεωρηθούν "ουσιαστικά υπεύθυνα" για την κατάρρευση μιας εταιρείας.

Η FDIC ανέλαβε την αρμοδιότητα για την διάλυση μεγάλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων που απειλούνται με κατάρρευση καθώς η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει στο μέλλον και νέες διασώσεις ιδρυμάτων που απειλούν την ευρύτερη σταθερότητα του συστήματος και της οικονομίας.

Ο νέος νόμος ορίζει ότι η FDIC θα αναλαμβάνει να διαχειρίζεται την περιουσία ιδρυμάτων που με την κατάρρευση τους απειλούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μπορεί να προβαίνει σε ανάκτηση της αμοιβής των στελεχών αυτών εφόσον δεν διεξάγουν με σύνεση και υπευθυνότητα τα καθήκοντα τους.


source: capital.gr

Moody΄s: Το 1/3 των τραπεζών θα εμφανίσει ανάγκη έκτακτης στήριξης


Moody΄s: Το 1/3 των τραπεζών θα εμφανίσει ανάγκη έκτακτης στήριξης


Σχεδόν το 1/3 των ευρωπαϊκών τραπεζών που υποβάλλονται σε stress test για να ελεγχθεί η ανθεκτικότητά τους σε κακές συνθήκες αγορές, ενδέχεται να χρειαστεί κάποια εξωτερική ενίσχυση, εκτιμά ο οίκος Moody΄s.

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority-EBA) αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress test την επόμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές περιμένουν περισσότερες αποτυχίες από τις επτά που εμφάνισαν τα αποτελέσματα των stress test του περασμένου έτους, με τις ρυθμιστικές αρχές να προσπαθούν να ενισχύσουν την αξιοπιστία στο θεσμό των τεστ.

Η Moody΄s επισημαίνει πως ο αντίκτυπος των stress test στις αξιολογήσεις των τραπεζών θα είναι περιορισμένος. "Από τις 91 ευρωπαϊκές τράπεζες που υπόκεινται στα stress test του 2011 της EBA, η Moody΄s πιστεύει πως 26 τράπεζες, τις οποίες καλύπτει, θα παρουσιάσουν αυξημένο κίνδυνο για ανάγκη έκτακτης εξωτερικής χρηματοδότησης", σημειώνει ο οίκος.

Επίσης προβλέπει πως οι τράπεζες που θα αποτύχουν στα stress test θα ανήκουν σε αυτές που έχουν αξιολογηθεί χαμηλά στην κλίμακα της Moody΄s ή σε αυτές που δεν καλύπτονται καθόλου από τον οίκο.

Το τεστ για την υγεία των τραπεζών, που στόχο έχει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον κλάδο, καθώς επλήγη λόγω της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη, τις χαμηλότερες επενδυτικές αποδόσεις και τη ρυθμιστική αβεβαιότητα, θα έχει λογικά θετικές συνέπειες για τις τράπεζες, σύμφωνα με την Moody΄s.

H δοκιμασία ώθησε ήδη αρκετές τράπεζες να ενισχύσουν τα "μαξιλάρια" ρευστότητας και θα δώσει στους επενδυτές λεπτομέρειες για την έκθεση της κάθε τράπεζας σε κρατικό χρέος αλλά μια εικόνα της αξιολόγησης της κεφαλαιακής θέσης των τραπεζών από τις ρυθμιστικές αρχές.

"Ωστόσο, ενώ τα stress test του 2011 έχουν πιο αυστηρά κριτήρια σε σχέση με τα τέστ του 2010, η Moody΄s παρατηρεί ότι τα αποτελέσματα της EBA δεν θα περιλαμβάνουν την υπόθεση χρεοκοπίας ενός κράτους, σε μια εποχή όπου ο κίνδυνος αυτός εντός της Ευρωζώνης είναι αυξημένος", σημειώνεται στην ανακοίνωση του οίκου.


source: capital.gr

ΗΠΑ: Χειρότερος των εκτιμήσεων ο δείκτης PMI υπηρεσιών


ΗΠΑ: Χειρότερος των εκτιμήσεων ο δείκτης PMI υπηρεσιών


Υποχώρησε τον Ιούνιο η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Institute for Supply Management.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών διολίσθησε στις 53,3 μονάδες τον Ιούνιο από 54,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για ηπιότερη πτώση του δείκτη στις 54 μονάδες.

Μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες υποδεικνύουν επέκταση της δραστηριότητας.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης δραστηριότητας/παραγωγής υποχώρησε στις 53,4 μονάδες από 53,6 μονάδες το Μάιο, ενώ ο δείκτης νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε στις 53,6 μονάδες από 56,8 τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης για την απασχόληση σημείωσε οριακή βελτίωση στις 54,1 μονάδες από 54,0 μονάδες, ενώ ο δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στις 60,9 μονάδες από 69,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.



source: capital.gr

Νέα αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα


Νέα αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα

Σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 0,25% προχώρησε η Κίνα, για τρίτη φορά φέτος, σε μια ακόμα προσπάθεια να συγκρατήσει τον πληθωρισμό ο οποίος βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2008.

Σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 0,25% προχώρησε η Κίνα, για τρίτη φορά φέτος, σε μια ακόμα προσπάθεια να συγκρατήσει τον πληθωρισμό ο οποίος βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2008.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η κεντρική τράπεζα της Κίνας αναφέρει ότι αυξάνει το ετήσιο επιτόκιο καταθέσεων στο 3,5% από 3,25%, με ισχύ από αύριο. Επίσης, το ετήσιο επιτόκιο δανεισμού αυξάνεται στο 6,56% από 6,31%.

source: naftemporiki.gr

Γερμανία: Αύξηση 1,8% στις βιομηχανικές παραγγελίες Μαΐου


Γερμανία: Αύξηση 1,8% στις βιομηχανικές παραγγελίες Μαΐου

Απρόσμενη άνοδο 1,8% εμφάνισαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία σε μηνιαία βάση το Μάιο, καθώς η ισχυρή ζήτηση στο εσωτερικό υπερκάλυψε την πτώσης της ζήτησης από το εξωτερικό.

Η αύξηση ήταν πολύ μεγαλύτερη από το 0,5% που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι.

Οι εγχώριες παραγγελίες εκτινάχθηκαν κατά 11,3%, ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό σημείωσαν πτώση 5,8%.

«Η ανοδική τάση στις παραγγελίες παραμένει άθικτη παρά την εξασθένηση της ζήτησης από το εξωτερικό και έτσι οι προοπτικές για τη βιομηχανική παραγωγή παραμένουν καλές», αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

source: naftemporiki.gr

Αυξήθηκαν απροσδόκητα οι τιμές κατοικίας τον Ιούνιο στη Βρετανία


Αυξήθηκαν απροσδόκητα οι τιμές κατοικίας τον Ιούνιο στη Βρετανία

Λονδίνο (Dow Jones) – Οι βρετανικές τιμές κατοικίας αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Ιούνιο, αλλά πιθανότατα θα δυσκολευτούν αρκετά να διατηρήσουν αυτό το ρυθμό στους επόμενους μήνες, όπως δήλωσε η εταιρεία ενυπόθηκων δανείων, Halifax.

Ο δείκτης τιμών κατοικίας της Halifax σημείωσε άνοδο 1,2% τον Ιούνιο από το Μάιο. Το ποσοστό υποχώρησης σε σχέση με το προηγούμενο έτος, συρρικνώθηκε στο 3,5% από το 4,1% το Μάιο.

«Μια βραδέως βελτιούμενη οικονομία και τα χαμηλά επιτόκια, λογικά θα βοηθήσουν ώστε να στηριχτεί μια ευρεία σταθερότητα στην αγορά στους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Martin Ellis, οικονομολόγος της Halifax.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η αγορά «αναμένεται να συνεχίσει να αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια, τα οποία εκτιμάται ότι θα περιορίσουν τη ζήτηση για κατοικίες».



source: capital.gr

Ρεκόρ σε spread και CDS Πορτογαλίας "δια χειρός" Moody ‘s


Ρεκόρ σε spread και CDS Πορτογαλίας "δια χειρός" Moody ‘s


Σε ιστορικό υψηλό εκτοξεύονται την Τετάρτη τα πορτογαλικά spread και CDS μετά την υποβάθμιση πολλαπλών βαθμίδων από τη Moody’s που έστειλε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας στην κλίμακα του junk.

Συγκεκριμένα, η Moody’ s αποτελεί τον πρώτο οίκο που με υποβάθμιση τεσσάρων βαθμίδων, έστειλε την αξιολόγηση της Πορτογαλίας στην κατηγορία "junk", λέγοντας ουσιαστικά πως η χώρα, όπως ακριβώς η Ελλάδα, θα χρειαστεί πιθανότατα και νέο πακέτο στήριξης μελλοντικά. Η αρνητική αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες γύρω από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους ασκώντας έντονες πιέσεις και στις αποδόσεις των ομολόγων της υπόλοιπης περιφέρειας.

Ειδικότερα, το premium που απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των δεκαετών πορτογαλικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund ενισχύεται στις 884 μ.β. την Τετάρτη, κατά 82,35 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης. Ρεκόρ καταγράφουν σήμερα και τα πενταετή CDS της χώρας διαμορφούμενα στις 880 μ.β.

Την ίδια ώρα έντονα ανοδικά κινούνται και τα spreads της υπόλοιπης περιφέρειας με το ελληνικό να διαμορφώνεται στις 1.362 μ.β. (+11,20 μ.β.), το ιρλανδικά στις 883 μ.β. (+29,70 μ.β.), το ισπανικό στις 262 μ.β. (+9,11 μ.β.) και το Ιταλικό στις 214 μ.β. (+16,53 μ.β.).

Τα πενταετή ελληνικά CDS ενισχύονται στις 2.136 μ.β. στις συναλλαγές της Τετάρτης.



source: capital.gr

Πάνω από 80% η συμμετοχή στο roll over


Πάνω από 80% η συμμετοχή στο roll over

Τι εκτιμά η Goldman Sachs για rollover και τράπεζες.
Οι τράπεζες θα συμφωνήσουν στην μετακύληση των ελληνικών ομολόγων έαν η Ελλάδα «κρατήσει» την συμφωνία για μέτρα λιτότητας, σημειώνει η Goldman Sachs σε νέα της έκθεση, στην οποία σημειώνει ότι περιμένει πως η συμμετοχή θα ξεπεράσει το 80%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματοοικονομικά ιδρύματα έχουν 112 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα, μεγάλο μέρος των οποίων λήγει πριν το 2014. Εάν δεν υπάρξει

rollover, η ΕΕ και το ΔΝΤ θα αναγκαστούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα, κι έτσι υπάρχει «ξεκάθαρο συμφέρον», όπως υπογραμμίζει ο οίκος, να γίνει η μετακύληση. Η Goldman Sachs εκτιμά ότι θα συμβεί ακριβώς αυτό, κυρίως για δύο πάρα πολύ βασικούς λόγους:

Πρώτον, η σύνθεση των κατόχων των ελληνικών ομολόγων δείχνει πως το οποιοδήποτε κίνητρο δοθεί από τις κυβερβήσεις θα έχει ευρεία στήριξη: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν το 59%, οι ευρωπαϊκές κρατικές τράπεζες το 22%, οι τράπεζες με σημαντική συμμετοχή του δημοσίου το 6%, και οι ιδιωτικές/εισηγμένεε τράπεζες το 13%.

Δεύτερον, άσχετα με την επιροή της κυβέρνηση, υπάρχει έντονη διάθεση για συμμετοχή στη μετακύληση, εάν οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες πιστέψουν ότι κάτι τέτοιο πραγματικά θα αποτρέψει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Εκτός Ελλάδας, η έκθεση σε ελληνικά ομόλογα είναι μικρή κι έτσι σύμφωνα με την Goldman Sachs, η μετακύληση τους μπορεί απλά να θεωρηθεί ως ένα «τίμημα» για να αποφευχθεί ο συστημικός κίνδυνος. Οπως σημειώνει ο οίκος, η δομή της κατοχής των ελληνικών ομολόγων καθώς και τα συμφέροντα των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών, θα καταλήξουν σε σημαντική συμμετοχή στο rollover η οποία μάλιστα θα ξεπεράσει το 80%.

source: reporter.gr

Δεν πείστηκαν οι πιστωτές


Δεν πείστηκαν οι πιστωτές

Σε επίπεδα πάνω του 8% παραμένουν οι αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων στις διεθνείς αγορές διαψεύδοντας τις προσδοκίες για αποκλιμάκωσή τους.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου βρισκόταν χθες κοντά στο 8,04% και του 5ετούς στο 8,48%, ελάχιστα πιο κάτω από τα επίπεδα που βρίσκονταν πριν μια βδομάδα.

Οι προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ότι η εξαγγελία του πακέτου μέτρων την Παρασκευή σε συνδυασμό με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα θα περιόριζαν τις πιέσεις στο κόστος δανεισμού, εξανεμίζονται.

Η παραμονή των αποδόσεων σε αυτά τα επίπεδα προκαλεί έντονο προβληματισμό, αφού σε περίπτωση που προσφύγει σε διεθνή δανεισμό η Κύπρος θα κληθεί να καταβάλει διπλάσιο επιτόκιο από ότι πέρσι.

Η αναρρίχηση των αποδόσεων του δεκαετούς ομολόγου συνεπάγεται αύξηση εκατοντάδων εκατομμυρίων στο κόστος εξυπηρέτησης δανεισμού της χώρας και οφείλεται στη διασύνδεση που υπάρχει διεθνώς μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας λόγω τραπεζών.

Το σύνολο του κυπριακού χρέους φθάνει τα €11 δισ. και σε περίπτωση που το κόστος δανεισμού διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα, η Κύπρος θα πληρώνει σε κάποια χρόνια κοντά στα €900 εκ. για εξυπηρέτηση του χρέους της αντί €500 εκ. που πληρώνει σήμερα.

Τα πρόσθετα €400 εκ. αντιστοιχούν με το ένα τρίτο περίπου του αναπτυξιακού προϋπολογισμού του 2011.

Η μεγαλύτερη ανησυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι ότι σε περίπτωση που οι αποδόσεις του κυπριακού ομολόγου παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, η Κύπρος θα αναγκαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης λαμβάνοντας χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού έναντι δεσμεύσεων για δημοσιονομική εξυγίανση.

Η εισδοχή στο μηχανισμό θα πλήξει καίρια τη φήμη της Κύπρου ως χρηματοοικονομικό κέντρο και ενδέχεται να συνεπάγεται δεσμεύσεις για διαφοροποίηση του συντελεστή εταιρικής φορολογίας.

Στην κλειστή συνεδρία της βουλής την Παρασκευή κυκλοφόρησε σημείωμα που έδειχνε ότι οι άλλες τρεις χώρες που βρίσκονται στο μηχανισμό – Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία – ζήτησαν βοήθεια όταν οι αποδόσεις των ομολόγων τους είχαν φθάσει στα επίπεδα που είναι σήμερα το κυπριακό δεκαετές ομόλογο.

Αν και η αύξηση των αποδόσεων είναι γενικότερο φαινόμενο, σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, που λαμβάνουν μέτρα εξυγίανσης, είναι περιορισμένη.

Η απόδοση του 10-ετούς Ισπανικού ομολόγου βρισκόταν χθες στο 5,3% και της Ιταλίας στο 4,75%, παρουσιάζοντας αύξηση 58 και 75 μονάδων σε σχέση με πέρσι, αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα η απόδοση του ομολόγου αναρριχήθηκε χθες στο 16,2%, στην Ιρλανδία στο 11,36% και στην Πορτογαλία στο 11,8%.

Μέσα σε ένα χρόνο, το κόστος δανεισμού στις χώρες αυτές αυξήθηκε κατά 5,98%, 5,98% και 6,47% αντίστοιχα.

Τα περιθώρια που έχει η Κύπρος να πείσει τις διεθνείς αγορές στενεύουν καθώς το 2012 η χώρα υπολογίζεται ότι θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει γύρω στο 33% του χρέους της.

Σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα, η κυβέρνηση φοβάται πλέον ότι θα είναι δύσκολο να πείσει ξένους πιστωτές να τη δανείσουν με επιτόκια κάτω του 8%.

source: stockwatch.com.cy

Με άνοδο 1,10% έκλεισε στο Τόκιο ο Nikkei


Με άνοδο 1,10% έκλεισε στο Τόκιο ο Nikkei

Με άνοδο 110,02 μονάδων, ποσοστό 1,10%, έκλεισε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei [.N225] 225, φθάνοντας στις 10.082,48 μονάδες.

source: naftemporiki.gr

Προς δεύτερο πακέτο και η Πορτογαλία - Υποβάθμιση σε junk από τη Moody's


Προς δεύτερο πακέτο και η Πορτογαλία - Υποβάθμιση σε junk από τη Moody's

Ολοταχώς για δεύτερο πακέτο. Τα ομόλογα βαθμολογούνται πλέον με Baa1 από Ba2, είναι δηλαδή στην κατηγορία των μη επενδυτικών ομολόγων (junk).
Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας κατά τέσσερις βαθμίδες προχώρησε την Τρίτη η Moody’s.

Τα ομόλογα βαθμολογούνται πλέον με Baa1 από Ba2, είναι δηλαδή στην κατηγορία των μη επενδυτικών ομολόγων (junk).

Επιπλέον υποβαθμίστηκε η βραχυπρόθεσμη ικανότητα της Πορτογαλίας από Prime-2 σε Not-Prime.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ό τη Πορτογαλία θα χρειαστεί και δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης πριν επιστρέψει στις αγορές και ότι θα τεθεί σαν προϋπόθεση για αυτό η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Προσθέτει δε ότι αυξάνονται οι ανησυχίες πως το πρόγραμμα περιορισμού του ελλείμματος δεν θα πετύχει τους στόχους του, λόγω των δυσκολιών στον περιορισμό των δαπανών, στην μείωση της φοροδιαφυγής και στην υποστήριξη του τραπεζικού συστήματος.

source: reporter.gr

Άλλα 50 εκατ. δανεισμός με βραχυπρόθεσμο χρέος


Άλλα 50 εκατ. δανεισμός με βραχυπρόθεσμο χρέος


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, προσφορές που θα γίνονται δεκτές θα έχουν ελάχιστο ποσό 1.000.000

Σε νέο δανεισμό προχωρεί η κυβέρνηση, με την έκδοση, την Τετάρτη, σειράς γραμματίων ύψους 50 εκατ. ευρώ. Τα γραμμάτια θα λήξουν σε 13 εβδομάδες και θα έχουν ημερομηνία λήξης 7 Οκτωβρίου 2011. Θα πουληθούν μέσω δημοπρασία και θα έχουν ονομαστική αξία 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, προσφορές που θα γίνονται δεκτές θα έχουν ελάχιστο ποσό 1.000.000.

Μετά τον δανεισμό 800 εκατ. ευρώ συνολικά το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση προχωρεί με νέο δάνειο, αυτή τη φορά ακόμα πιο βραχυπρόθεσμο. Προς το παρόν, δεν έχουν καταστεί πλήρως ξεκάθαρες οι προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά εικάζεται πως ο νέος δανεισμός σχετίζεται άμεσα με την διαχείριση της ρευστότητας του δημοσίου.


source: kathimerini.com.cy
Share |