Wednesday, July 6, 2011

ΗΠΑ: Ρύθμιση για την ανάκτηση των αποζημιώσεων από στελέχη


ΗΠΑ: Ρύθμιση για την ανάκτηση των αποζημιώσεων από στελέχη


Νέους κανονισμούς που θα επιτρέπουν στην αμερικανική κυβέρνηση να ανακτά τις αποζημιώσεις από στελέχη που προκάλεσαν την κατάρρευση χρηματοοικονομικών εταιρειών ενέκρινε σήμερα η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC), όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Οι κανονισμοί, που εγκρίθηκαν με ψήφους 5-0, προβλέπονται στο νέο κανονιστικό πλαίσιο μετά την αναμόρφωση της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας στο πλαίσιο του νόμου Dodd-Frank που πέρασε το περασμένο έτος.

Προβλέπουν ότι η FDIC θα έχει το δικαίωμα να ανακτά τις πληρωμές εάν τα στελέχη θεωρηθούν "ουσιαστικά υπεύθυνα" για την κατάρρευση μιας εταιρείας.

Η FDIC ανέλαβε την αρμοδιότητα για την διάλυση μεγάλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων που απειλούνται με κατάρρευση καθώς η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει στο μέλλον και νέες διασώσεις ιδρυμάτων που απειλούν την ευρύτερη σταθερότητα του συστήματος και της οικονομίας.

Ο νέος νόμος ορίζει ότι η FDIC θα αναλαμβάνει να διαχειρίζεται την περιουσία ιδρυμάτων που με την κατάρρευση τους απειλούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μπορεί να προβαίνει σε ανάκτηση της αμοιβής των στελεχών αυτών εφόσον δεν διεξάγουν με σύνεση και υπευθυνότητα τα καθήκοντα τους.


source: capital.gr

No comments:

Share |