Wednesday, July 6, 2011

Ρεκόρ σε spread και CDS Πορτογαλίας "δια χειρός" Moody ‘s


Ρεκόρ σε spread και CDS Πορτογαλίας "δια χειρός" Moody ‘s


Σε ιστορικό υψηλό εκτοξεύονται την Τετάρτη τα πορτογαλικά spread και CDS μετά την υποβάθμιση πολλαπλών βαθμίδων από τη Moody’s που έστειλε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας στην κλίμακα του junk.

Συγκεκριμένα, η Moody’ s αποτελεί τον πρώτο οίκο που με υποβάθμιση τεσσάρων βαθμίδων, έστειλε την αξιολόγηση της Πορτογαλίας στην κατηγορία "junk", λέγοντας ουσιαστικά πως η χώρα, όπως ακριβώς η Ελλάδα, θα χρειαστεί πιθανότατα και νέο πακέτο στήριξης μελλοντικά. Η αρνητική αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες γύρω από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους ασκώντας έντονες πιέσεις και στις αποδόσεις των ομολόγων της υπόλοιπης περιφέρειας.

Ειδικότερα, το premium που απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των δεκαετών πορτογαλικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund ενισχύεται στις 884 μ.β. την Τετάρτη, κατά 82,35 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης. Ρεκόρ καταγράφουν σήμερα και τα πενταετή CDS της χώρας διαμορφούμενα στις 880 μ.β.

Την ίδια ώρα έντονα ανοδικά κινούνται και τα spreads της υπόλοιπης περιφέρειας με το ελληνικό να διαμορφώνεται στις 1.362 μ.β. (+11,20 μ.β.), το ιρλανδικά στις 883 μ.β. (+29,70 μ.β.), το ισπανικό στις 262 μ.β. (+9,11 μ.β.) και το Ιταλικό στις 214 μ.β. (+16,53 μ.β.).

Τα πενταετή ελληνικά CDS ενισχύονται στις 2.136 μ.β. στις συναλλαγές της Τετάρτης.



source: capital.gr

No comments:

Share |