Wednesday, March 14, 2012

Στην Κύπρο η Triple Five


Η Κύπρος είναι μια από τις καλύτερες χώρες σήμερα για να επενδύσει κάποιος είπε σήμερα ο επιχειρηματίας κ. Ναντέρ Γκερμεζιάν, Πρόεδρος του Ομίλου εταιρειών Triple Five, ο οποίος έγινε δεκτός το απόγευμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κίκη Καζαμία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Γκερμεζιάν είπε ότι «μετά τη συνάντηση μου με τον κ. Πρόεδρο εδώ, είμαι ακόμη περισσότερο πεπεισμένος ότι πρέπει να συνεχίσουμε με το θέμα των επενδύσεων στην Κύπρο. Αισθάνομαι ότι αυτή είναι σωστή χώρα για επενδύσεις, έστω και εάν η οικονομία είναι λίγο αβέβαιη προς το παρόν. Αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να σταματήσει κανέναν από το να έρθει εδώ. Υπάρχουν πολύ καλοί άνθρωποι εδώ για να συνεργαστείς μαζί τους», είπε. Πρόσθεσε ότι ο Ομιλος επιχειρήσεων του ασχολείται με ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων σε πολλούς μεγάλους τομείς παγκοσμίως, σημειώνοντας ότι επιθυμία του είναι να συμβάλει στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Όπως είπε οι εταιρείες του ασχολούνται και με τον τουριστικό τομέα, σημειώνοντας πως εξυπηρετούν περίπου 100 εκ. επισκέψεις τουριστών. «Πιστεύω μπορούμε να φέρουμε τουρίστες στην Κύπρο, ενώ το άλλο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ασχοληθούμε με το θέμα του τραπεζικού τομέα. Υπάρχουν τρεις επιλογές για μας. Η μια είναι να ανοίξουμε παράρτημα εδώ μιας από τις τράπεζες μας στη βόρειο Αμερική. Η άλλη να ιδρύσουμε μια τράπεζα εδώ ή να κάνουμε διευθέτηση με μια από τις τοπικές τράπεζες ώστε να φέρουμε περισσότερες επενδύσεις», ανέφερε. Είπε ακόμη ότι «ενδιαφερόμαστε για το θέμα της ενέργειας», προσθέτοντας ότι ο Ομιλος εταιρειών του περιλαμβάνει πετρελαϊκή εταιρεία, αλλά και τμήμα παροχής υπηρεσιών σε πετρελαϊκές εταιρείες. Εχουμε 250 μηχανικούς μόνο σε αυτό το τμήμα, όλοι προσοντούχοι μηχανικοί, γεωφυσικοί».

Ο κ. Γκερμεζιάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Triple Five είναι σε θέση να συμβάλει στην ανάπτυξη του τομέα της ενέργειας στην Κύπρο. «Το άλλο που μπορούμε να κάνουμε εδώ αφορά το θέμα των υποδομών», είπε προσθέτοντας «ελπίζουμε να επενδύσουμε σε κάποια σχέδια της Κυβέρνησης της Κύπρου». Ερωτηθείς αν συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το θέμα του φυσικού αερίου υπό το φως του δεύτερου γύρου αδειοδότησης, ο κ. Γκερμεζιάν είπε ότι δεν συζήτησαν από το θέμα. Πρόσθεσε ότι «ως επιχειρηματίας ενδιαφέρομαι για οτιδήποτε θα μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά, όχι, δεν το συζητήσαμε αυτό».

Σε ερώτηση σε ποιο χρηματικό ποσό μεταφράζονται οι επενδύσεις στις οποίες αναφέρθηκε, ο κ. Γκερμεζιάν είπε ότι «προτιθέμεθα να εξετάσουμε αυτά τα έργα και είμαστε αρκετά μεγάλη εταιρεία για να κάνουμε πολλά πράγματα. Οι επενδύσεις αυτές βασίζονται σε μελέτες για το τι χρειάζεται», ενώ σε άλλη ερώτηση είπε ότι οι μελέτες αυτές άρχισαν εδώ και μήνες.Ερωτηθείς πότε θα αρχίσουν οι επίσημες διαβουλεύσεις για τις διάφορες επενδύσεις που μελετά, ο κ. Γκερμεζιάν είπε ότι, ήδη «έχουμε αρχίσει διαπραγματεύσεις με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για τον τραπεζικό τομέα και εξετάζουμε το θέμα της συμμετοχής μας στον τομέα της ενέργειας. Στον τουρισμό, ήδη, αρχίσαμε να βοηθούμε την Κύπρο. Εχουμε μεγάλη πείρα στη βόρειο Αμερική. Στείλαμε τους ανθρώπους μας στην Ευρώπη την περασμένη βδομάδα για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την Κύπρο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε τουρίστες με ναυλωμένες πτήσεις από τη βόρειο Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και αλλού».

Σε ερώτηση αν η εταιρεία του πήρε άδεια από την Κεντρική Τράπεζα για ίδρυση τράπεζας στην Κύπρο, ο κ. Γκερμεζιάν απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε συζητήσεις για να πάρουμε άδεια». Ερωτηθείς γιατί επιλέγει την Κύπρο, ο κ. Γκερμεζιάν απάντησε ότι ο λόγος είναι η γεωγραφική θέση της Κύπρου που βρίσκεται μεταξύ της Μέσης Ανατολής και Ευρώπης και πρόσθεσε ότι «έχετε επίσης καλό καιρό εδώ, καλές παραλίες και καλούς ανθρώπους. Εχω στείλει τους ανθρώπους μου εδώ για να μελετήσουν το ζήτημα. Πιστεύω ότι η Κύπρος είναι μια από τις καλύτερες χώρες σήμερα για να επενδύσεις». Σε ερώτηση αν τον ενδιαφέρει το θέμα δημιουργίας καζίνο στην Κύπρο, απάντησε αρνητικά. Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν μελέτησε το θέμα επένδυσης σε κυπριακά κρατικά ομόλογα ανέφερε «ναι, το εξετάζουμε αυτό».

source: alithia.com.cy

Το PSI ακυρώνει τον "γάμο" Alpha Bank-Eurobank



Το PSI ακυρώνει τον "γάμο" Alpha Bank-Eurobank

Τέλος στην συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank βάζει με ανακοίνωση της πρώτης η οποία προχωρά στην ανάκληση όλων των αποφάσεων που σχετίζονται με αυτήν.



Την πρόθεσή της να φέρει προς έγκριση στο προσεχές Διοικητικό της Συμβούλιο πρόταση για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με αντικείμενο την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της Γ.Σ. 15ης Νοεμβρίου 2011, ανακοίνωσε η Alpha Bank.

"Σε συνέχεια προηγουμένης ανακοινώσεώς της, η Alpha Bank ενημέρωσε την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias ότι, μετά και την αναδιάταξη του δημοσίου χρέους (Private Sector Involvement – PSI) και τις επιπτώσεις αυτής επί του τραπεζικού τομέα, προτίθεται να φέρει προς έγκριση στο προσεχές Διοικητικό της Συμβούλιο πρόταση για τη σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της με αντικείμενο την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της Τραπέζης της 15ης Νοεμβρίου 2011", αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Η τράπεζα, η οποία ενημέρωσε την EFG Eurobank Ergasias για αυτή της την απόφαση, επικαλείται την αναδιάταξη του δημοσίου χρέους (Private Sector Involvement - PSI) και τις επιπτώσεις αυτής επί του τραπεζικού τομέα. Το Δ.Σ της Τραπέζης θα συγκληθεί στις 27 Μαρτίου.

Η αγορά θεωρεί την εν λόγω εξέλιξη αναμενόμενη ενώ και ο οίκος Moody's πριν από μερικές μέρες "έβλεπε" μικρές πιθανότητες της εν λόγω συγχώνευσης εξαιτίας του κουρέματος των ομολόγων.

Η συμφωνία συγχώνευσης είχε ανακοινωθεί στις 29 Αυγούστου και επικυρώθηκε από τις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών στις 15 Νοεμβρίου.

source: news247.gr

Απρόσμενη αποτυχία της Citigroup στα stress tests


Απρόσμενη αποτυχία της Citigroup στα stress tests

O χρηματοπιστωτικός κολοσσός της Citigroup είναι μία από τις τέσσερις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που δεν κατάφεραν να περάσουν τα τεστ αντοχής της Fed. Η αποτυχία της Citigroup, η οποία έχει επιστρέψει σε κερδοφορία εδώ και δύο χρόνια, δεν ήταν αναμενόμενη, ενώ μαζί της κόπηκαν και οι SunTrust, Ally Financial και MetLife.

Τα συνολικά αποτελέσματα των stress test είναι ανάμεικτα, καθώς δείχνουν πως τα τραύματα του αμερικανικού τραπεζικού τομέα από την κρίση του 2008 έχουν αρχίσει να επουλώνονται αλλά όχι εντελώς.

Από τις 19 μεγάλες τράπεζες που υποβλήθηκαν στη δοκιμασία, 15 βρέθηκαν να έχουν κεφαλαιακή βάση που θα άντεχε σενάριο ύφεσης, στο οποίο θα συνέχιζαν να καταβάλλουν μερίσματα και να επαναγοράζουν τίτλους τους.Το σενάριο της Fed προέβλεπε ανεργία κοντά στο 13%, υποχώρηση 50% στις τιμές των μετοχών και μείωση των τιμών ακινήτων κατά 21% -η σωρευτική ζημιά σε ορίζοντα εννέα τριμήνων θα ανερχόταν σε 534 δισ. ευρώ.

Ακόμη και σε αυτό το σενάριο πάντως, και οι 19 τράπεζες θα έπιαναν τον ελάχιστο στόχο κεφαλαιακής επάρκειας 5%.

source: reporter.gr

JPMorgan: Απρόσμενη αύξηση του μερίσματος


JPMorgan: Απρόσμενη αύξηση του μερίσματος

Τελευταία Ενημέρωση : 14/03/2012 09:37 ΕκτύπωσηΑποστολήΦυλάξτε τοΜέγεθοςΑκούστε τοΈγκριση για τη διανομή μερίσματος αυξημένου κατά 20% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα έλαβε η JPMorgan Chase & Co., αιφνιδιάζοντας τους επενδυτές και τη Φέντεραλ Ριζέρβ.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα αύξησε το μέρισμα στα 30 σεντς ανά μετοχή από 25 σεντς ανά μετοχή, ενώ ενέκρινε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 15 δισ. δολαρίων.

Μετά την ανακοίνωση, που εκδόθηκε αργά χθες, οι μετοχές της εκτινάχθηκαν κατά 7%.

Η τράπεζα αποφάσισε επίσης να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα σήμερα, δύο ημέρες νωρίτερα απ' ό,τι είχε προγραμματισθεί.


source: naftemporiki.gr

Κτύπημα Moody's για κυπριακές τράπεζες


Κτύπημα Moody's για κυπριακές τράπεζες

Σε υποβάθμιση των κυπριακών τραπεζών προχώρησε τις πρωινές ώρες ο οίκος Moody’s λόγω των προκλήσεων που δημιουργεί το ελληνικό «κούρεμα» και το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο οίκος υποβάθμισε τις διαβαθμίσεις της Τράπεζας Κύπρου για καταθέσεις και δάνεια κατά δύο βαθμίδες σε B1 από Ba2, της Marfin κατά μία βαθμίδα σε B3 από B2 και της Ελληνικής επίσης κατά μία βαθμίδα σε Ba3 από Ba2. Ο ορίζοντας για Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική είναι αρνητικός και για τη Marfin είναι εξελισσόμενος (developing outlook).

Επίσης, ο οίκος υποβάθμισε τη πιστοληπτική αξιολόγηση της Τράπεζας κύπρου σε B2 από Ba3, της Marfin σε Caa1 από B3 και της Ελληνικής σε B1 από Baa3.

Η υποβάθμιση των κυπριακών τραπεζών ακολουθεί την υποβάθμιση του κρατικού χρέους κατά μία βαθμίδα και αποτελεί ολοκλήρωση της αξιολόγησης που ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση γίνεται σε μια ευαίσθητη περίοδο για τις τράπεζες, που προσπαθούν να πείσουν υφιστάμενους και νέους μετόχους να συμμετέχουν στις εκδόσεις κεφαλαίου που ανακοίνωσαν.

Στην ανακοίνωση τους, οι Moody’s αναφέρουν τέσσερις λόγους για την υποβάθμιση, που επηρεάζουν σε διαφορετικό βαθμό τις τρεις τράπεζες:

1. Τις ζημιές από το ελληνικό PSI, που συνεπάγονται αύξηση κεφαλαίου για ενίσχυση του core Tier 1 στο 8%, που είναι το μίνιμουμ που χρειάζεται η ΚΤ, και στο 9% που είναι ο στόχος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών.

2. Την επιτάχυνση της δημιουργίας προβληματικών δανείων και την εκτίμηση των Moody’s για συνεχιζόμενη μεγάλη πίεση στην ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών στο λειτουργικό τους περιβάλλον σε Κύπρο και Ελλάδα, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες απώλειες λόγω επισφαλειών.

3. Την επιδείνωση της χρηματοδότησης και ρευστότητας, που είναι το αποτέλεσμα απώλειας καταθέσεων, και που έχει δημιουργήσει αυξημένη εξάρτηση σε χρηματοδότηση από την ΕΚΤ.

4. Την εκτίμηση των Moody’s ότι η μείωση στις εργασίες των τραπεζών θα πιέσει την προ προβλέψεων κερδοφορία τους, και επομένως, την ικανότητα τους να απορροφούν ζημιές.

Για την Τράπεζα Κύπρου ο οίκος εκτιμά ότι το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης θα αντιμετωπίσει προκλήσεις και ότι η επιδείνωση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχει ληφθεί υπόψη στους λογαριασμούς της. Σημειώνει την απώλεια καταθέσεων και την αυξημένη εξάρτηση σε χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, που εκτιμάται ότι θα μεγαλώσει τα επόμενα τρίμηνα. Ο οίκος εκτιμά επίσης ότι η μειωμένη ζήτηση θα κτυπήσει την κερδοφορία της Τράπεζας και την ικανότητα να απορροφά ζημιές από επισφάλειες.

Ο οίκος θεωρεί απίθανη την αναβάθμιση της Τράπεζας μεσοπρόθεσμα εκτός αν προκύψει βελτίωση του περιβάλλοντος σε Κύπρο και Ελλάδα. Εκτιμά ότι τα ratings θα πιεστούν αν προκύψει μεγαλύτερο «κούρεμα», αυξημένες επισφάλειες, και εκροές καταθέσεων.

Για τη Marfin ο οίκος εκτιμά ότι οι απώλειες κεφαλαίου και οι κεφαλαιακές ανάγκες είναι συμβατές με standalone credit rating Caa1. Όπως και στην περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου, οι Moody’s σημειώνουν ότι η επιδείνωση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχει ληφθεί υπόψη στους λογαριασμούς της γιατί δεν περιλαμβάνει τα δάνεια για τα οποία υπάρχουν εξασφαλίσεις, που δεν είναι εύκολο να εκποιηθούν προς όφελος των τραπεζών. Επίσης, καταγράφεται η απώλεια καταθέσεων και εξάρτηση στην ΕΚΤ. Ο οίκος αναφέρει επίσης ότι σε περίπτωση νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, η τράπεζα θα έχει μεγαλύτερο κεφαλαιακό πρόβλημα γιατί έχει μεγαλύτερη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα.

Ο οίκος θεωρεί το rating εξελισσόμενο λόγω της αβεβαιότητας για τη χρηματοδότηση και την κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας. Θα μπορούσε να αναβαθμιστεί αν προέκυπτε επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση και μείωση της εξάρτησης από χρηματοδότηση της ΕΚΤ.

Θα υποβαθμιζόταν αν αυξανόταν το κούρεμα, οι επισφάλειες και οι εκροές καταθέσεων. Επίσης, αν αποτύγχανε το πλάνο ανακεφαλαιοποίησης.

Στην περίπτωση της Ελληνικής ο οίκος δίνει έμφαση στα προβληματικά δάνεια που εκτιμά ότι είναι μεγαλύτερα από τις αναλογίες που ανακοινώνονται, στο κούρεμα των ομολόγων και σε πιθανές προκλήσεις από εκροή καταθέσεων – αν και σημειώνει ότι η Ελληνική βρίσκεται σε καλύτερη θέση ρευστότητας από ότι οι άλλες δύο τράπεζες.

Θεωρεί απίθανη την αναβάθμιση του rating μεσοπρόθεσμα, εκτός και αν βελτιωθεί το περιβάλλον σε Κύπρο και Ελλάδα. Η Ελληνική θα υποβαθμιστεί αν επιταχυνθεί η επιδείνωση του δανειακού της χαρτοφυλακίου και αν προκύψουν μεγάλες εκροές καταθέσεων.

source: stockwatch.com.cy

Κάτω από το 1,31 δολ. το ευρώ


Κάτω από το 1,31 δολ. το ευρώ

Υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, αφού διαπραγματεύεται στα 1,3075 δολάρια από το επίπεδο των 1,3148 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.
Αρνητικά επηρεάζει το κοινό νόμισμα η πίεση που φαίνεται να ασκεί Γερμανία στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να αποσύρει τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των ευρωπαϊκών τραπεζών τα οποία εφαρμόζει τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Jens Weidman αποκάλυψε σήμερα ότι στους κόλπους της ΕΚΤ ήδη έχει ξεκινήσει η σχετική συζήτηση, καθώς όπως ανέφερε η διαιώνιση των έκτακτων μέτρων εγκυμονεί κινδύνους για τη σταθερότητα του συστήματος. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής η ΕΚΤ έχει ενισχύσει την ρευστότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών με περίπου 1 τρισ. ευρώ.

source: reporter.gr

Αλμα σε Wall και Ευρώπη


Αλμα σε Wall και Ευρώπη

Με κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες με τους επενδυτές να τοποθετούνται στις τραπεζικές μετοχές, μετά και την απόφαση της Fed να διατηρήσει τη νομισματική πολιτική υπερ της ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας. Θετικά λειτουργησε και η άνοδος σε υψηλά 5 μηνών των λιανικών πωλήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow κέρδισε 1,68% στις 13.177 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,88% στις 3.039 μονάδες και ο S&P 500 είναι στις 1.395 μονάδες και στο +1,81%.

Σταθερό διατηρεί το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό έυρος μεταξύ 0-0,25% η κεντρική αμερικανική τράπεζα, Federal Reserve. Το επιτόκιο βρίσκεται στο επίπεδο αυτό από τον Δεκέμβριο του 2008.

Η νομισματική επιτροπή της Fed, η FOMC, έκανε λόγο στα πλαίσια της συνεδρίασής της για προσωρινή άνοδο του πληθωρισμού, με φόντο την άνοδο της τιμής του αργού και της βενζίνης.

Παράλληλα, η Fed διατηρεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων υπό των τίτλο Operation Twist, ενώ επαναλμβάνει ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον και ως το 2014.

"Η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται μετριοπαθώς", τονίζει η FOMC αναγνωρίζοντας για πρώτη φορά πως παγκοσμίως οι πιέσεις στις χρηματαγορές έχουν χαλαρώσει.

Στο μεταξύ, στο κείμενο απόφασης της FOMC περιλμβάνονται οι ανησυχίες για την ανεργία, η οποία ενώ έχει υποχωρήσει απαραμένει επιρρεπής στην άνοδο. Τέλος, η Fed επισημαίνει πως θα συνεχίσει να επανεπενδύει στην πιεσμένη αγορά κατοικίας.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες με τον τραπεζικό κλάδο να δίνει τον πρώτο τόνο, και τα στοιχεία από τον γερμανικό δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης το δεύτερο, αφού σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2010.

Ο FTSE στο Λονδίνο σημείωσε κέρδη 1,07% στις 5.956 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι κέρδισε 1,72% στις 3.550 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφουρτη ενισχύθηκε 1,37% στις 6.996 μονάδες.

Από τους σημαντικότερους κερδισμένους οι γαλλικές τράπεζες, με την Credit Agricole να κλείνει στο +3,5%, την BNP Paribas στο +1,9% και τη Societe Generale στο +1,5%.

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία το Μάρτιο, με τον σχετικό δείκτη του ινστιτούτου ZEW να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2010.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης ενισχύθηκε αυτόν το μήνα στις 22,3 μονάδες από 5,4 μονάδες που ήταν το Φεβρουάριο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερο άνοδό του, στις 10 μονάδες.

Ο επιμέρους δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε πάντως στις 37,6 μονάδες από 40,3 μονάδες το Φεβρουάριο.

Στα μάκρο της ημέρας, στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 5 μηνών ανήλθαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά τον μήνα Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι λιανικές πωλήσεις, τον δεύτερο μήνα του 2012, κατέγραψαν αύξηση 1,1% στα 407,8 δισ. δολάρια.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του αμέσως προηγούμενου μήνα, Ιανουαρίου, αναθεωρήθηκαν ανοδικά, καταγράφοντας αύξηση 0,6%, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για αύξηση 0,4%.

source: reporter.gr
Share |