Wednesday, March 14, 2012

Το PSI ακυρώνει τον "γάμο" Alpha Bank-Eurobank



Το PSI ακυρώνει τον "γάμο" Alpha Bank-Eurobank

Τέλος στην συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank βάζει με ανακοίνωση της πρώτης η οποία προχωρά στην ανάκληση όλων των αποφάσεων που σχετίζονται με αυτήν.



Την πρόθεσή της να φέρει προς έγκριση στο προσεχές Διοικητικό της Συμβούλιο πρόταση για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με αντικείμενο την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της Γ.Σ. 15ης Νοεμβρίου 2011, ανακοίνωσε η Alpha Bank.

"Σε συνέχεια προηγουμένης ανακοινώσεώς της, η Alpha Bank ενημέρωσε την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias ότι, μετά και την αναδιάταξη του δημοσίου χρέους (Private Sector Involvement – PSI) και τις επιπτώσεις αυτής επί του τραπεζικού τομέα, προτίθεται να φέρει προς έγκριση στο προσεχές Διοικητικό της Συμβούλιο πρόταση για τη σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της με αντικείμενο την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της Τραπέζης της 15ης Νοεμβρίου 2011", αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Η τράπεζα, η οποία ενημέρωσε την EFG Eurobank Ergasias για αυτή της την απόφαση, επικαλείται την αναδιάταξη του δημοσίου χρέους (Private Sector Involvement - PSI) και τις επιπτώσεις αυτής επί του τραπεζικού τομέα. Το Δ.Σ της Τραπέζης θα συγκληθεί στις 27 Μαρτίου.

Η αγορά θεωρεί την εν λόγω εξέλιξη αναμενόμενη ενώ και ο οίκος Moody's πριν από μερικές μέρες "έβλεπε" μικρές πιθανότητες της εν λόγω συγχώνευσης εξαιτίας του κουρέματος των ομολόγων.

Η συμφωνία συγχώνευσης είχε ανακοινωθεί στις 29 Αυγούστου και επικυρώθηκε από τις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών στις 15 Νοεμβρίου.

source: news247.gr

No comments:

Share |