Saturday, August 28, 2010

«Πόλεμος» HP-Dell


«Πόλεμος» HP-Dell

«Πόλεμος προσφορών» έχει ξεσπάσει μεταξύ Hewlett-Packard και Dell για την εξαγορά της 3PAR, με την Η-Ρ να υψώνει τον πήχη στα 2 δισ. δολάρια και να υποσκελίζει -για μία ακόμη φορά- την αντιπροσφορά της Dell, επιδεικνύοντας ότι διαθέτει τη ρευστότητα που χρειάζεται, ώστε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της εταιρείας αποθήκευσης δεδομένων.

Η νέα προσφορά της Η-Ρ -στα τριάντα δολάρια ανά μετοχή- κατατέθηκε περίπου τρεις ώρες αφότου η Dell ανακοίνωσε ότι η 3PAR είχε αποδεχθεί την προσφορά της, ύψους 27 δολαρίων ανά μετοχή, η οποία κυμαινόταν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη προσφορά της Η-Ρ.

Η συμφωνία της Dell με την 3PAR επιτρέπει στην εταιρεία να αντικρούει ανταγωνιστικές προσφορές, όμως οι αναλυτές θεωρούν ότι η Η-Ρ αποτελεί πιο ισχυρό παίκτη, καθώς διαθέτει ετήσια έσοδα, ύψους 114 δισ. δολαρίων, έναντι ετήσιων εσόδων στα 53 δισ. δολάρια για την Dell.

Παράλληλα, οι προσφορές της Η-Ρ ήταν πιο τολμηρές. «Η 3PAR είναι στρατηγικά σημαντική και για τις δύο εταιρείες. Δεδομένου όμως του "πολέμου προσφορών" που έχει ξεσπάσει, είναι πιο πιθανό να αναδειχθεί νικητής η Η-Ρ», εκτιμά αναλυτής της Gleacher & Co.

Οι αντιπροσφορές για 3PAR διατυπώνονται την ώρα που Dell, Η-Ρ και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας επεκτείνονται σε νέους τομείς, ώστε να προσφέρουν ευρύτερης κλίμακας προϊόντα και υπηρεσίες.

source: naftemporiki.gr

Σωρεία εξαγορών και συγχωνεύσεων ασφαλιστικών


Σωρεία εξαγορών και συγχωνεύσεων ασφαλιστικών

Σε μία από τις καλύτερες χρονιές όλων των εποχών για τις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων στον κλάδο των ασφαλειών αναδεικνύεται η φετινή. Σύμφωνα με στοιχεία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, από τις αρχές του έτους έχουν ανακοινωθεί συμφωνίες συνολικού ύψους 44,8 δισ. δολαρίων στον κλάδο.

Την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν ανακοινωθεί συμφωνίες ύψους 28 δισ. δολαρίων, ποσό περίπου 60% χαμηλότερο σε σχέση με το φετινό. Μεγάλες συμφωνίες αναμένεται να ανακοινωθούν και τους επόμενους μήνες, καθώς χρηματοοικονομικοί κολοσσοί, όπως οι Bank of America Αegon και Royal Bank of Scotland, αναζητούν σύμφωνα με το Bloomberg αγοραστή για ασφαλιστικές δραστηριότητες συνολικής αξίας 10 δισ. δολαρίων.

Η χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία άσκησε ισχυρότατες πιέσεις σε μεγαθήρια, όπως η American International Group, φέρνει σήμερα στο φως αγοραστικές ευκαιρίες για ανταγωνιστές, όπως η MetlLife και η Prudential Financial, οι οποίες ανέκαμψαν γρήγορα από την κρίση και αναζητούν σήμερα προοπτικές ανάπτυξης σε νέες αγορές.

Η AIG έχει πωλήσει περισσότερα από 30 στοιχεία ενεργητικού από τη διάσωσή της το 2008 έως σήμερα, ενώ η βρετανική RBS και η ολλανδική ING Groep έχουν κληθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. να πωλήσουν ασφαλιστικές δραστηριότητες, προκειμένου τα κρατικά σχέδια στήριξής τους να λάβουν την τελική έγκριση, και σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι αγοραστές έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη συμφωνία της φετινής χρονιάς ναυάγησε, όταν οι μέτοχοι της Prudential έκριναν ότι το αντίτιμο των 35,5 δισ. δολαρίων, που προσέφερε η εταιρεία για την εξαγορά της AIA, ασιατικής μονάδας της AIG, ήταν υπερβολικά υψηλό, και το διοικητικό συμβούλιο του αμερικανικού κολοσσού από την πλευρά του αρνήθηκε να δεχθεί μείωσή του.

Παρ' όλα αυτά οι αναλυτές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι οι συμφωνίες θα υπερβούν φέτος τα επίπεδα τόσο του 2009 όσο και του 2008, όταν η αξία των εξαγορών και των συγχωνεύσεων είχε διαμορφωθεί στα 53 δισ. και 58 δισ. δολάρια αντίστοιχα. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο φετινός απολογισμός να είναι πολύ κοντά στα επίπεδα του 2007, όταν είχαν ανακοινωθεί συμφωνίες ύψους 90 δισ. δολαρίων στον ασφαλιστικό κλάδο.

source: naftemporiki.gr

Whitney:Επιπλέον κεφάλαια χρειάζονται οι τράπεζες


Whitney:Επιπλέον κεφάλαια χρειάζονται οι τράπεζες


"Επιπλέον στήριξη της κεφαλαιακής τους επάρκειας χρειάζονται οι αμερικανικές τράπεζες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την νέα κρίση στην στεγαστική αγορά", τόνισε η κορυφαία αναλύτρια Meredith Whitney.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη της στο Bloomberg, η Meredith Whitney προειδοποίησε ότι οι εγχώριες τράπεζες δεν είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη διπλού πάτου ύφεση στην στεγαστική αγορά.

"Θα χρειαστεί ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών" σημείωσε μεταξύ άλλων.

source: euro2day.gr
Share |