Wednesday, September 16, 2009

Ομπάμα: Ενδείξεις σταθεροποίησης στην παγκόσμια οικονομία


Ομπάμα: Ενδείξεις σταθεροποίησης στην παγκόσμια οικονομία


Ενδείξεις σταθεροποίησης στην παγκόσμια οικονομία εντοπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αν και επισήμανε πως ακόμη «δεν έχει βγει από τα δάση».

Κατά τη διάρκει συνάντησή του με τον Καναδό πρωθπουργό Χάρπερ σημείωσε ακόμη πως η αμερικανική και η καναδική οικονομία κινούνται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά συμφώνησε πως η οικονομική ανάκαμψη έρχεται, τη χαρακτήρισε όμως εύθραυστη.


naftemporiki

Εθνική: Πώληση 515.199 ιδίων μετοχών

Εθνική: Πώληση 515.199 ιδίων μετοχών


Στην πώληση 515.199 ιδίων μετοχών, στην τιμή των 21,40 ευρώ ανά μετοχή, προέβη η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] της Ελλάδος στις 15/9/08. Η συνολική αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 11.025.258,60 ευρώ.

«Κατόπιν των ανωτέρω η Τράπεζα δεν κατέχει πλέον ίδιες μετοχές», αναφέρει η ΕΤΕ στη σχετική ανακοίνωση.


naftemporiki

MIG: Νέο fund 1 δισ. δολ. σε συνεργασία με Gold­man Sachs


MIG: Νέο fund 1 δισ. δολ. σε συνεργασία με Gold­man Sachs

Στόχος είναι το συγκεκριμένο κεφάλαιο να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργήσει στην αγορά των πλοίων ξηρού φορτίου η παγκόσμια οικονομική κρίση και η κρίση στη ναυτιλία.


Τη δημιουργία επενδυτικού κεφαλαίου στη ναυτιλία σε συνεργασία με της Gold­man Sachs, άλλους Ελληνες επενδυτές και εφοπλιστές -μετόχους της και μη- μελετά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος της MIG.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού επενδυτικού κεφαλαίου το οποίο θα επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργήσει στην αγορά των πλοίων ξηρού φορτίου η παγκόσμια οικονομική κρίση και η κρίση στη ναυτιλία.


Ακόμα και 1 δισ. δολ.
Στόχος της MIG, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες είναι να συγκεντρώσει μία «δύναμη πυρός» που να φθάνει ακόμα και το 1 δισ. δολάρια καθώς οι αξίες των πλοίων ήταν και παραμένουν το «μεγάλο χαρτί» για τους επενδυτές και ανθρώπους της ναυτιλίας.

Η σύσταση ενός ισχυρού επενδυτικού κεφαλαίου στη ναυτιλία ήταν ένα θέμα που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απασχολούσε τη MIG πριν ακόμα από το ξέσπασμα της μεγάλης κρίσης. Ο όμιλος επαναπροσέγγισε αυτό το σχέδιο από άλλη οπτική γωνία μετά τον Σεπτέμβριο του 2008 και την κατάρρευση των χρηματαγορών.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην ομιλία που είχε πραγματοποιήσει στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, λίγους μήνες μετά την κατάρρευση των αγορών, είχε ενθαρρύνει τους εφοπλιστές να συνεχίσουν τις επενδύσεις παρά την κρίση και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν τόσο σε διάφορους τομείς όσο και στη ναυτιλία.

Η δημιουργία επενδυτικών κεφαλαίων στη ναυτιλία από Ελληνες ή η αποφασιστική τους συμμετοχή σε αυτά ήταν εκ των ουκ άνευ για τη διεθνή αγορά η οποία ανέκαθεν θεωρούσε τις κινήσεις τους ως το βαρόμετρο για την αγορά.


Στα bulk carrier
Επενδυτικά κεφάλαια έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται στις αγορές πλοίων. To fund του Σπύρου Π. Λαιμού είναι ήδη παρόν -αποκλειστικά προς το παρόν- στην αγορά των bulk carrier έχοντας στόχο να διαθέσει κεφάλαια της τάξεως των 600 - 700 εκατ. δολαρίων. Τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών, όπως ο Ομιλος Τσάκου, επιζητούν ξένοι θεσμικοί επενδυτές -όπως η Morgan Stanley- προκειμένου να αξιοποιήσουν τη μεγάλη πτώση στις αξίες των πλοίων.

Τα επενδυτικά κεφάλαια θα συγκεντρώσουν στα χέρια τους χωρητικότητες και αξίες τις οποίες θα διαχειριστούν σταδιακά ανάλογα με τις εξελίξεις στην αγορά. Η κρίση μείωσε δραματικά τις αξίες των πλοίων και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι αυτή η καθοδική πορεία θα εξελιχθεί περαιτέρω καθώς η αγορά δεν πρόκειται να ανακάμψει γρήγορα.

imerisia.gr

ΗΠΑ: Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων της βιομηχανικής παραγωγής Αυγούστου

ΗΠΑ: Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων της βιομηχανικής παραγωγής Αυγούστου


Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,8% έναντι 0,6% των εκτιμήσεων οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ο βαθμός χρησιμοποίησης του παραγωγικού δυναμικού αυξήθηκε στο 69,6% από 69% τον Ιούλιο. Ο μέσος όρος για τη περίοδο 1972-2008 ήταν στο 80,9%.

Η παραγωγή αυτοκινήτων και εξαρτημάτων αυξήθηκε 5,5%, ενώ των εταιρειών εξόρυξης 0,5%. Η παραγωγή των εταιρειών κοινής ωφέλειας σημείωσε άνοδο 1,9%.

capital.gr

ΗΠΑ: Ανάλογος των εκτιμήσεων ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

ΗΠΑ: Ανάλογος των εκτιμήσεων ο πληθωρισμός τον Αύγουστο


Αύξηση ανάλογη των εκτιμήσεων εμφάνισε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας.


Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, ο πληθωρισμός τον περασμένο μήνα διαμορφώθηκε στο 0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ ο δομικός πληθωρισμός, στον οποίο δεν περιλαμβάνονται οι τιμές των τροφίμων και ενέργειας, κινήθηκε στο 0,1%, επίσης ανάλογα των εκτιμήσεων. Σε ετήσια βάση, οι τιμές υποχώρησαν 1,5% ενώ ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε 1,4%, ποσοστό το οποίο είναι το χαμηλότερο από το Φεβρουάριο του 2004.

Οι τιμές ενέργειες σημείωσαν άνοδο 4,6% σε μηνιαία βάση και πτώση 23% σε ετήσια, ενώ οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 0,1%, καταγράφοντας την πρώτη άνοδο από τον Ιανουάριο.

capital.gr

ΗΠΑ: Συρρίκνωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών το β΄ τρίμηνο

ΗΠΑ: Συρρίκνωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών το β΄ τρίμηνο


Στα 98,8 δισ. δολ. συρρικνώθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στις Ηνωμένες Πολιτείες το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το δ΄ τρίμηνο του 2001.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν το έλλειμμα στα 92,5 δισ. δολ. για το β΄ τρίμηνο.

Το έλλειμμα των 98,8 δισ. δολ. αντιστοιχεί στο 2,8% του αμερικανικού ΑΕΠ, που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από το α΄ τρίμηνο του 1991.

Το έλλειμμα για το α΄ τρίμηνο του έτους αναθεωρήθηκε ανοδικά στα 104,5 δισ. δολ. από 101,5 δισ. δολ. που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών περιλαμβάνει το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών, τις μεταβιβάσεις πληρωμών καθώς και το επενδυτικό εισόδημα.

capital.gr

Στην Olympic Air μεταβιβάζεται η εκμετάλλευση των άγονων γραμμών

Στην Olympic Air μεταβιβάζεται η εκμετάλλευση των άγονων γραμμών


Στην Olympic Air μεταβιβάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκμετάλλευση των 24 άγονων γραμμών, αλλά και τα τακτικά δρομολόγια που διεξήγαγε η «παλαιά» Ολυμπιακή Αεροπορία, όπως όριζε η συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας.


Ταυτόχρονα, στην Olympic Air μεταβιβάζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίγεια εξυπηρέτηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Τα παραπάνω αναμένεται να ισχύουν μέχρι την ανακήρυξη των αναδόχων των νέων διαγωνισμών που θα προκηρυχθούν από τη νέα κυβέρνηση, ως τα τέλη του έτους.

Το υπουργείο Μεταφορών δια στόματος του γενικού γραμματέα Δημήτρη Πλατή, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην μετάβαση των άγονων γραμμών, σημειώνοντας παράλληλα ότι όποια απόφαση και αν επιλεγεί θα γίνει με βάση νομικά κριτήρια.

Σχετική ανακοίνωση αναμένεται από την ΥΠΑ εντός 2 έως 3 ημερών, αν και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η Olympic Air θα εκμεταλλευτεί εμπορικά το σύνολο των άγονων γραμμών και τα τακτικά δρομολόγια της Ο.Α., όπως προβλέπει η συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με την Ε.Ε.


Ωστόσο, η ενδεχόμενη μεταβίβαση του πτητικού έργου των άγονων γραμμών στην Olympic Air προκάλεσε την αντίδραση της Αegean Αirlines, η οποία απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Μεταφορών και στην ΥΠΑ, αναφέροντας ότι είναι έτοιμη να διαθέσει το στόλο των αεροσκαφών της για τη διεξαγωγή των άγονων γραμμών μέχρις ότου προκηρυχτεί ο νέος διαγωνισμός.

ΥΜΕ: Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ακυρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τις 24 άγονες γραμμές, λόγω των επερχόμενων εκλογών. Σε ανακοίνωσή του το ΥΜΕ επεσήμανε ότι συνεχίζεται ομαλά η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής. Όπως σημειώνεται αναμένεται ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου η νέα Ολυμπιακή θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της.

Σχετικά με το διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές σημειώνεται ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες αφορούσαν την επιλογή αερομεταφορέων που θα αναλάβουν τις 24 άγονες γραμμές, για τη χορήγηση δικαιωμάτων πτήσεων βάσει ορισμένων διακρατικών συμφωνιών, καθώς και για την επιλογή φορέων επίγειας εξυπηρέτησης στα 34 μικρότερα ελληνικά αεροδρόμια.

Οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα επαναπροκηρυχθούν μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Κυβέρνηση.

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι "κατά τη μεταβατική περίοδο, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια των πτήσεων στις άγονες γραμμές και την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα ελληνικά αεροδρόμια".

capital.gr

ΗΠΑ: Πτώση άνω των εκτιμήσεων στα αποθέματα του αργού

ΗΠΑ: Πτώση άνω των εκτιμήσεων στα αποθέματα του αργού


Μειωμένα εμφανίστηκαν τα αποθέματα του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικάνικης υπηρεσίας Ενέργειας τα εμπορικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 4,729 εκατ. βαρέλια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων οι οποίοι είχαν κάνει λόγο για πτώση της τάξης των 2,5 εκατ. βαρελιών.

Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 0,54 εκατ. βαρέλια, στο πλαίσιο των προσδοκιών των οικονομολόγων οι οποίοι περίμεναν αύξηση κατά 0,6 εκατ. βαρέλια.

Το ίδιο διάστημα τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης και ντίζελ, ενισχύθηκαν κατά 2,23 εκατ. βαρέλια. Σημειώνεται ότι η αύξηση ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων για 1,4 εκατ. βαρέλια.

Τέλος, η παραγωγική δυναμικότητα των διυλιστηρίων των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 86,94%.

capital.gr

Άλλα 5 χρόνια στο Μπαρόζο

Άλλα 5 χρόνια στο Μπαρόζο


Το διορισμό του José Manuel Barroso στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενέκρινε σήμερα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Πορτογάλος πολιτικός θα παραμείνει έτσι για άλλα πέντε χρόνια στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, ο διορισμός του εγκρίθηκε με 382 ψήφους υπέρ, 219 κατά και 117 αποχές.

Για την έγκρισή του, σύμφωνα με τη συνθήκη της Νίκαιας, ήταν αναγκαία η απλή πλειοψηφία των ψηφισάντων (οι αποχές δεν προσμετρούνται), δηλαδή 369 ψήφοι.

Σύμφωνα με δηλώσεις στη StockWatch της εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Αλεξάντρας Ατταλίδου, υποστήριξη προς το πρόσωπο του κ. Μπαρόζο είχαν εκφράσει οι αρχηγοί της ομάδας του Λαϊκού Κόμματος και των Φιλελευθέρων, «ωστόσο», τόνισε, «επειδή η ψηφοφορία ήταν μυστική δεν μπορούμε να έχουμε ενδείξεις για το τι ψήφισε ο κάθε ευρωβουλευτής».

Η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, οι σοσιαλιστές, είχαν αποστασιοποιηθεί από την υποψηφιότητα Μπαρόζο, χωρίς όμως να προτάξουν δικό τους υποψήφιο.

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ανήκουν στην ομάδα των σοσιαλιστών, καταψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Μπαρόζο.

stockwatch.com.cy

Ποιοι οδηγούν την κούρσα της κρίσης

Ποιοι οδηγούν την κούρσα της κρίσης


Σε ολοένα και πιο δαπανηρές ενέργειες προώθησης προβαίνουν οι εισαγωγείς αυτοκινήτων για να διατηρήσουν τα μερίδια τους την ίδια στιγμή που η ζήτηση για σαλούν παρουσιάζει μείωση που τον Αύγουστο ανήλθε στο 36%.

Τα νέα στοιχεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και της ΟΕΒ που επεξεργάστηκε η StockWatch, δείχνουν να ενισχύεται η στροφή των κυπρίων οδηγών σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πολυτελείας, αλλά και η τάση συγκέντρωσης που παρατηρείται στις προτιμήσεις των κυπρίων οδηγών.

Την πρώτη θέση στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με μερίδιο αγοράς 20,5% κατέχει η Mercedes καθώς είχε 299 από το σύνολο των 1455 εγγραφών μεταχειρισμένων οχημάτων.

Τα μεταχειρισμένα αποτέλεσαν τον Αύγουστο τα δύο τρίτα των συνολικών εγγραφών.

Ακολουθεί η Toyota με 15,5% (225 εγγραφές), η Suzuki με 14,8% (216 εγγραφές) και η BMW με 14,8% (215 εγγραφές).

Στις εγγραφές των καινούριων οχημάτων, την πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 13,9% κατέχει η Ford καθώς είχε 103 από το σύνολο των 739 καινούριων οχημάτων. Ακολουθεί η Toyota με 9,1% (67 εγγραφές), η Mercedes με 8,5% (63 εγγραφές) και η Nissan με 7,2% (53 εγγραφές).

Αναφορικά με το σύνολο των εγγραφών ιδιωτικών σαλούν, την πρώτη θέση με βάση τα στοιχεία Αυγούστου κατέχει η Mercedes (362 εγγραφές ή 16,5% μερίδιο αγοράς), ενώ ακολουθούν τα Toyota με 292 εγγραφές (13,3% μερίδιο αγοράς), τα BMW (263 ή 12%) και τα Suzuki με 240 ή 10,9%.

Όπως δήλωσε στη StockWatch ο διευθύνων σύμβουλος της Unicars (Audi, Volkswagen, Seat, Skoda), Αλέξανδρος Διογένους, δεν υπάρχουν ξεκάθαρες τάσεις στην αγορά.

Παρόλο που ο κόσμος υπό κανονικές συνθήκες και λόγω της κρίσης θα επέλεγε πιο μικρά αυτοκίνητα με μικρότερο κόστος, εντούτοις παρατηρείται μια επιλογή στα μεταχειρισμένα πολυτελείας γεγονός που βοήθησε και η αδυναμία της στερλίνας.

Σύμφωνα με τον κ. Διογένους, οι εισαγωγείς αναγκάζονται λόγω της κρίσης να μειώνουν τις τιμές και να προβαίνουν σε άλλες ενέργειες όπως είναι οι διαφημιστικές εκστρατείες, events και επιδιώκεται πιο προσωπική επαφή με τον πελάτη. «Το 2009, είπε χαρακτηριστικά», πρέπει να γίνουν περισσότερες ενέργειες για να πωληθούν πιο λίγα αυτοκίνητα».

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης της αγοράς αυτοκινήτου, ο κ. Διογένους σημείωσε ότι χρειάζεται να μελετηθεί σοβαρά από την κυβέρνηση η εισαγωγή ενός γενναιόδωρου σχεδίου απόσυρσης παλιών οχημάτων όπως έπραξαν οι πλείστες ευρωπαϊκές χώρες.

«Με το μέτρο αυτό», επεσήμανε, θα υπάρξει όφελος στα δημόσια ταμεία αφού το ποσό που θα δοθεί θα επιστραφεί μέσω των φόρων κατανάλωσης, θα τονωθεί η αγορά αυτοκινήτου ενώ θα δοθεί ώθηση στη ψυχολογία που εκτιμάται να οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης.

stockwatch.com.cy

Μορατόριουμ προσλήψεων... μετά τους 1083

Μορατόριουμ προσλήψεων... μετά τους 1083


Σε κατ’ αρχήν συμφωνία κατέληξαν ο υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης και η ηγεσία της Οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) για 18-μηνο μορατόριουμ προσλήψεων, δύο μόλις μήνες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει 1083 νέες θέσεις δημοσίων. Οι 1083 θέσεις δεν θα επηρεαστούν από τη σημερινή απόφαση.

Ο κ. Σταυράκης, ο οποίος μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ, είπε ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία στο θέμα της παγοποίησης των προσλήψεων για τους επόμενους 18 μήνες.

Ωστόσο σημείωσε «δεν θα επηρεαστούν οι υφιστάμενες θέσεις οι οποίες έχουν κενωθεί λόγω αφυπηρετήσεων ή άλλων λόγων ή και οι υφιστάμενες προαγωγές».

Ο κ. Σταυράκης είπε σήμερα πως μέσω του νέου προϋπολογισμού «κλείνουν δύο σημαντικά παράθυρα από τα οποία στο παρελθόν δημιουργούνταν σημαντικές αυξήσεις στον αριθμό της δημόσιας υπηρεσίας. Αυτό της πρόσληψης εκτάκτων έναντι υφιστάμενων κενών θέσεων και η δημιουργία νέων οργανικών θέσεων, τα οποία παγοποιούνται για 18 μήνες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, δήλωσε ότι οι σχετικές εξηγήσεις που δόθηκαν από τον κ. Σταυράκη τους ικανοποιούν.

Επανέλαβε δε τη θέση της ΠΑΣΥΔΥ για την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. «Εάν το 2002 με τη φορολογική αμνηστία εισέπραξε το κράτος £120 εκ. από τα κεφάλαια που είχαν φυγαδευτεί και επέστρεψαν £2,4 δισ. τότε μπορεί κάποιος να φανταστεί πόσα θα εισπράξει το κράτος εάν καταβάλουν όλοι την υποχρέωση τους έναντι του φόρου εισοδήματος», είπε.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης από τον υπουργό Οικονομικών, των κοινωνικών εταίρων και πολιτικών κομμάτων για τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του προϋπολογισμού 2010.

stockwatch.com.cy

Today's Calendar (U.S.)

8:30 AM
Consumer Price Index
Dept of Labor


10:00 AM
Industrial Production
Federal Reserve Bank


10:30 AM
EIA Petroleum Status Report
Dept of Energy
Share |