Wednesday, September 16, 2009

Στην Olympic Air μεταβιβάζεται η εκμετάλλευση των άγονων γραμμών

Στην Olympic Air μεταβιβάζεται η εκμετάλλευση των άγονων γραμμών


Στην Olympic Air μεταβιβάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκμετάλλευση των 24 άγονων γραμμών, αλλά και τα τακτικά δρομολόγια που διεξήγαγε η «παλαιά» Ολυμπιακή Αεροπορία, όπως όριζε η συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας.


Ταυτόχρονα, στην Olympic Air μεταβιβάζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίγεια εξυπηρέτηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Τα παραπάνω αναμένεται να ισχύουν μέχρι την ανακήρυξη των αναδόχων των νέων διαγωνισμών που θα προκηρυχθούν από τη νέα κυβέρνηση, ως τα τέλη του έτους.

Το υπουργείο Μεταφορών δια στόματος του γενικού γραμματέα Δημήτρη Πλατή, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην μετάβαση των άγονων γραμμών, σημειώνοντας παράλληλα ότι όποια απόφαση και αν επιλεγεί θα γίνει με βάση νομικά κριτήρια.

Σχετική ανακοίνωση αναμένεται από την ΥΠΑ εντός 2 έως 3 ημερών, αν και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η Olympic Air θα εκμεταλλευτεί εμπορικά το σύνολο των άγονων γραμμών και τα τακτικά δρομολόγια της Ο.Α., όπως προβλέπει η συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με την Ε.Ε.


Ωστόσο, η ενδεχόμενη μεταβίβαση του πτητικού έργου των άγονων γραμμών στην Olympic Air προκάλεσε την αντίδραση της Αegean Αirlines, η οποία απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Μεταφορών και στην ΥΠΑ, αναφέροντας ότι είναι έτοιμη να διαθέσει το στόλο των αεροσκαφών της για τη διεξαγωγή των άγονων γραμμών μέχρις ότου προκηρυχτεί ο νέος διαγωνισμός.

ΥΜΕ: Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ακυρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τις 24 άγονες γραμμές, λόγω των επερχόμενων εκλογών. Σε ανακοίνωσή του το ΥΜΕ επεσήμανε ότι συνεχίζεται ομαλά η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής. Όπως σημειώνεται αναμένεται ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου η νέα Ολυμπιακή θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της.

Σχετικά με το διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές σημειώνεται ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες αφορούσαν την επιλογή αερομεταφορέων που θα αναλάβουν τις 24 άγονες γραμμές, για τη χορήγηση δικαιωμάτων πτήσεων βάσει ορισμένων διακρατικών συμφωνιών, καθώς και για την επιλογή φορέων επίγειας εξυπηρέτησης στα 34 μικρότερα ελληνικά αεροδρόμια.

Οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα επαναπροκηρυχθούν μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Κυβέρνηση.

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι "κατά τη μεταβατική περίοδο, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια των πτήσεων στις άγονες γραμμές και την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα ελληνικά αεροδρόμια".

capital.gr

No comments:

Share |