Friday, July 27, 2012

Iσπανία: Νέα αύξηση της ανεργίας στο 24,6%

Iσπανία: Νέα αύξηση της ανεργίας στο 24,6%

Σοκαριστικό είναι το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το δεύτερο τρίμηνο του έτους αυξήθηκε περαιτέρω στο 24,6%, ποσοστό που είχε να δει η χώρα από το 1976!

Σημεία των καιρών: το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο από τις εκτιμήσεις που ήθελαν οι άνεργοι στη χώρα να φτάνουν στο 24,9%.

source: euro2day.gr

Samsung: Σχεδόν 6 δισ. δολάρια τα κέρδη για το β' τρίμηνο

Samsung: Σχεδόν 6 δισ. δολάρια τα κέρδη για το β' τρίμηνο

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε κέρδη-ρεκόρ ύψους 5,9 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο Οι πωλήσεις για το τρίμηνο που λήγει το Σεπτέμβριο αναμένεται να κινηθούν περαιτέρω υψηλότερα καθώς το τελευταίο μοντέλο Galaxy έχει ήδη τύχει ιδιαίτερα ισχυρής ανταπόκρισης, λίγο πριν από την παρουσίαση του νέου iPhone, που αναμένεται τον Οκτώβριο.

Τα κέρδη στη μονάδα κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, και συνεισέφεραν το μεγαλύτερο μερίδιο στα κέρδη της Samsung, ενώ κέρδη εμφάνισε και η μονάδα δραστηριοτήτων επίπεδων οθονών, καθώς σταθεροποιήθηκαν οι τιμές των LCD. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας στη διάρκεια του τριμήνου, διαμορφώθηκαν στα 6,72 τρις. γουόν (5,9 δισ. δολάρια), αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις που εξέδωσε η εταιρεία νωρίτερα στη διάρκεια του μήνα.

source: reporter.gr

Barclays: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα

Barclays: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα

 Η Barclays PLC ανακοίνωσε σήμερα κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ εξέδωσε επίσημη απολογία για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor που οδήγησε στις παραιτήσεις των κορυφαίων στελεχών της. Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων 4,23 δισ. λίρες για το πρώτο εξάμηνο από 3,73 δισ. λίρες την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στις 3,8 δισ. λίρες σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του πρώτο εξαμήνου η έκθεση της στο κρατικό χρέος της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ελλάδας και της Κύπρου μειώθηκε κατά 22% σε 5,6 δισ. λίρες. Ο πρόεδρος της τράπεζας Marcus Agius απολογήθηκε για την εμπλοκή της Barclays στο σκάνδαλο του Libor. "Λυπούμαστε για τα θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες και αναγνωρίζουμε ότι έχουμε απογοητεύσει τους πελάτες και μετόχους μας", δήλωσε.

source: capital.gr

Πληθαίνουν οι ενδείξεις επιβράδυνσης στην Ιαπωνία

Πληθαίνουν οι ενδείξεις επιβράδυνσης στην Ιαπωνία

Απρόσμενη πτώση σημείωσαν οι τιμές καταναλωτή στην Ιαπωνία ενώ οι λιανικές πωλήσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών, αυξάνοντας τις ενδείξεις ότι επιβραδύνεται η ανάπτυξη στη χώρα. Πιέσεις στην ιαπωνική οικονομία ασκούν τόσο η άνοδος του γεν όσο και τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην ευρωζώνη, τα οποία έχουν πλήξει τις εξαγωγές της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι τιμές καταναλωτή -πλην των φρέσκων τροφίμων- υποχώρησαν κατά 0,2% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως θα παρέμεναν αμετάβλητες. Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,2% - τη μικρότερη από τον περασμένο Νοέμβριο και χαμηλότερη από την αύξηση 1,1% που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι.

Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Γιουν Αζούμι δήλωσε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει την ανάγκη λήψης νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το ΑΕΠ στις 13 Αυγούστου, ενώ πρώην αξιωματούχος του υπουργείου απηύθυνε έκκληση στην κεντρική τράπεζα να αγοράσει ευρωπαϊκά ομόλογα προκειμένου να αποδυναμωθεί το γεν.

source: naftemporiki.gr
Share |