Monday, September 17, 2012

Λονδίνο:Πωλείται το πιο ακριβό σπίτι (300 εκατ.£)

Λονδίνο:Πωλείται το πιο ακριβό σπίτι (300 εκατ.£)

Tο πιο ακριβό σπίτι της Βρετανίας τίθεται προς πώληση και η τιμή που ζητείται είναι, μακράν, η μεγαλύτερη που έχει ζητηθεί ποτέ για σπίτι σε όλη την χώρα. Πρόκειται για ένα τεράστιο μέγαρο στο κεντρικό Λονδίνο που δίνεται στην τιμή ρεκόρ των 300 εκατ. στερλινών. Το οίκημα, διαθέτει 45 υπνοδωμάτια που εκτείνονται σε επτά ορόφους, ενώ βρίσκεται στο Νάιτσμπριτζ και «βλέπει» την νότια πλευρά του Χάιντ Παρκ.

Με την μέση τιμή μιας κατοικίας στο Λονδίνο στις 368.000 στερλίνες, το τεράστιο αυτό οίκημα στο 2-8A της Ρούτλαντ Γκέιτ είναι 815 φορές ακριβότερο από τον μέσο όρο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη «μονοκατοικία» που υπάρχει στο Λονδίνο, πέραν του Μπάκιγχαμ Πάλας. Αν και η περιοχή του Κένσιγκτον είναι μακράν η πιο ακριβή στο Λονδίνο, το τίμημα που ζητείται για το μέγαρο είναι θεαματικά μεγαλύτερo από την μέση τιμή της κατοικίας εκεί, που διαμορφώνεται στις «μόλις» 1.089.000 στερλίνες.

source: euro2day.gr

Skynews: “Φλερτάρει” με το χρηματιστήριο του Λονδίνου η Coca –Cola 3E

Skynews: “Φλερτάρει” με το χρηματιστήριο του Λονδίνου η Coca –Cola 3E

Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου φέρεται να εξετάζει η Coca Cola 3E, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Skynews. Ειδικότερα, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο η εταιρεία εμφιαλώσεως που έχει έδρα την Ελλάδα αλλά αντλεί από εκεί ένα μικρό μόνο μέρος των κερδών της, έχει ήδη προχωρήσει στην πρόσληψη τραπεζιτών, δικηγόρων και συμβούλων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την είσοδό της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Εάν τελικά η εταιρεία εισαχθεί στο εν λόγω χρηματιστήριο, επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα, θα μπορούσε πιθανότατα, με βάση την κεφαλαιοποίησή της, να εξασφαλίσει μια θέση στη σύνθεση του δείκτη FTSE 100. Εξάλλου, πρόσφατα η διοίκηση του ομίλου, στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναλυτή είχε αναφέρει πως προετοιμάζει την αναβάθμιση της παρουσίας του ομίλου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. «Έχει υπάρξει προετοιμασία ώστε να γίνει ευκολότερο για τους επενδυτές να μας προσεγγίσουν εκεί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Δημήτρης Λόης.

Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές της Coca-Cola Hellenic είναι εισηγμένες στο Χ.Α, με δευτερεύουσα εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ενώ τίτλοι Αμερικανικών Αποθετηρίων (ADR) της εταιρείας είναι επίσης εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

 source: capital.gr
Share |