Tuesday, October 26, 2010

Moody΄s: Υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook της Nokia



Moody΄s: Υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook της Nokia

Σε "αρνητικό" υποβάθμισε το outlook της Nokia η Moody΄s Investors Service από "σταθερό" προηγουμένως, ενώ επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση "A2".

"Η αλλαγή στο outlook αντανακλά την ανησυχία της Moody΄s ότι η εμπορική παρουσίαση συσκευών στο πλαίσιο της πλατφόρμας Symbian 3 και τα μέτρα αναδιάρθρωσης που αναμένεται να εφαρμόσει η νέα διοίκηση ενδεχομένως να αποδειχθούν ανεπαρκή για την αναστροφή των απωλειών σε μερίδιο αγοράς στα κινητά τηλέφωνα και συσκευές με συγκλίνουσες τεχνολογίες και επομένως, για την επιστροφή σε περιθώρια λειτουργικού κέρδους πάνω από 10%, που αποτελεί ένα από τα κριτήρια της Moody΄s", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο οίκος αξιολόγησης.


source: capital.gr

HΠΑ: Σημαντική άνοδος του δείκτη Richmont Fed τον Οκτώβριο


HΠΑ: Σημαντική άνοδος του δείκτη Richmont Fed τον Οκτώβριο

Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο δείκτης του μεταποιητικού κλάδου στη περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού τον Οκτώβριο, καθώς σκαρφάλωσε στις 5 μονάδες, έναντι -2 μονάδων τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of Richmond ο δείκτης απασχόλησης σημείωσε αύξηση στις 4 μονάδες από -3 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης αποστολών ενισχύθηκε στις 3 μονάδες από -4.



Η βελτίωση των μεγεθών και η διακύμανση των σχετικών δεικτών σε θετικό έδαφος υποδεικνύουν σημαντική βελτίωση στην οικονομική δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου.

source: reporter.gr

ΗΠΑ: Άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο


ΗΠΑ: Άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο

Άνοδο ελαφρώς μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε τον Οκτώβριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιδιωτική εταιρεία ερευνών Conference Board, ο δείκτης αυξήθηκε στις 50,2 μονάδες από τις 48,6 μονάδες το Σεπτέμβριο ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 50 μονάδες.

Επίσης, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών σημείωσε άνοδο στις 23,9 μονάδες από τις 23,3 μονάδες ενώ ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών σε βάθος εξαμήνου σημείωσε άνοδο στις 67,8 μονάδες από τις 65,5 μονάδες.



source: capital.gr

Πρόταση για την εξαγορά της Northern Trust ετοιμάζει η HSBC


Πρόταση για την εξαγορά της Northern Trust ετοιμάζει η HSBC

Άνοδο άνω του 4% σημειώνει η μετοχή της Northern Trust Corp. στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street καθώς δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail αναφέρει πως η HSBC ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς της έναντι 65 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά. Σημειώνεται πως η HSBC πρόσφατα απέσυρε το ενδιαφέρον της για την Nedbank Group της Ν. Αφρικής.


source: capital.gr

Έντονη φημολογία ότι η Πειραιώς σχεδιάζει κεφαλαιακή ενίσχυση 500 εκατ ευρώ μέσα στο 2010


Έντονη φημολογία ότι η Πειραιώς σχεδιάζει κεφαλαιακή ενίσχυση 500 εκατ ευρώ μέσα στο 2010

Έντονες είναι οι φήμες που φέρουν την τράπεζα Πειραιώς να εξετάζει κεφαλαιακή ενίσχυση. Με βάση τις φήμες η Πειραιώς θα προχωρήσει σε κεφαλαιακή ενίσχυση 500 εκατ ευρώ.


Ακόμη η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί από την τράπεζα.
Πολύ άμεσα θα υπάρχει ενημέρωση για τα σχέδια της Πειραιώς.
Πάντως θα πρέπει να σημιεωθεί ότι η Πειραιώς εμφανίζει ονομαστική αξία 4,77 ευρώ ενώ η τρέχουσα τιμή διαμορφώνεται στα 3,90 ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν αποφάσιζε σήμερα να υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου θα έπρεπε να αναπροσαρμόσει την ονομαστική της αξία.
Με βάση τις σημερινές τιμές η τιμή της αύξησης κεφαλαίου θα διαμορφωνόταν στα 2,2 με 2,4 ευρώ.

source: bankingnews.gr

Βρετανία: Αναβάθμιση outlook σε σταθερό από Standard & Poor΄s


Βρετανία: Αναβάθμιση outlook σε σταθερό από Standard & Poor΄s

Στην αναβάθμιση των προοπτικών της βρετανικής οικονομίας σε σταθερές από αρνητικές προχώρησε σήμερα Τρίτη η Standard & Poor΄s Ratings Services επικροτώντας τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση.

Επίσης, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση “AAA” της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας

Σύμφωνα με την S&P η μείωση των δαπανών που αποφάσισε η κυβέρνηση συνασπισμού μειώνει την αβεβαιότητα για την πολιτική βούληση αντιμετώπισης των προκλήσεων της δομικής επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών που έλαβε χώρα την περίοδο 2007 έως 2009.

Η αξιολόγηση “αντανακλά την άποψή μας πως η πλούσια και διαφοροποιημένη οικονομία της χώρας, η δημοσιονομική και νομισματική ευελιξία, και οι σχετικά προσαρμοστικές αγορές προϊόντων και εργασίας,” αναφέρει ο αναλυτής της S&P, Trevor Cullinan.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Τερματίστηκε το ανοδικό σερί του S&P/Case-Shiller


ΗΠΑ: Τερματίστηκε το ανοδικό σερί του S&P/Case-Shiller

Υποχώρησαν οι τιμές των κατοικιών τον Αύγουστο στις ΗΠΑ σε σχέση με τον Ιούλιο, τερματίζοντας το ανοδικό σερί των προηγούμενων μηνών, όπως έδειξε σήμερα ο δείκτης για τις τιμές των κατοικιών S&P Case-Shiller.

Οι τιμές σημείωναν άνοδο από τον περασμένο Απρίλιο εν μέσω των εκπτώσεων φόρου για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας αν και μετά τη λήξη των συγκεκριμένων προγραμμάτων η άνοδος των τιμών άρχισε να επιβραδύνει.

Ειδικότερα, ο δείκτης Case-Shiller των 10 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών στις ΗΠΑ υποχώρησε 0,1% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης των 20 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών υποχώρησε 0,2%.

Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση ο δείκτης των 10 περιοχών υποχώρησε 0,2%, ενώ ο δείκτης των 20 περιοχών υποχώρησε 0,3%.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης των 10 μητροπολιτικών περιοχών κατέγραψε άνοδο 2,6%, ενώ ο δείκτης των 20 περιοχών σημείωσε άνοδο 1,7%.

Ο David M. Blitzer, πρόεδρος της επιτροπής δεικτών της S&P χαρακτήρισε τα τελευταία στοιχεία "απογοητευτικά" επισημαίνοντας ότι οι τιμές υποχώρησαν στις περισσότερες περιοχές.


source: capital.gr

Η Ρωσία η πιο διεφθαρμένη χώρα του G20, η Ελλάδα της Ε.Ε.


Η Ρωσία η πιο διεφθαρμένη χώρα του G20, η Ελλάδα της Ε.Ε.

Η Ρωσία είναι η πιο διεφθαρμένη από τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου, σύμφωνα με το δείκτη της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2010, υποχωρώντας στην 154η θέση επί συνόλου 178 χωρών, ενώ πλέον έχει την «τιμή» να βρίσκεται δίπλα σε χώρες όπως το Τατζικιστάν και η Κένυα.

Η κατάταξη της Ρωσίας την καθιστά την πιο διεφθαρμένη μεταξύ των χωρών του G20, με την επόμενη πιο διεφθαρμένη χώρα, την Ινδονησία να βρίσκεται στην 111η θέση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο οργανισμός που εδρεύει στο Βερολίνο.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Medvedev δεσμεύτηκε να πατάξει τη διαφθορά όταν ανέλαβε την εξουσία το 2008, σε δημοσκόπηση του Ιουλίου οι Ρώσοι θεωρούν ως μεγαλύτερη αποτυχία την ανικανότητα του πρώην προέδρου και νυν πρωθυπουργού Vladimir Putin να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ζήτημα της διαφθοράς στα 10 χρόνια που βρέθηκε στην εξουσία.

Οι υποθέσεις δωροδοκίας στο πρώτο εξάμηνο του 2010 ανήλθαν στις 5.708 από 5.633 στην αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Yury Chaika στις 13 Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι ο διπλασιασμός των αξιωματούχων που αθωώνονται από κατηγορίες διαφθοράς δείχνει ότι οι αρχές δεν μπορούν να έχουν ισχυρό κατηγορητήριο.

Για την ιστορία, την πρώτη θέση του δείκτη μοιράζονται τρεις χώρες που θεωρούνται οι πιο «καθαρές». Πρόκειται για τη Δανία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη ενώ ακολουθούν οι Φινλανδία και Σουηδία. Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Αυστραλία, η Ελβετία και η Νορβηγία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 78η θέση, στην ίδια κατάταξη με χώρες όπως η Κίνα, η Κολομβία, το Περού, η Σερβία και η Ταϊλάνδη. Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης βρίσκεται η Σομαλία και ακολουθούν Αφγανιστάν και Μυανμάρ.



source: capital.gr

Διαψεύδει η Adobe τα περί εξαγοράς της από τη Microsoft


Διαψεύδει η Adobe τα περί εξαγοράς της από τη Microsoft


Δεν πρόκειται να πουληθεί στη Microsoft η εταιρεία λογισμικού Adobe, διαβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα.

Η Adobe Systems σκοπεύει να συνεχίσει την πορεία της ως ανεξάρτητη εταιρεία, διεμήνυσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της, Σαντάνου Ναράγιεν.

«Οι προοπτικές ανάπτυξης της Adobe είναι τόσο μεγάλες που το ενδιαφέρoν μας εστιάζεται στην αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών ως ανεξάρτητη εταιρεία», δήλωσε ο κ. Ναράγιεν στη γερμανική έκδοση της εφημερίδας «Financial Times».

Η αξία της μετοχής της Adobe εκτοξεύτηκε στα ύψη στις 7 Οκτωβρίου, όταν η εφημερίδα «The New York Times» έγραψε ότι ο Ναράγιεν είχε μυστική συνάντηση με τον Στιβ Μπάλμερ, διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, στα γραφεία της Adobe στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο κ. Ναράγιεν διευκρίνισε σήμερα ότι η εταιρεία του έχει συχνές επαφές με όλες τις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής και λογισμικού, προκειμένου να διασφαλίσει τη συμβατότητα των προϊόντων της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Times» της Νέας Υόρκης, ένα από τα θέματα που είχαν συζητηθεί στη συνάντηση «ήταν η Apple και ο έλεγχος που ασκεί στην αγορά κινητών τηλεφώνων, καθώς και το πώς οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να συνεργαστούν στον πόλεμο κατά της Apple».

«Η πιθανότητα εξαγοράς της Adobe από τη Microsoft ήταν μια από τις δυνατότητες που εξετάστηκαν», ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγή χωρίς να την κατονομάζει.

Σημειώνεται ότι η Apple αρνείται να υποστηρίξει την τεχνολογία Flash στις δημοφιλείς συσκευές iPhone και iPad, επικαλούμενη προβλήματα ασφάλειας και τεχνολογικούς περιορισμούς στο λογισμικό της Adobe.

Κλιμακώνοντας τη διένεξη, η Apple ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι στο εξής οι υπολογιστές Mac δεν θα πωλούνται με προεγκατεστημένο το Flash.

source: tanea.gr

Μ. Βρετανία: Στο 0,8% ο ρυθμός ανάπτυξης στο γ΄ τρίμηνο


Μ. Βρετανία: Στο 0,8% ο ρυθμός ανάπτυξης στο γ΄ τρίμηνο

Νέο,ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψε η βρετανική οικονομία στο τρίτο τρίμηνο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις που ήθελαν την οικονομική ανάπτυξη να παρουσιάζει σημαντική επιβράδυνση.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ONS, το βρετανικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,8% στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έχοντας προηγουμένως καταγράψει ασυνήθιστα υψηλό αναπτυξιακό ρυθμό 1,2% στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.



source: capital.gr

Saxo Bank: Πιθανός ο πόλεμος συναλλάγματος


Saxo Bank: Πιθανός ο πόλεμος συναλλάγματος


Την απειλή ενός «πολέμου συναλλάγματος» με την νομισματική κόντρα ΗΠΑ- Κίνας στον πυρήνα του περιγράφει η Saxo Bank μέσω του αναλυτή της Nick Beecroft, Senior FX Consultant.

Στο report με ημερομηνία 25 Οκτωβρίου 2010 παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά «των ιδανικών (για επένδυση) νομισμάτων», με κυριότερες προτάσεις το Δολάριο Αυστραλίας και το Ελβετικό Φράγκο, χωρίς να υποτιμάται η αξία του Δολαρίου των ΗΠΑ ως το βασικότερο αποθεματικό νόμισμα.

Όπως αναφέρεται στο report, η γενεσιουργός αιτία της πολύ πραγματικής απειλής ότι ο κόσμος θα βιώσει έναν «πόλεμο συναλλάγματος» είναι η βαθιά εδραιωμένη αντίληψη του Δυτικού Κόσμου ότι η Κίνα παρεμβαίνει στην αγορά ξένου συναλλάγματος, για να διασφαλίσει ότι το κινέζικο Renminbi θα παραμείνει σχετικά, και αδίκως, αδύναμο. Το επιχείρημα συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι πρόκειται απλούστατα για τον λεγόμενο προστατευτισμό, αφού έτσι οι Κινέζοι εξαγωγείς αποκτούν ένα διαρκές πλεονέκτημα στις παγκόσμιες αγορές.

Σε απάντηση, οι Κινέζοι κατηγορούν τη Δύση, και συγκεκριμένα τις ΗΠΑ α) ότι κρατούν τα επιτόκια τόσο χαμηλά που οι επενδυτές, απογοητευμένοι από τις ισχνές αποδόσεις που έχουν οι καταθέσεις στην πατρίδα τους, στέλνουν πακτωλούς χρημάτων στην Κίνα, προσβλέποντας να κερδοσκοπήσουν εάν και όταν οι Κινέζοι αναγκαστούν να υποχωρήσουν και να αφήσουν το νόμισμά τους να ισχυροποιηθεί και β) ότι αποτυγχάνουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί έναντι της Κίνας, λόγω των διογκωμένων μισθών των Αμερικανών εργατών και του αχαλίνωτου καταναλωτισμού.


Η ιστορία μας διδάσκει ότι όσο θερμαίνεται η δημόσια ρητορική σχετικά με την Κίνα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να υποκύψει στις απαιτήσεις, φοβούμενη περισσότερο μην ταπεινωθεί και θεωρηθεί ότι υποκύπτει σε εξωτερικές ατζέντες, παρά να δράσει προς όφελος των εκατομμυρίων Κινέζων εργατών που απασχολούνται σήμερα στην εξαγωγική βιομηχανία.

Έτσι, εάν οι ΗΠΑ αποτύχουν στην προσπάθειά τους να κάνουν την Κίνα να ενισχύσει το νόμισμά της, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ταχθούν υπέρ της δεύτερης καλύτερης λύσης, δηλαδή της υποτίμησης του δολαρίου απέναντι σε εκείνα τα νομίσματα που έχουν ελεύθερη διακύμανση και κινούνται ελεύθερα, π.χ. της βρετανικής λίρας, του ευρώ, του ελβετικού φράγκου, του δολαρίου της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, των νομισμάτων της Σκανδιναβίας και της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο κατάλογος αυτός καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των εμπορικών εταίρων της Αμερικής, και η υποτίμηση του δολαρίου έναντι αυτών των νομισμάτων θα είχε μεγάλη πολιτική αποδοχή στις ΗΠΑ και θα ήταν εξαιρετικά καλοδεχούμενη εν όψει των επικείμενων ενδιάμεσων εκλογών του Κογκρέσου, στις οποίες οι Δημοκρατικοί ενδέχεται να γνωρίσουν συντριπτική ήττα.

Ποια νομίσματα, λοιπόν, θα πρέπει να αγοράσει ένας ανερχόμενος επενδυτής συναλλάγματος, ώστε να επιτύχει τις μέγιστες αποδόσεις; Η απάντηση είναι αναγκαστικά, ότι πρέπει να αγοράσει εκείνα των οποίων οι κυβερνήσεις έχουν μια σχετικά χαλαρή στάση απέναντι στην ανατίμηση των νομισμάτων τους, η οικονομία είναι ισχυρή, το χρηματοοικονομικό σύστημα είναι υγιές και η απόδοση του επιτοκίου, σε περίπτωση που διατηρηθεί η επένδυση, θα είναι η μεγαλύτερη δυνατή.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το Δολάριο Αυστραλίας συνεχίζει να ξεχωρίζει, με επιτόκια κοντά στο 5%, μια οικονομία που θα μπορούσε να πει κανείς ότι σχεδόν ανθεί, ως αποτέλεσμα του εμπορίου αγαθών με την Κίνα, με ένα σχεδόν αλώβητο τραπεζικό σύστημα και μια κυβέρνηση που υιοθετεί μια φιλελεύθερη οικονομικά στάση (laisser-faire) έναντι του νομίσματός της. Άλλη καλή εναλλακτική θα μπορούσε να είναι το Ελβετικό Φράγκο, το οποίο παρόλο που δεν έχει υψηλό επιτόκιο, συνεχίζει να θεωρείται ασφαλές νόμισμα σε αυτό τον ακόμα τρομακτικό κόσμο και τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη του είναι καλά. Τι γίνεται με το ευρώ και την αγγλική λίρα; Και τα δύο έχουν την «αχίλλειο πτέρνα» τους – για το ευρώ είναι η υποτροπή της κρίσης κρατικού χρέους που έπληξε την περασμένη άνοιξη της περιφέρεια της Ευρωζώνης και για τη στερλίνα, η αποτυχία της νέας κυβέρνησης συνασπισμού να αντιμετωπίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει ένα παράθυρο για να ωφεληθούν οι επενδυτές από την ανατίμηση αυτών των νομισμάτων, με την προϋπόθεση ότι παρακολουθούν προσεκτικά αυτά τα ζητήματα.

Μια προειδοποίηση, ωστόσο. Τα προαναφερθέντα δεν είναι απαραίτητα «μονόδρομος». Το δολάριο των ΗΠΑ έχει ακόμα την ικανότητα να ανακτήσει την αξία του, σε περίπτωση μεγάλης, αιφνίδιας γεωπολιτικής ή οικονομικής κρίσης. Σε μια τέτοια περίπτωση, το νόμισμα της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, το οποίο εξακολουθεί να είναι το βασικότερο αποθεματικό νόμισμα, θα θεωρηθεί ως το απόλυτο καταφύγιο. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να είστε ευέλικτοι!

source: euro2day.gr

Το Κατάρ θέλει τον οίκο δημοπρασιών Christie's


Το Κατάρ θέλει τον οίκο δημοπρασιών Christie's


Το Κατάρ «γλυκοκοιτάζει» τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, καθώς μελετά ποικίλα σχέδια που εντάσσονται στην φιλοδοξία του να καταστεί το κορυφαίο πολιτιστικό κέντρο στον αραβικό κόλπο.

Αν και δεν έχει ακόμη γίνει επίσημη πρόταση στον οίκο, ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θανί, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times ότι υπάρχει ενδιαφέρον για κατάθεση προσφοράς.

Στο πλούσιο εμιράτο κατασκευάζεται αυτή την περίοδο το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και τον Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια μουσείου σύγχρονης αραβικής τέχνης.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ συλλέγουν έργα τέχνης επί δεκαετίες και είναι σταθεροί πελάτες του οίκου Christie’s.

source: euro2day.gr

«Δάγκωσε» το Puma τους αδερφούς Γλου


«Δάγκωσε» το Puma τους αδερφούς Γλου


Μόλις τρεις μήνες μετά τη διακοπή της συνεργασίας των αδελφών Γλου με την Νapali SΑ, των Quicksilver και Roxy, έρχεται μία νέα, δυσάρεστη, εξέλιξη να πλήξει το όνομα των αδελφών στο χώρο της ένδυσης. Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Puma αποφάσισε να προχωρήσει δικαστικά κατά των αδελφών Γλου, καθώς διαπίστωσε ατασθαλίες που θα της κοστίσουν έως και 130 εκατ. ευρώ.


Η εταιρεία βρίσκεται στον «Τειρεσία», αφού εκρεμμούν δεκάδες ακάλυπτες επιταγές, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται και λειτουργικά έξοδα, όπως ενοίκια, προμηθευτές κ.λ.π.

Η κίνηση της Puma να προχωρήσει τόσο σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα όσο και στην αγορά του υπολοίπου 30% που δεν κατέχει στην κοινοπραξία της Puma Hellas, πλήττει ακόμη περισσότερο τους δύο αδελφούς που φαίνεται να έχουν «χτυπηθεί» από την ύφεση. Σημειώνεται εδώ ότι το 2009 η εταιρεία των Γλου κατέγραψε καταγράφοντας ζημιές ύψους 15,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,7 εκατ. ευρώ το 2008, ενώ οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 66,7 εκατ. ευρώ από 79,5 εκατ. ευρώ το 2008. Μάλιστα, από τα περίπου 60 καταστήματα που διέθετε ο όμιλος πριν από περίπου δύο χρόνια, το δίκτυό του έχει περιοριστεί σε περίπου 40 καταστήματα.

Τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Glou είναι πλέον τεράστια, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι μόνον η αξία των ακάλυπτων επιταγών υπερβαίνει τα 25 εκατ. ευρώ, καθώς οι τράπεζες με τις οποίες συναλλάσσονταν επί σειρά ετών αρνήθηκαν την επαναδιαπραγμάτευση των δανείων της. Η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί ούτε τη σημαντική ακίνητη περιουσία που έχει, καθώς είναι προσημειωμένη. Τελευταία στιγμή, η Ρroton Βank του Λ. Λαυρεντιάδη, εξασφάλισε στους αδελφούς δάνειο περίπου 12 εκατ. ευρώ, προσημειώνοντας όμως ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα της οικογενειακής τους περιουσίας, ένα παλιό αρχοντικό στην Καστέλα.

Ωστόσο, η Puma φαίνεται να μην έχει απογοητευτεί τόσο από την ελληνική αγορά, αλλά κυρίως από τη διαχείριση των δύο αδελφών, καθώς δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά, αφού αυτή συγκαταλέγεται στις δέκα μεγαλύτερες αγορές της Puma στην Ευρώπη.

Αν και οι «ατασθαλείες» των δύο αδελφών θα αποδειχθούν σε δικαστικό επίπεδο, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αφήνουν ερωτηματικά για τον διευθύνων σύμβουλο της Puma, Jochen Zeitz, ο οποίος θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος, αφήνοντας την τωρινή του θέση. Από τον Ιούλιο του 2007, η PUMA είναι μέλος του μεγάλου γαλλικού ομίλου PPR, ο οποίος ανέλαβε το 62,1% των μετοχών της. Εκτός από την PUMA, o όμιλος PPR περιλαμβάνει και άλλα κορυφαία brands, όπως Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Boucheron, La Redoute, OneStopPlus.com, αλλά και η γνωστή μας Fnac, η οποία το καλοκαίρι αποχώρησε από την Ελλάδα.

source: reporter.gr

Citigroup: Βλέπει αυξήσεις μερισμάτων στο Χ.Α και ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας- Βullish και για την Ευρώπη


Citigroup: Βλέπει αυξήσεις μερισμάτων στο Χ.Α και ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας- Βullish και για την Ευρώπη

Με κέρδη που ξεπερνούν το 16% από τον πάτο της αγοράς που σημειώθηκε στις αρχές του Ιουνίου και «έγραψε» 1.404 μονάδες για το γενικό δείκτη, το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορεί παρά να προσελκύει το ενδιαφέρον των διεθνών οίκων, οι οποίοι εκτιμούν ο ένας μετά τον άλλον, πως το 2011 θα είναι μία σημαντική χρονιά για τις ελληνικές μετοχές.



Πριν μερικές ημέρες η Morgan Stanley υπογράμμισε την ελκυστικότητα του Χ.Α και το ίδιο είχε κάνει και η Citi. Ωστόσο, η Citi επιστρέφει και πάλι και επιμένει πως, με βάση τους εκτιμώμενους δείκτες p/e του 2011, το ελληνικό χρηματιστήριο θα είναι από τα φθηνότερα στην Ευρώπη (μαζί με την Αυστρία) , με p/e στο 9,5. Eλάχιστα πιο ελεκυστικές και φθηνές θα είναι, σύμφωνα με την τράπεζα, οι αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας ( με p/e στο 9,4).

Το πιο σημαντικό σημείο όμως των στοιχείων της Citi είναι πως προβλέπει εκτίναξη της ανάπτυξης στα κέρδη του 2011 των εισηγμένων εταιρειών στο Χ.Α, καθώς από το -45,8% φέτος, το επόμενο έτος αναμένεται να… πετάξουν στο +41,3%! Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη ανάκαμψη κερδοφορίας στην Ευρώπη, αφού στις 10 από τις 16 αγορές που παρακολουθεί η κερδοφορία θα σημειώσει βουτιά και μόνο στις έξι αναμένεται ανάπτυξη (Ελλάδα, Αυστρία, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, δηλαδή κυρίως στις αγορές του Νότου!).

Εξίσου σημαντικό είναι επίσης και οι εκτιμήσεις της Citi για την μερισματική πολιτική του 2011, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται εκτίναξη και στα μερίσματα που θα διανήμουν οι ελληνικές εισηγμένες, αφού από δραματική πτώση 46,1% το 2010, η αύξηση των μερισμάτων το 2011 θα βρεθεί στο +5,5%.
Οπως σημειώνει η Citi, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα όπου η ευρωπαϊκή αγορά κινήθηκε σε στενό όριο διακυμάνσεων, σύντομα θα σπάσει αυτήν την τάση και μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε σημαντική άνοδο στις μετοχές της περιοχής. Οπως τονίζει, για τους επόμενους 12-18 μήνες παραμένει bullish για την Ευρώπη και ο λόγος είναι οι πολύ ελκυστικές αποτιμήσεις, η ποσοτική χαλάρωση, η ανάκαμψη της κερδοφορίας και το τέλος των μακροοικονομικών σοκ.

source: reporter.gr

UBS: Κέρδη 1,71 δισ. δολ. το γ’ τρίμηνο


UBS: Κέρδη 1,71 δισ. δολ. το γ’ τρίμηνο


Κέρδη ανακοίνωσε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο η UBS με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα επωφελείται της επιστροφής των πελατών στις κεφαλαιαγορές.

Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν το τρίτο τρίμηνο σε 1,66 δισ. ελβετικά φράγκα (1,71 δισ. δολάρια) έναντι ζημιών 564 εκατ. φράγκων πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 1,16 δισ. φράγκων, κατά μέσο όρο.

«Τα χειρότερα για τη UBS έχουν περάσει», παρατηρεί αναλυτής της Sanford C. Bernstein στο Λονδίνο.

Οι πελάτες της UBS «έφεραν» το τρίτο τρίμηνο 1,2 δισ. ελβετικά φράγκα – που συνιστά τις πρώτες εισροές μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers Στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής, ωστόσο, «τα πολύ χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας των πελατών» και η αύξηση του χρέους της τράπεζας οδήγησαν σε απρόσμενες ζημίες.

«Το τρίτο τρίμηνο ήταν ασυνήθιστο υπό την έννοια ήταν υπήρξαν πολύ χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας των πελατών καθώς και ενδυνάμωση του ελβετικού φράγκου έναντι των περισσότερων βασικών νομισμάτων», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Όσβαλντ Γκρούεμπελ.

Οι μετοχές της ελβετικής τράπεζας έχουν ενισχυθεί φέτος, στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης, κατά 9,9%.

source: naftemporiki.gr

Αύξηση 48% των κερδών γ΄ τριμήνου της ArcelorMittal


Αύξηση 48% των κερδών γ΄ τριμήνου της ArcelorMittal

Αύξηση 48% εμφάνισαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της ArcelorMittal, της μεγαλύτερης εταιρείας χαλυβουργίας παγκοσμίως, προβλέποντας ωστόσο πτώση στα κέρδη δ΄ τριμήνου εξαιτίας της αύξησης του κόστους και της μείωσης των τιμών χάλυβα.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,35 δισ. δολάρια στο τρίμηνο μέχρι το Σεπτέμβριο, από το ποσό των 910 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

Τα EBITDA του δ΄ τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 1,5-1,9 δισ. ευρώ, όπως εκτιμά η εταιρεία, έναντι των 2,44 δισ. δολαρίων που αναμένουν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Οι εταιρείες του κλάδου αντιμετωπίζουν προβλήματα από την αύξηση του κόστους πρώτων υλών στο γ΄ τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι οι τιμές χάλυβα υποχωρούν όπως και η ζήτηση, καθώς αποσύρθηκαν τα οικονομικά κίνητρα για την αγορά νέων αυτοκινήτων, ενώ και η κινεζική κατανάλωση μειώθηκε.

Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 2,27 δισ. δολάρια στο γ΄ τρίμηνο.


source: capital.gr

Γερμανία: Αμετάβλητη η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Νοέμβριο


Γερμανία: Αμετάβλητη η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Νοέμβριο


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)—Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος που καταρτίζει η γερμανική εταιρεία ερευνών GfK πρόκειται να σταθεροποιηθεί το Νοέμβριο, με τη βελτίωση της εμπιστοσύνης στις οικονομικές προσδοκίες ωστόσο με επιφυλακτικότητα αναφορικά με τα προσωπικά οικονομικά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το Reuters.

Ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 4,9 μονάδες το Νοέμβριο, παραμένοντας αμετάβλητος από τον Οκτώβριο. Το επίπεδο αυτό είναι χαμηλότερο από τις προβλέψεις των οικονομολόγων για 5,2 μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ενώ ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του GfK αναφέρεται στον επόμενο μήνα, οι επιμέρους δείκτες - των οικονομικών προσδοκιών, των προσδοκιών εισοδήματος και της αγοραστικής τάσης – αναφέρονται στον τρέχον μήνα.

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών αυξήθηκε στις 56,0 μονάδες τον Οκτώβριο από 53,5 μονάδες το Σεπτέμβριο. Ο δείκτης προσδοκιών για τα προσωπικά εισοδήματα υποχώρησε στις 36,0 μονάδες τον Οκτώβριο από 45,2 μονάδες το Σεπτέμβριο, ενώ η αγοραστική τάση μειώθηκε στις 22,5 μονάδες από 30,7μονάδες.




source: capital.gr
Share |