Tuesday, October 26, 2010

Γερμανία: Αμετάβλητη η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Νοέμβριο


Γερμανία: Αμετάβλητη η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Νοέμβριο


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)—Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος που καταρτίζει η γερμανική εταιρεία ερευνών GfK πρόκειται να σταθεροποιηθεί το Νοέμβριο, με τη βελτίωση της εμπιστοσύνης στις οικονομικές προσδοκίες ωστόσο με επιφυλακτικότητα αναφορικά με τα προσωπικά οικονομικά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το Reuters.

Ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 4,9 μονάδες το Νοέμβριο, παραμένοντας αμετάβλητος από τον Οκτώβριο. Το επίπεδο αυτό είναι χαμηλότερο από τις προβλέψεις των οικονομολόγων για 5,2 μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ενώ ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του GfK αναφέρεται στον επόμενο μήνα, οι επιμέρους δείκτες - των οικονομικών προσδοκιών, των προσδοκιών εισοδήματος και της αγοραστικής τάσης – αναφέρονται στον τρέχον μήνα.

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών αυξήθηκε στις 56,0 μονάδες τον Οκτώβριο από 53,5 μονάδες το Σεπτέμβριο. Ο δείκτης προσδοκιών για τα προσωπικά εισοδήματα υποχώρησε στις 36,0 μονάδες τον Οκτώβριο από 45,2 μονάδες το Σεπτέμβριο, ενώ η αγοραστική τάση μειώθηκε στις 22,5 μονάδες από 30,7μονάδες.




source: capital.gr

No comments:

Share |