Tuesday, October 4, 2011

Σε χαμηλό 2 ετών η Alcoa


Σε χαμηλό 2 ετών η Alcoa

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2009 έφτασε η μετοχή της Alcoa στην έναρξη των συναλλαγών στην Wall Street.

Η μετοχή της εταιρείας αλουμινίου δέχθηκε νέο πλήγμα καθώς μετά την υποβάθμιση της σύστασης από την Deutsche Bank τη Δευτέρα, η Dahlman Rose & Co. μείωσε την εκτίμησή της για ανά μετοχή κέρδη του τρίτου τριμήνου στα 24 σεντς επικαλούμενη τη αδύναμη ζήτηση και τις χαμηλότερες τιμές. Επίσης μείωσε την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 17,5 δολ. από 19 δολ.

Η μετοχή της εταιρείας αυτήν την ώρα υποχωρεί 2,02% στα 8,72% ενώ νωρίτερα είχε φτάσει έως τα 8,45 δολ. με πτώση 4%.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Πτώση των εργοστασιακών παραγγελιών τον Αύγουστο


ΗΠΑ: Πτώση των εργοστασιακών παραγγελιών τον Αύγουστο


Πτώση για δεύτερη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες σημείωσαν οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Αύγουστο στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, οι παραγγελίες σημείωσαν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα πτώση 0,2% στα 451,05 δισ. δολ. ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires δεν ανέμεναν μεταβολή.

Η υποχώρηση των παραγγελιών έρχεται έπειτα από την αύξηση κατά 2,1% τον Ιούλιο και την πτώση κατά 0,4% τον Ιούνιο.

Εξαιρουμένου του κλάδου των μεταφορών, οι εργοστασιακές παραγγελίες υποχώρησαν 0,2% ενώ τον Ιούλιο είχαν αυξηθεί 0,6%. Τέλος, τα αποθέματα αυξήθηκαν 0,4%, οι αποστολές φορτίων μειώθηκαν κατά 0,2%, ενώ οι ανεκτέλεστες παραγγελίες ενισχύθηκαν 0,9%.



source: capital.gr

Bernanke: Έτοιμη η Fed να αναλάβει δράση για να στηρίξει την οικονομία


Bernanke: Έτοιμη η Fed να αναλάβει δράση για να στηρίξει την οικονομία


Η Federal Reserve είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Ben Bernanke, ενώ σημείωσε ότι το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος μπορούν επίσης να αναλάβουν μέτρα προκειμένου να συνδράμουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Μιλώντας σε επιτροπή του Κογκρέσου, ο επικεφαλής της Fed τόνισε ότι η προώθηση της ανάπτυξης "είναι κοινή ευθύνη όλων των φορέων στη χάραξη οικονομικής πολιτικής σε στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα".

Σημείωσε παράλληλα ότι αν και η δημοσιονομική πολιτική είναι ζωτικής σημασίας, υπάρχουν και άλλοι τομείς για να βοηθήσει η κυβέρνηση: "οι αγορές εργασίας, η στεγαστική αγορά, η φορολόγηση και το ρυθμιστικό πλαίσιο για παράδειγμα", δήλωσε μιλώντας στην κοινή Επιτροπή Οικονομικών στο Κογκρέσο.

"Η νομισματική πολιτική μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η αμερικανική οικονομία", πρόσθεσε ο Bernanke.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας ο πρόεδρος της Fed επανέλαβε ότι η ανάκαμψη είναι πολύ λιγότερο ισχυρή απ’ ό,τι είχε εκτιμήσει και ήλπιζε η κεντρική τράπεζα. Πρόσθεσε παράλληλα ότι οι αγορές εργασίας αναμένεται να παραμείνουν αδύναμες για το επόμενο διάστημα.

Υπογράμμισε ότι οι αναταράξεις στις χρηματοοικονομικές αγορές από την ευρωπαϊκή κρίση επιβαρύνουν την οικονομία, ενώ σημείωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με το χρέος της αποτελούν σημαντική πηγή ανησυχίας για τις αγορές.

"Οι ανησυχίες για το χρέος της Ελλάδας και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης, καθώς και για την έκθεση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου στο κρατικό χρέος, έχουν αποτελέσει σημαντική πηγή ανησυχίας στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές", δήλωσε ο πρόεδρος της Fed.

"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα, αλλά η ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών για να τεθούν σε εφαρμογή τα αναγκαία μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν οι πηγές των δημοσιονομικών προβλημάτων έχει επιβραδύνει τη διαδικασία της εξεύρεσης λύσεων. Είναι δύσκολο να αξιολογηθεί κατά πόσο έχουν επηρεάσει αυτές οι χρηματοοικονομικές αναταράξεις την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία ότι έχουν πλήξει την εμπιστοσύνη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και αποτελούν διαρκή κίνδυνο για την ανάπτυξη", πρόσθεσε.


source: capital.gr

Η αναβολή της δόσης διαλύει τις αγορές


Η αναβολή της δόσης διαλύει τις αγορές


Πλήρης κατάρρευση τιμών στο χρηματιστήριο της Αθήνας και μεγάλη πτώση στην Ευρώπη, φέρνουν οι δραματικές εξελίξεις με την αναβολή της πληρωμής της 6ης δόσης για το Νοέμβριο, αντί για τη λήψη απόφασης σε έκτακτο Eurogroup που είχε οριστεί για τις 13 Οκτωβρίου.

Πριν το άνοιγμα της αγοράς, ήταν τόσες πολλές οι εντολές πώλησης ώστε τα περισσότερα χαρτιά ξεκίνησαν συναλλαγές πέντε λεπτά αργότερα από την εκκίνηση της συνεδρίασης!.

Το αδιέξοδο με την αναβολή της έκτης δόσης δείχνει ότι οι ξένοι δανειστές θέλουν να εξασφαλίσουν όχι απλώς ανταλλάγματα, αλλά τον πλήρη έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση σχεδόν 5% σημειώνοντας ολοένα και χαμηλότερο 15ετίας φθάνοντας στις 740 μονάδες.

Κατάρρευση στην μετοχή της Εθνικής με πτώση 8,34% στα 2,34 ευρώ. Πάνω από 9% οι απώλειες σε Alpha Bank και Εurobank. Πτώση 9,09% στην Τράπεζα Πειραιώς και 8,59% στην μετοχή του ΟΠΑΠ. Πτώση 4,34% για την ΔΕΗ, 4,7% για τον Τιτάνα, 6% για το Ταχυδρομικό.

Ανάλογα, σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μαδρίτη, η πτώση είναι της τάξης του 2,5%, ενώ περί το 2% χάνουν Μιλάνο και Λονδίνο.

Το ευρώ επίσης υποχωρεί άτακτα, καθώς βρίσκεται στα 1,3180 δολάρια.

source: protothema.gr

ΗΠΑ: Εξετάζουν μέτρα κατά του υποτιμημένου γιουάν


ΗΠΑ: Εξετάζουν μέτρα κατά του υποτιμημένου γιουάν


Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε υπέρ της έναρξης της επεξεργασίας νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει τη λήψη μέτρων για την άσκηση πίεσης επί της Κίνας ώστε να αυξήσει την ισοτιμία του γιουάν.

Το νομοσχέδιο δίνει στην αμερικανική κυβέρνηση τη δυνατότητα επιβολής νέων δασμών σε προϊόντα που εισάγονται από χώρες οι οποίες διατηρούν χαμηλά την ισοτιμία των νομισμάτων τους για να προωθήσουν τις εξαγωγές τους.

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του Νοεμβρίου 2012, οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου θεωρούν ότι η αμερικανική οικονομία, με ποσοστό ανεργία στο 9,1%, πλήττεται από την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η χαμηλή ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος και πολλά μέλη του Κονγκρέσου κατηγορούν την Ουάσινγκτον ότι δεν επιπλήττει ευθέως την Κίνα για τη χειραγώγηση του γιουάν.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία έχει επιλέξει μία πολιτική διαλόγου με το Πεκίνο, δεν υποστηρίζει τη λήψη μέτρων ανάλογων με αυτά που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Το Πεκίνο είναι «κατηγορηματικά αντίθετο» με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην αμερικανική Γερουσία. «Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη συναλλαγματική ανισορροπία για να επιβάλει μέτρα προστατευτισμού, το νομοσχέδιο αυτό παραβιάζει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και παρεμβαίνει στις σινο-αμερικανικές εμπορικές σχέσεις. Η Κίνα είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτό», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μα Ζαοσού.


source: euro2day.gr

Goldman: Βλέπει ύφεση στην Ευρώπη το προσεχές εξάμηνο


Goldman: Βλέπει ύφεση στην Ευρώπη το προσεχές εξάμηνο

Αναθεώρησε επί τω χείρω τις εκτιμήσεις της για την παγκόσμια ανάπτυξη η Goldman Sachs, εστιάζοντας στην παρατεταμένη κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Η Goldman Sachs πλέον αναμένει για το 2012 παγκόσμια ανάπτυξη 3,5% από το 4,2% προηγουμένως, θεωρώντας πως η κρίση χρέους θα επιδεινώσει τις πιστωτικές συνθήκες της περιφέρειας, ενώ θα καθυστερήσει και τις δαπάνες στο υπόλοιπο μέρος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα διαμορφωθεί στο 0,1% το 2012, έναντι 1,2% που έβλεπε πριν, βλέποντας παράλληλα μια «μέτρια ύφεση» στο διάστημα του τέταρτου τριμήνου του 2011 και του πρώτου τριμήνου του 2012.

source: reporter.gr

Προειδοποιεί για double dip στην Ευρώπη η Standard & Poor΄s


Προειδοποιεί για double dip στην Ευρώπη η Standard & Poor΄s

Η επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές και η προβλεπόμενη επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, επιδεινώνουν τις προοπτικές οικονομικές ανάπτυξης για την Ευρώπη, αναφέρει η Standard & Poor’s σε σημερινό της report.

Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εξελίξεων τις τελευταίες εβδομάδες, η S&P έχει για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε εβδομάδες, αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, για τα επόμενα πέντε τρίμηνα.

«Τώρα προβλέπουμε ανάπτυξη του ΑΕΠ στην ευρωζώνη κατά 1,1% το 2012, σε σχέση με το 1,5% που ήταν η προηγούμενή μας εκτίμηση. Για τη Βρετανία, αναμένουμε ανάπτυξη ΑΕΠ κατά 1,7% το 2012, ελαφρώς χαμηλότερα από το 1,8% που αναμέναμε τον Αύγουστο».

Η Jean-Michel Six, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P για την Ευρώπη, αναφέρει στην ανάλυση ότι ακόμη, δεν αναμένει ένα γνήσιο double dip να συμβεί στο σύνολο της ευρωζώνης ή στη Βρετανία, «αλλά αναγνωρίζουμε ότι η πιθανότητα για άλλη μία ύφεση στη Δ. Ευρώπη έχει συνεχίσει να αυξάνεται».

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, «τώρα η πιθανότητα μιας νέας ύφεσης στη Δ. Ευρώπη τον επόμενο χρόνο βρίσκεται στο 40%, αν και στο βασικό μας σενάριο συνεχίζουμε να αναμένουμε χαμηλή ανάπτυξη για τα επόμενα πέντε τρίμηνα».


source: capital.gr

Αυξήθηκαν οι άνεργοι στην Ισπανία


Αυξήθηκαν οι άνεργοι στην Ισπανία

Σε 4,226 εκατομμύρια διαμορφώθηκε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία το Σεπτέμβριο, σημειώνοντας μηνιαία αύξηση της τάξης του 2,32%, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Σε 4,226 εκατομμύρια διαμορφώθηκε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία το Σεπτέμβριο, σημειώνοντας μηνιαία αύξηση της τάξης του 2,32%, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Οι άνεργοι είχαν φθάσει σε επίπεδα - ρεκόρ το Μάρτιο, στα 4,33 εκατομμύρια, για να μειωθούν σταδιακά τον Αύγουστο στα 4,13 εκατομμύρια.

Σε διάστημα ενός έτους ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 5,2% και διαμορφώθηκε στα 4.226.744 στα τέλη Σεπτεμβρίου, δηλαδή 208.981 άνεργοι περισσότεροι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2010.

source: naftemporiki.gr

Στο κόκκινο ο κρατικός κορβανάς


Στο κόκκινο ο κρατικός κορβανάς

Σημαντική επιδείνωση συνεχίζουν να παρουσιάζουν φέτος τα δημόσια οικονομικά παρά τη βελτίωση που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο.

Νέα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι το φετινό έλλειμμα πρώτου οκταμήνου είναι κοντά στα €220 εκ. ή 1,1% του ΑΕΠ περισσότερο από ότι πέρσι.

Τα στοιχεία προκαλούν πονοκέφαλο στο υπουργείο Οικονομικών, αφού το φετινό έλλειμμα θα αποτελέσει τη βάση των προσπαθειών για μείωση του ελλείμματος στο 2,5% του ΑΕΠ το 2012.

Σε περίπτωση που διατηρηθούν αυτές οι τάσεις, το φετινό έλλειμμα αναμένεται να ξεπεράσει το 6% έναντι 5,3% που ήταν το 2010 και 6% το 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το δημοσιονομικό έλλειμμα τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011 ανήλθε στα €699,1 εκ. που αντιστοιχεί σε 3,81% του ΑΕΠ έναντι ελλείμματος €471,8 εκ. ή 2,71% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η αρνητική κατάσταση που παρουσιάζουν τα δημόσια οικονομικά το οκτάμηνο προκύπτει παρά τη μείωση του ελλείμματος κατά €94 εκ. τον Αύγουστο.

Η επιδείνωση του δημοσιονομικού ισοζυγίου οφείλεται κυρίως στην αύξηση των δημόσιων δαπανών και εν μέρει στη στασιμότητα που παρουσιάζουν τα δημόσια έσοδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά €247,6 εκ. ή με ρυθμό 5,5% και έφθασαν τα €4738,6 εκ. έναντι €4489,9 εκ. πέρσι.

Το επτάμηνο η αύξηση ανερχόταν στο 6,2%.

Η κυριότερη κατηγορία εξόδων, οι μισθοί και τα ημερομίσθια, αυξήθηκαν κατά 3,9% ή €44,9 εκ. στα €1208,5 εκ. από €1163,6 εκ.

Οι πληρωμές των Ταμείων Κοινωνικών Ασφαλίσεων αυξήθηκαν κατά 6,6% ή €53,1 εκ. φθάνοντας τα €855,1 εκ. από €802 εκ. την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010.

Οι τρέχουσες μεταβιβάσεις που αφορούν κυρίως τις κοινωνικές παροχές αυξήθηκαν κατά €14,8 εκ. ή 1,2%.

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζουν οι δαπάνες για εξυπηρέτηση του χρέους που αυξήθηκαν κατά €36,5 εκ. στα €416,8 εκ. από €380,2 εκ.

Όσον αφορά τα δημόσια έσοδα, η μείωση επιβραδύνθηκε στα €18 εκ. έναντι μείωσης €71,5 εκ. το επτάμηνο. Τα δημόσια έσοδα περιορίστηκαν στα €3978 εκ. σε σύγκριση με €3996 εκ. το οκτάμηνο του 2010 με μείωση 0,4%.

Τα φορολογικά έσοδα, που αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων, καταγράφουν αύξηση 3,6% στα €3493,3 εκ. σε σύγκριση με €3372 εκ.

Τα έσοδα από άμεσους φόρους παρουσιάζονται αυξημένα κατά 2,7% στα €1138,4 εκ. από €1108,7 εκ.

Οι έμμεσοι φόροι που αποτελούν και τη σημαντικότερη πηγή των φορολογικών εσόδων, παρουσιάζουν αύξηση 4,9% στα €1645,6 εκ. σε σύγκριση με €1568,2 εκ. πέρσι.

Οι συνεισφορές στα Ταμεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 2,1% και ανήλθαν στα €709,3 εκ. σε σύγκριση με €695 εκ. πέρσι.

Τα μη φορολογικά έσοδα μειώθηκαν κατά 22,3% καθώς από €624 εκ. πέρσι, φέτος μειώθηκαν στα €484,7 εκ.


source: stockwatch.com.cy

AMR Stock Plunges on Bankruptcy Concern


AMR Stock Plunges on Bankruptcy Concern

American Airlines parent AMR Corp. (AMR) tumbled the most since 2001, triggering automatic trading halts, on growing concern the third-largest U.S. carrier may be forced to seek bankruptcy protection.

So-called circuit breakers to stop the rout from moving to other shares took effect seven times in less than an hour starting at about 12:58 p.m. in New York Stock Exchange composite trading. Fort Worth, Texas-based AMR plunged as much as 41 percent to $1.75, the lowest in more than eight years.

“These low-priced stocks tend to move fast, so it doesn’t take much to trigger it and then everyone sees that and piles on,” Joseph Saluzzi, co-head of equity trading at Themis Trading LLC in Chatham, New Jersey, said in an interview. “You add in the bankruptcy rumor, and people just start dumping immediately.”

AMR declined $1.04, or 35 percent, to $1.92 at 3:11 p.m. in NYSE composite trading, after reaching the lowest price since March 2003. The circuit breakers were introduced after the stock market’s May 6, 2010, crash to keep losses in one security from snowballing.

The company has led declines this year among the largest U.S. airlines, falling 62 percent before today, and is headed toward a fourth consecutive annual loss. That is helping spur bankruptcy speculation as a slowing economy fuels investor belief that air travel will slump, said Ray Neidl, a Maxim Group LLC analyst in New York.

Recession Risk
“The odds are better than 50-50 that we’re going into a recession,” Neidl said today in an interview. “If that’s the case, you’re going to start seeing some softness in demand come October, in the fourth quarter and next year.”

Neidl, who doesn’t rate the shares, said investors are concerned that AMR will burn through its cash reserves unless it can achieve deeper cuts in costs and seating capacity. He called American the “weak sister of the 10 big airlines.”

A Chapter 11 filing “is certainly not our goal or our preference,” said Andy Backover, an American spokesman. “We know we need to improve our results, and we have a sense of urgency as we work to achieve that.”

Backover said the company doesn’t comment on its share price.

AMR isn’t planning a bankruptcy filing, said a person familiar with the issue who didn’t want to be named because such discussions are private. The company expected to end the third quarter with cash and short-term investments of about $4.7 billion, including $475 million in restricted cash, according to a Sept. 21 regulatory filing.

Debt Protection
The cost to protect against an AMR default soared, with credit-default swaps jumping 15.5 percentage points to 65 percent upfront, according to broker Phoenix Partners Group. That means it would cost $6.5 million initially and $500,000 annually to shield $10 million of debt from default for five years.

On Sept. 27, AMR sold $725.7 million of 10-year bonds backed by aircraft to refinance maturing debt. AMR paid the highest interest rates since 2009 to raise the cash.

“If AMR management were seriously considering a bankruptcy filing in the near-term, they probably would not have refinanced most of today’s $828 million debt maturity last week,” said Jeff Straebler, an aviation debt strategist at RBS Securities Inc. in Stamford, Connecticut.

Industry Slide
AMR’s slide helped drag down the rest of the industry, as all 10 carriers in the Bloomberg U.S. Airlines Index fell.

United Continental Holdings Inc. (UAL) dropped $1.98, or 10 percent, to $17.41 while US Airways Group Inc. (LCC) fell 67 cents, or 12 percent, to $4.83 and Delta Air Lines Inc. (DAL) declined 64 cents, or 8.5 percent, to $6.86.

American has blamed higher labor costs, as well as benefits that have increased more slowly than expected from business ventures with partners across the Atlantic and Pacific, in part for its failure to return to profit. The airline also has a fleet of older, less fuel-efficient planes that put it at a disadvantage when fuel prices rise.

The carrier, which is in contract talks with unions for its main work groups, sat out a round of consolidations that let peers expand their route networks while reducing costs.

American didn’t follow most of its rivals in seeking to reorganize debt through bankruptcy filings in the past decade. As a result, the carrier has retained pension obligations and retiree benefits that others shed in Chapter 11.

Pilot Retirements
Pilot retirements from American have totaled at least 10 times the monthly average in September and October as employees sought to protect their pensions from a possible bankruptcy filing and declines in the broader stock market.

American is trimming some international flights starting this month to cover the loss of 240 pilots during the two months, meaning passengers will see minimal disruptions, the company said. American asked the pilots union to waive some work rules and sought voluntary delays of September vacations among pilots who fly Boeing Co. (BA) 777s to assure adequate staffing.

In July, the airline took steps to renew its fleet, taking advantage of $13 billion in financing from Boeing and Airbus SAS to order 460 new planes to be delivered in 2013 through 2022. AMR also has moved to spin off its American Eagle regional airline in a bid to lower rates American pays to have passengers flown from smaller cities to its hubs.

“There are a number of things going on that are potential positives,” said Michael Derchin, an analyst at Stamford, Connecticut-based CRT Capital Group LLC with a “fairly valued” rated on AMR. “Oil prices are coming down, you’ve got the spin, presumably soon, of Eagle, and labor talks are ongoing. There are a lot of things that would suggest that, on the margin, things could start to get better over time.”

source: bloomberg.com
Share |