Thursday, December 30, 2010

ΗΠΑ: Απροσδόκητη άνοδος του μεταποιητικόύ PMI του Σικάγο το Δεκέμβριο


ΗΠΑ: Απροσδόκητη άνοδος του μεταποιητικόύ PMI του Σικάγο το Δεκέμβριο

Απροσδόκητη άνοδο σημείωσε το Δεκέμβριο ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας για την περιοχή του Σικάγο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 68,6 μονάδες από τις 62,5 μονάδες το Νοέμβριο ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 61 μονάδες. Σημειώνεται ότι μεγέθη πάνω από τις 50 μονάδες υποδεικνύουν ανάπτυξη, ενώ κάτω από τις 50 μονάδες υποδεικνύουν συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Στις επιμέρους υποκατηγορίες του δείκτη, οι τιμές που πληρώθηκαν αυξήθηκαν στις 78,2 μονάδες από 70.,7 μονάδες, οι παραδόσεις προμηθευτών σημείωσαν άνοδο στις 64,2 μονάδες από τις 60,4 μονάδες, η απασχόληση διαμορφώθηκε στις 60,2 μονάδες έναντι 56,3 μονάδων, ενώ των νέων παραγγελιών ανήλθε στις 73,6 μονάδες από τις 67,2 μονάδες.


source: capital.gr

ΗΠΑ: Άνοδος 3,5% στις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα το Νοέμβριο


ΗΠΑ: Άνοδος 3,5% στις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα το Νοέμβριο

Σε υψηλά επτά μηνών διαμορφώθηκε ο αριθμός των νέων συμβολαίων για την αγορά κατοικίας το Νοέμβριο ένδειξη ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον σταδιακά βελτιώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης της National Association of Realtors για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα αυξήθηκε κατά 3,5% στις 92,2 μονάδες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε ετήσια βάση ωστόσο ο δείκτης υποχωρεί 5,0% από το επίπεδο των 97,0 μονάδων το Νοέμβριο του 2009.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση του δείκτη κατά 1,0% το Νοέμβριο.

Η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων άνοδος του Νοεμβρίου ακολουθεί το άλμα του 10,1% που σημειώθηκε τον Οκτώβριο.


source: capital.gr

Groupon: Φέρεται να εξετάζει IPO έως τα τέλη του 2011


Groupon: Φέρεται να εξετάζει IPO έως τα τέλη του 2011

Τη δημόσια προσφορά των κοινών της μετοχών έως το τέλος του 2011, εξετάζει η Groupon, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η Gorupon, είχε αναφέρει πως σκοπεύει να αντλήσει έως και 950 εκατ. δολάρια, σε μια κίνηση που θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη μετοχική χρηματοδότηση από το 1995 και την Pixar.

Η εταιρεία, σε αίτησή της αναφέρει πως σκοπεύει να πουλήσει μετοχές στην τιμή των 31,59 δολαρίων η κάθε μια.

Η εταιρεία, η οποία πρόσφατα απέρριψε την προσφορά ύψους 6 δις. δολαρίων της Google, έχει προσελκύσει επενδύσεις από αρκετούς μεγάλους θεσμικούς επενδυτές, όπως Fidelity Investments, T. Rowe Price και Morgan Stanley, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



source: capital.gr

Αγορές: Η προσοχή σε επιδόματα ανεργίας των ΗΠΑ


Αγορές: Η προσοχή σε επιδόματα ανεργίας των ΗΠΑ


Στα εβδομαδιαία στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ επικεντρώνεται σήμερα η προσοχή των αγορών από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών.

Επισημαίνεται ότι αναλυτές αλλά και διαχειριστές κεφαλαίων υποστηρίζουν ότι το κλειδί επιτυχίας τόσο της ποσοτικής χαλάρωσης της Fed όσο και της επέκτασης των φοροελαφρύνσεων που ψήφισε η κυβέρνηση Obama, βρίσκεται στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται στις 15:30 ώρα Ελλάδος και οι αναλυτές εκτιμούν ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 420.000 αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

Αργότερα, στις 17:00 ώρα Ελλάδος αναμένονται κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική αγορά real estate. Συγκεκριμένα, αναμένεται η ανακοίνωση των εκκρεμών πωλήσεων κατοικιών. Σε μηνιαία βάση, εκτιμάται ότι καταγράφηκε αύξηση κατά μόλις 1% έναντι 10,4% τον προηγούμενο μήνα.

source: euro2day.gr

Κίνα: Πτώση του μεταποιητικού HSBC PMI το Δεκέμβριο


Κίνα: Πτώση του μεταποιητικού HSBC PMI το Δεκέμβριο

ΠΕΚΙΝΟ (Dow Jones)—Ο κινέζικος δείκτης HSBC Manufacturing Purchasing Managers, μέτρο της μεταποιητικής δραστηριότητας, υποχώρησε στις 54,4 μονάδες το Δεκέμβριο από τις 55,3 μονάδες το Νοέμβριο, σύμφωνα με την HSBC Holdings PLC.



Η πτώση του PMI δείχνει πως η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε, ωστόσο παρέμεινε σε ένα υψηλό επίπεδο το Δεκέμβρη. Οι ανησυχίες, όμως, για τον πληθωρισμό θα συνεχίζουν να επιμένουν.

Σημειώνεται πως τα μεγέθη κάτω των 50 μονάδων αναδεικνύουν συρρίκνωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα πάνω από τις 50 ανάπτυξη.

«Ο πληθωρισμός παρά η ανάπτυξη παραμένουν από τις πρώτες πολιτικές ανησυχίες, παρά τη συρρίκνωση του δείκτη το Δεκέμβριο», δήλωσε ο Hongbin Qu, οικονομολόγος της HSBC για την Κίνα.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό βρίσκονται στο επίκεντρο, μετά την αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Κίνας με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα δυο χρόνων, κατά 5,1% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο, και έπειτα από την αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα για δεύτερη φορά φέτος στις 25 Δεκεμβρίου.

Ο HSBC Manufacturing PMI, ο οποίος καταρτίζεται με την βρετανική Markit Group Ltd., τυπικά ανακοινώνεται την πρώτη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, αλλά τώρα δημοσιεύτηκε λίγο νωρίτερα λόγω της Πρωτοχρονιάς.





source: capital.gr
Share |