Thursday, December 30, 2010

Κίνα: Πτώση του μεταποιητικού HSBC PMI το Δεκέμβριο


Κίνα: Πτώση του μεταποιητικού HSBC PMI το Δεκέμβριο

ΠΕΚΙΝΟ (Dow Jones)—Ο κινέζικος δείκτης HSBC Manufacturing Purchasing Managers, μέτρο της μεταποιητικής δραστηριότητας, υποχώρησε στις 54,4 μονάδες το Δεκέμβριο από τις 55,3 μονάδες το Νοέμβριο, σύμφωνα με την HSBC Holdings PLC.



Η πτώση του PMI δείχνει πως η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε, ωστόσο παρέμεινε σε ένα υψηλό επίπεδο το Δεκέμβρη. Οι ανησυχίες, όμως, για τον πληθωρισμό θα συνεχίζουν να επιμένουν.

Σημειώνεται πως τα μεγέθη κάτω των 50 μονάδων αναδεικνύουν συρρίκνωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα πάνω από τις 50 ανάπτυξη.

«Ο πληθωρισμός παρά η ανάπτυξη παραμένουν από τις πρώτες πολιτικές ανησυχίες, παρά τη συρρίκνωση του δείκτη το Δεκέμβριο», δήλωσε ο Hongbin Qu, οικονομολόγος της HSBC για την Κίνα.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό βρίσκονται στο επίκεντρο, μετά την αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Κίνας με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα δυο χρόνων, κατά 5,1% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο, και έπειτα από την αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα για δεύτερη φορά φέτος στις 25 Δεκεμβρίου.

Ο HSBC Manufacturing PMI, ο οποίος καταρτίζεται με την βρετανική Markit Group Ltd., τυπικά ανακοινώνεται την πρώτη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, αλλά τώρα δημοσιεύτηκε λίγο νωρίτερα λόγω της Πρωτοχρονιάς.





source: capital.gr

No comments:

Share |