Wednesday, July 21, 2010

Νωρίτερα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τα stress tests;


Νωρίτερα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τα stress tests;

Οι ευρωπαϊκές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανακοινώσουν νωρίτερα την Παρασκευή τα αποτελέσματα των τεστ κοπώσεως (stress tests) που διεξήγαγαν σε 91 ευρωπαϊκές τράπεζες προκειμένου να προλάβουν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και και να δώσουν περισσότερο χρόνο στους επενδυτές και αναλυτές να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση για μεταφορά της ώρας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, διευκρινίζει το πρακτορείο επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Όπως σημειώνεται σχετικά, εκφράζεται ανησυχία από Ευρωπαίους αξιωματούχους πως το αρχικό σχέδιο για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 1600 GMT (1800 ώρα Ελλάδας) ενδεχομένως να οδηγήσει σε αναζωπύρωση των ανησυχιών για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ευρωπαϊκές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα στις 0600 GMT την Παρασκευή.

"Υπάρχει η ιδέα να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα στις 0600 GMT", δηλώνει στο πρακτορείο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται και προσθέτει: "Έτσι θα αποφύγουμε να δημοσιεύσουμε ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών ενώ είναι ανοικτές οι αγορές".

source: capital.gr

Αμετάβλητα "κλείνει" ο χρυσός - "Ράλι" 3% για το χαλκό


Αμετάβλητα "κλείνει" ο χρυσός - "Ράλι" 3% για το χαλκό

Αμετάβλητη "έκλεισε" η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με φόντο μία αδύναμη συνεδρίαση, αλλά και λόγω μίας μικρής ανησυχίας λόγω της κατάθεσης του επικεφαλής της FED, Ben Bernanke, για την κατάσταση της οικονομίας. Αναλυτικά, η τιμή του χρυσού για τα συμβόλαια Αυγούστου αυξήθηκαν οριακά κατά 0,01% στα 1.191,80 δολάρια η ουγγιά. ενώ ο χαλκός σημείωσε "ράλι" 3% στα 3.09 δολάρια η λίβρα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τα μέσα του Ιουνίου.

source: reporter.gr

ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου


ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου

Απρόσμενη αύξηση εμφάνισαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων.
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 400.000 βαρέλια στα 353,456 εκατ. βαρέλια σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (EIA), έναντι πτώσης κατά 1,6 εκατ. βαρέλια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια στα 222,154 εκατ. βαρέλια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 1 εκατ. βαρέλια. Επιπλέον, κατά 3,9 εκατ. βαρέλια στα 166,575 εκατ. βαρέλια αυξήθηκαν τα διυλισμένα αποθέματα, από 1,6 εκατ. βαρέλια που ανέμεναν οι αναλυτές. Η παραγωγική ικανότητα των αμερικανικών διυλιστηρίων διαμορφώθηκε στο 91,5% από 90,5% την προηγούμενη εβδομάδα.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχωρεί κατά 21 σεντς ή 0,3% στα 77,40 δολάρια το βαρέλι.

source: reporter.gr

Bernanke: Έτοιμη να δράσει η FED εάν χρεαστεί


Bernanke: Έτοιμη να δράσει η FED εάν χρεαστεί

Έτοιμη να λάβει τα κατάλληλα μέτρα είναι η FED, σε περίπτωση που η οικονομία των ΗΠΑ επιβραδυνθεί σημαντικά ή πέσει πάλι σε ύφεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ben Bernanke, κατά την κατάθεση του για την οικονομία στο αμερικανικό Κογκρέσο. "Παραμένουμε σε ετοιμότητα προκειμένου να αναλάβουμε περαιτέρω δράση με στόχο την προώθηση της επανόδου στην πλήρη αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας σε ένα πλαίσιο σταθερότητας των τιμών", δήλωσε ο Bernanke.

Σημειώνεται πως ο Bernanke δεν διευκρίνισε τα επιπλέον μέτρα, τα οποία μπορεί να πάρει η FED, εάν χρειαστεί.

Πρόσθεσε, δε, πως οι προοπτικές της οικονομίας είναι «ασυνήθιστα» αβέβαιες, ενώ εκτιμά πως θα υπάρξει ήπια οικονομική ανάπτυξη και χαμηλό ποσοστό πληθωρισμού. Επιπλέον, τόνισε πως είναι νωρίς ακόμα να υπάρξει ανάπτυξη της αγοράς εργασίας.

Στα ίδια επίπεδα, για πολύ καιρό ακόμα, εκτιμά πως θα παραμείνουν τα επιτόκια, ενώ πρόσθεσε πως δε συμφωνεί με μία γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Bernanke εκτίμησε πως οι πετυχημένες δημοπρασίες είναι θετικές, ενώ σημείωσε πως αν και οι ανησυχίες για την Ελλάδα και ευρύτερα για το ευρωπαϊκό χρέος έχουν ωθήσει χαμηλότερα τους δείκτες της Wall, δεν επηρεάζουν πλέον σε μεγάλο βαθμό τις αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ το 2010 στο 3% με 3,5% από ανάπτυξη της τάξης του 3,2% με 3,7% προηγουμένως. Η κεντρική τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της και για το 2011. Αντίστοιχα στο δ’ τρίμηνο η FED αναμένει την ανεργία στις ΗΠΑ να διαμορφωθεί μεταξύ 8,3% έως 8,7% έναντι 8,1% έως 8,5%.

source: reporter.gr

Πτώση 1,3% για το αργό - Χάνει τα 77 δολάρια


Πτώση 1,3% για το αργό - Χάνει τα 77 δολάρια

Με πτώση 1,3% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του το αργό πετρέλαιο, υποχωρώντας κάτων από τα 77 δολάρια, μετά την κατάθεση του επικεφαλής της FED, Βen Bernanke στο Κονγκρέσο. Σημειώνεται πως έκανε λόγο για αβέβαιες προοπτικές της αμερικανικές οικονομίας, ενώ δήλωσε πως η FED είναι έτοιμη να λάβει και επιπλέον μέτρα έαν χρειαστεί.Αναλυτικά, η τιμή του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 1,02 δολάρια στα 76,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε από τα 78,61 δολάρια το βαρέλι στα 76,46 δολάρια το βαρέλι.

source: reporter.gr

Morgan Stanley: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα


Morgan Stanley: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα

Στην κερδοφορία επέστρεψε το δεύτερο τρίμηνο η Morgan Stanley καθώς τα έσοδα από τις χρηματιστηριακές της δραστηριότητες σημείωσαν σημαντική άνοδο.


Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η τράπεζα εμφάνισε κέρδη 1,96 δισ. δολ., ή 1,09 δολ. ανά μετοχή, έναντι ζημιών 1,26 δισ. δολ., ή 1,1 δολ. ανά μετοχή. Τα έσοδα από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες ήταν 80 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα συνολικά της έσοδα αυξήθηκαν 53% στα 7,95 δισ. δολ. Σημειώνεται πως στα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνεται και έσοδα 514 εκατ. δολ. από την πώληση θυγατρικής.


Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 46 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 7,93 δισ. δολ.


Τα καθαρά έσοδα από τόκους της αυξήθηκαν στα 1,755 δισ. δολ., από τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής τα έσοδα έφτασαν τα 885 εκατ. δολ., από τη διαχείριση πλούτου 3,1 δισ. δολ., ενώ από τις πωλήσεις και τις συναλλαγές τα 3,7 δισ. δολ.

source: capital.gr

S&P: Υπό επιτήρηση για υποβάθμιση η Κύπρος


S&P: Υπό επιτήρηση για υποβάθμιση η Κύπρος


Η Standard & Poor’s Ratings Service έθεσε υπό επιτήρηση για αρνητική αναθεώρηση την αξιολόγηση «Α+» (μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα) του κυπριακού δημοσίου.

Η εκτίμηση για τις μεταβιβάσεις και την μετατρεψιμότητα της κυπριακής οικονομίας παραμένουν στο «ΑΑΑ», όσο και όλων των μελών της ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Ο οίκος αξιολόγησης S&P εξηγεί ότι η ένταξη της Κύπρου σε καθεστώς επιτήρησης για ενδεχόμενη υποβάθμιση, οφείλεται στην απόρριψη δύο κυβερνητικων προτάσεων για αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Τονίζει πάντως ότι την βαθμολογία της κυπριακής οικονομίας γενικώς στηρίζουν τα υψηλά επίπεδα εσόδων του δημοσίου σε σχέση με άλλες οικονομίες και το αποδεδειγμένα καλό ιστορικό στην δημοσιονομική σταθεροποίηση.

source: euro2day.gr

Υποχωρούν ευρώ-δολάριο, κερδισμένο το γιεν

Υποχωρούν ευρώ-δολάριο, κερδισμένο το γιεν

Αρνητικό είναι το κλίμα για το ευρώ, το οποίο υποχωρεί κοντά στα 1,2812 δολάρια, εν όψει και των αποτελεσμάτων στο τέλος της εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά stress test.

Πτωτικά κινείται και το δολάριο εν μέσω ανησυχιών για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, την ίδια στιγμή που ενισχύεται η ζήτηση για το γιεν, ως καταφύγιο.

Το γιεν σημειώνει άνοδο έναντι όλων των 16 μεγάλων νομισμάτων, ενώ ο Dollar Index, ο οποίος καταγράφει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος σε σχέση με τους έξι μεγάλους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, ήταν κοντά σε χαμηλό 11 εβδομάδων.

Σήμερα εξάλλου αναμένεται η ομιλία Bernanke ενώ αύριο θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας και τις μεταπωλήσεις κατοικιών.

«Το γιεν ενισχύεται σε περιόδους αποστροφής ρίσκου, ενώ ο Bernanke θα πρέπει να είναι ειλικρινής σήμερα για τα πτωτικά ρίσκα, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομική ανάκαμψη παραμένει ως έχει. Τα ευρωπαϊκά τραπεζικά stress tests εξάλλου ενισχύουν την αβεβαιότητα», σχολιάζει αναλυτής της Bank of New York Mellon.

Το γιεν ενισχύεται στα 111,87 έναντι του ευρώ από τα 112,70 χθες, ενώ σημειώνει άνοδο στα 87,03 έναντι του δολαρίου από τα 87,51 χθες.

Ο Bernanke μιλάει ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας στην εξαμηνιαία αναφορά του για τη νομισματική πολιτική σήμερα, ενώ αύριο καταθέτει στην επιτροπή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του κοινοβουλίου.

source: capital.gr

Απεργίες φέρνουν τα πάνω-κάτω στις πτήσεις


Απεργίες φέρνουν τα πάνω-κάτω στις πτήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείο των ελεγκτών αποφάσισε επίσης Σε 24ώρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από την Κυριακή 25 Ιουλίου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, γεγονός που θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στις πτήσεις και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Οι ελεγκτές διεκδικούν την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων και τη θέσπιση ειδικού μισθολογίου.

Καθυστερήσεις στις πτήσεις θα υπάρχουν πάντως από την Τετάρτη λόγω της απόφασης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να προχωρήσουν σε αυστηρή τήρηση της χωρητικότητας του ελληνικού εναερίου χώρου. Δηλαδή θα επιτρέπουν συγκεκριμένο αριθμό πτήσεων σε συγκεκριμένο χρόνο κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα λόγω αύξησης των ταξιδιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

source: protothema.gr

Κίνα: Το γουάν μπορεί να υποτιμηθεί αν χρειαστεί για τις εξαγωγές


Κίνα: Το γουάν μπορεί να υποτιμηθεί αν χρειαστεί για τις εξαγωγές


ΠΕΚΙΝΟ (Dow Jones)-- Η Κίνα θα αφήσει το γουάν να υποτιμηθεί έναντι του αμερικάνικου δολαρίου εάν κριθεί απαραίτητο για την υποστήριξη των εξαγωγών, όπως ανέφερε σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun.

Ο Zhou Qiren, σύμβουλος στη People΄s Bank of China, ανέφερε, επίσης ότι η Κίνα περίμενε μεγάλο διάστημα για να επιτρέψει την ελαστικότητα του νομίσματος, και πως η διατήρηση του γουάν σε σταθερό επίπεδο έναντι του δολαρίου συνείσφερε στην οικονομική υπερθέρμανση και στην αύξηση των τιμών ακινήτων, σύμφωνα με τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας της εφημερίδας.

«Η Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε να είχε αλλάξει πολιτική πολύ νωρίτερα. Αν είχε αυξήσει την αξία του γουάν το Μάρτιο και τα επιτόκια τον Απρίλιο, οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα ήταν πιο σταθερές», φέρεται να δήλωσε, χρησιμοποιώντας το όνομα renminbi για το κινεζικό νόμισμα.

«Για τη διατήρηση της σταθερής ισοτιμίας μεταξύ του γουάν και του δολαρίου, η Κεντρική Τράπεζα αναγκάστηκε σε μια παρέμβαση πώλησης του γουάν στις ξένες νομισματικές αγορές», είπε στην εφημερίδα. «Ως αποτέλεσμα, παρείχε στην εγχώρια αγορά υπερβολικές ποσότητες χρήματος».

Από την άλλη πλευρά, αν η Κίνα επιτρέψει στο γουάν να ενισχυθεί τόσο γρήγορα, οι εταιρείες με προσανατολισμό τις εξαγωγές δεν θα είναι σε θέση να προσαρμοστούν, συμπλήρωσε.

Προς το παρόν, είναι απαραίτητο να δούμε πως η ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση θα επηρεάσει τις εξαγωγές, και κατέληξε λέγοντας πως, «τώρα που το γουάν είναι ευέλικτο, η ισοτιμία θα μειωθεί εάν κριθεί απαραίτητο για τις εξαγωγές».


source: capital.gr

Apple: Άλμα 78% στην κερδοφορία γ' τριμήνου


Apple: Άλμα 78% στην κερδοφορία γ' τριμήνου

Κατά 78% αυξήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα κέρδη της Apple, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών και «παίρνοντας» σημαντική ώθηση από την αύξηση της ζήτησης για τα iPhone και iPad. Στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 27 Ιουνίου η Apple πούλησε 3,3 εκατ. iPads και 8,4 εκατ. iPhones. Τα κέρδη του γνωστού κολοσσού αυξήθηκαν στα 3,25 δισ. δολάρια ή 3,51 δολάρια ανά μετοχή, από κέρδη της τάξης των 1,83 δισ. δολαρίων ή 2,01 δολαρίων ανά μετοχή, το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 61% στα 15,7 δισ. δολάρια.

source: reporter.gr

Reckitt Benckiser: Εξαγορά της SSL έναντι 3,9 δισ. δολ.


Reckitt Benckiser: Εξαγορά της SSL έναντι 3,9 δισ. δολ.


Στην εξαγορά της SSL International συμφώνησε να προχωρήσει η Reckitt Benckiser έναντι τιμήματος 2,54 δισ. στερλινών (3,9 δισ. δολ.), με στόχο να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της.

Οι μέτοχοι της SSL θα λάβουν 1.163 πένες ανά μετοχή, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Reckitt Benckiser, στα προϊόντα της οποίας περιλαμβάνεται το καθαριστικό Cillit Bang. Επίσης, θα λάβουν προτεινόμενο τελικό μέρισμα οκτώ πενών ανά μετοχή.

Η εξαγορά αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της Reckitt στους τομείς υγείας και προσωπικής φροντίδας τουλάχιστον κατά 36% στο ένα τρίτο των συνολικών καθαρών εσόδων της εταιρείας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μπαρτ Μπεχτ.

source: naftemporiki.gr

«Κόβεται» στο τεστ η Hypo Real Estate


«Κόβεται» στο τεστ η Hypo Real Estate


Η Hypo Real Estate ενδέχεται να αποτύχει στα κριτήρια που αφορούν στην κεφαλαιακή επάρκεια.

H κρατικοποιημένη γερμανική τράπεζα Hypo Real Estate δεν αναμένεται να περάσει τα «τεστ αντοχής», σηματοδοτώντας την πρώτη, γνωστή προς το παρόν, αποτυχία μεταξύ των 91 ευρωπαϊκών τραπεζών που θα περάσουν αυτή τη δοκιμασία, τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές αμφισβήτησης για την αυστηρότητα των κριτηρίων των τεστ.

Το Bloomberg, επικαλούμενο προσκείμενες πηγές, αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι η Hypo Real Estate ενδέχεται να αποτύχει στα κριτήρια που αφορούν στην κεφαλαιακή επάρκεια. Το γεγονός ωστόσο ότι άφησαν το συγκεκριμένο πιστωτικό όμιλο, ο οποίος έλαβε κρατική βοήθεια μεγαλύτερη από 100 δισ. ευρώ, να αποτύχει σε αυτή τη δοκιμασία ενισχύει την αξιοπιστία των «τεστ αντοχής» η οποία έχει τελευταίως αμφισβητηθεί.

Η αποτυχία θα έχει πάντως περιορισμένο αντίκτυπο στο γερμανικό τραπεζικό σύστημα, δεδομένου ότι η διαδικασία αναδιάρθρωσης της Hypo Real Estate βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, επισημαίνουν τραπεζικοί κύκλοι.

Η τράπεζα διαθέτει κρατικά ομόλογα από Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία αξίας 39,2 δισ. ευρώ, ενώ έχει δανείσει επιπλέον 40 δισ. ευρώ σε τοπικές αρχές, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και εταιρείες που ρυθμίζονται από την κυβέρνηση στις παραπάνω χώρες.

Παρά την αναμενόμενη αποτυχία της Hypo Real Estate, οι μεγαλύτερες εισηγμένες τράπεζες της Γερμανίας αναμένεται να περάσουν τα «τεστ αντοχής». Τραπεζικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι Deutsche Bank Commerzbank και Deutsche Postbank δεν φαίνεται να διατρέχουν κανέναν κίνδυνο όσον αφορά στις κεφαλαιακές τους ανάγκες προκειμένου να ενισχύσουν τις αντιστάσεις τους σε εξωτερικές κρίσεις.

Ωστόσο, η Fitch Ratings προειδοποίησε χθες ότι εάν οι συνθήκες χρηματοδότησης στην αγορά δεν βελτιωθούν, τότε θα αυξηθούν οι πιέσεις στις αξιολογήσεις ορισμένων ευρωπαϊκών τραπεζών μετά τη δημοσιοποίηση των «τεστ αντοχής» την Παρασκευή.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι φωνές αμφισβήτησης για την αυστηρότητα των κριτηρίων των τεστ, τη στιγμή που τα χρηματοοικονομικά συστήματα ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης δέχονται πιέσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ΗΠΑ ανάγκασαν 10 από τις 19 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας να αντλήσουν περισσότερα κεφάλαια μετά τα δικά τους «τεστ αντοχής» που πραγματοποίησαν πέρυσι.

source: naftemporiki.gr

Moody΄s: Δεν επίκειται χρεοκοπία της Ελλάδας


Moody΄s: Δεν επίκειται χρεοκοπία της Ελλάδας

«Δεν νομίζουμε ότι επίκειται χρεοκοπία της Ελλάδας, ειδικά με τη ‘μαζική’ βοήθεια που έχει λάβει από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. η οποία της επιτρέπει να χρηματοδοτεί τα ελλείμματά της για τα επόμενα τρία χρόνια χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει στις αγορές», δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC ο αντιπρόεδρος της Moody’s, Thomas Byrne.

«Ωστόσο υπάρχουν σίγουρα προκλήσεις για την Ελλάδα μακροπρόθεσμα, οι οποίες είναι εξαιρετικά σοβαρές», ανέφερε.

«Λαμβάνουμε σοβαρά κάθε αξιολόγηση, είτε πρόκειται για μικρή, είτε για μεγάλη χώρα», προσέθεσε ο ίδιος.

source: capital.gr
Share |