Wednesday, July 21, 2010

Νωρίτερα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τα stress tests;


Νωρίτερα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τα stress tests;

Οι ευρωπαϊκές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανακοινώσουν νωρίτερα την Παρασκευή τα αποτελέσματα των τεστ κοπώσεως (stress tests) που διεξήγαγαν σε 91 ευρωπαϊκές τράπεζες προκειμένου να προλάβουν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και και να δώσουν περισσότερο χρόνο στους επενδυτές και αναλυτές να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση για μεταφορά της ώρας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, διευκρινίζει το πρακτορείο επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Όπως σημειώνεται σχετικά, εκφράζεται ανησυχία από Ευρωπαίους αξιωματούχους πως το αρχικό σχέδιο για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 1600 GMT (1800 ώρα Ελλάδας) ενδεχομένως να οδηγήσει σε αναζωπύρωση των ανησυχιών για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ευρωπαϊκές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα στις 0600 GMT την Παρασκευή.

"Υπάρχει η ιδέα να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα στις 0600 GMT", δηλώνει στο πρακτορείο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται και προσθέτει: "Έτσι θα αποφύγουμε να δημοσιεύσουμε ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών ενώ είναι ανοικτές οι αγορές".

source: capital.gr

No comments:

Share |