Thursday, July 22, 2010

Ευρωζώνη: Σε υψηλό τριών μηνών ο σύνθετος PMI τον Ιούλιο


Ευρωζώνη: Σε υψηλό τριών μηνών ο σύνθετος PMI τον Ιούλιο

Με ταχύτερο ρυθμό ενισχύθηκε ο ιδιωτικός τομέας της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, βοηθούμενος από μια απρόσμενη διεύρυνση τόσο του μεταποιητικού όσο και του τομέα των υπηρεσιών και υποδεικνύοντας ένα δυνατό ξεκίνημα για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον σύνθετο δείκτη PMI ανήλθε σε υψηλό τριών μηνών, στις 56,7 μονάδες τον Ιούλιο από τις 56 μονάδες τον Ιούνιο.

Ο μεταποιητικός PMI για την Ευρωζώνη ενισχύθηκε στις 56,5 μονάδες τον Ιούλιο από τις 55,6 μονάδες τον Ιούνιο, ενώ ο PMI υπηρεσιών αυξήθηκε στις 56 μονάδες από τις 55,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία εξέπληξαν τους οικονομολόγους, οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν εκτιμήσει ότι ο μεταποιητικός PMI θα μειωνόταν στις 55,2 μονάδες, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης των υπηρεσιών τοποθετούνταν στις 55 μονάδες. Τέλος, για τον σύνθετο PMI είχαν διαμορφωθεί εκτιμήσει ότι θα υποχωρούσε στις 55,2 μονάδες.

Σημειώνεται πως ο PMI βασίζεται σε στοιχεία από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Αυστρία, Ελλάδα και Ολλανδία.

source: capital.gr

No comments:

Share |