Friday, June 15, 2012

ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση του μεταποιητικού δείκτη Empire State τον Ιούνιο

ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση του μεταποιητικού δείκτη Empire State τον Ιούνιο

Μεγάλη πτώση σημείωσε ο μεταποιητικός δείκτης Empire State τον Ιούνιο διολισθαίνοντας στις 2,3 μονάδες από 17,09 μονάδες το Μάιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η New York Federal Reserve Bank. Η πτώση του δείκτη για την πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων με τους αναλυτές να τοποθετούν τον δείκτη στις 10,7 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Η μέτρηση του Ιουνίου είναι η χαμηλότερη από το Νοέμβριο του 2011.

Στα επιμέρους στοιχεία ο δείκτης των νέων παραγγελιών υποχώρησε στο 2,18 από 8,32 το Μάιο, ενώ ο δείκτης των αποστολών σημείωσε βουτιά στο 4,81 από 24,14 τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης για την απασχόληση διολίσθησε στο 12,37 από 20,48, ενώ ο δείκτης για τις προσδοκίες στο επόμενο εξάμηνο υποχώρησε στο 23,13 από 29,26 το Μάιο.

 source: capital.gr

Ποινή κάθειρξης 110 ετών στον Αλεν Στάνφορντ

Ποινή κάθειρξης 110 ετών στον Αλεν Στάνφορντ

 Ο Αμερικανός τραπεζίτης Αλεν Στάνφορντ καταδικάστηκε σήμερα στο Σικάγο σε ποινή κάθειρξης 110 ετών για υπεξαίρεση επτά δισ. δολαρίων που προορίζονταν για επενδύσεις.

«Ο μικρός Μέιντοφ», όπως χαρακτηρίζεται στον αμερικανικό Τύπο, κρίθηκε ένοχος για την εξαπάτηση περίπου 30.000 επενδυτών σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ο συνεργάτης του, Μπέρναρντ Μέιντοφ, εκτίει ποινή κάθειρξης 150 ετών.

source: naftemporiki.gr

Yποβάθμιση ολλανδικών τραπεζών από Moody's

Yποβάθμιση ολλανδικών τραπεζών από Moody's

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα πέντε ολλανδικών τραπεζών, ανάμεσα τους οι Rabobank, ING και ABN AMRO Για τέσσερις τράπεζες η πιστοληπτική ικανότητα μειώθηκε κατά δύο βαθμίδες: στην Aa2 για τη Rabobank, στην A2 για την ING Bank, στην A2 για την ABN AMRO, και στην Baa2 για την LeasePlan Corporation. Για την SNS Bank η πιστοληπτική της ικανότητα μειώθηκε κατά μια βαθμίδα σε Baa2.

Οι προοπτικές αυτών των τραπεζών είναι σταθερές, εκτός από την ING, που είναι αρνητική, σύμφωνα με τον οίκο Moody's.

source: naftemporiki.gr

Φεύγει η Carrefour από την Ελλάδα

Φεύγει η Carrefour από την Ελλάδα

 Η πώληση είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου του νέου Εκτελεστικού Προέδρου της Carrefour, Georges Plassat. Στην αξία των 220 εκατ. ευρώ πωλείται η Carrefour Ελλάδας στην Μαρινόπουλος, εταιρεία με την οποία συνυπήρχε υπό την κοινοπραξία Carrefour- Μαρινόπουλος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τηλεγράφημα των Reuters από Γαλλία.

 Η είδηση – βόμβα για έξοδο της Carrefour από την ελληνική αγορά διαρρέει δύο ημέρες πρίν τις ελληνικές εκλογές. Σύμφωνα με την Carrefour, η πώληση του ελληνικού παραρτήματός της θα βοηθήσει την κοινοπραξία, η οποία δραστηριοποιείται και στην Κύπρο, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προϋποθέτει το δυσμενές ελληνικό οικονομικό περιβάλλον. Η πώληση είναι -σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου του νέου Εκτελεστικού Προέδρου της Carrefour, Georges Plassat, και επιβεβαιώνει παλαιότερες πληροφορίες της «Κ» σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο της Carrefour από την ελληνική αγορά.

source: kathimerini.com.cy

Ισπανία: Πτώση 12,6% στις τιμές κατοικιών το α΄ τρίμηνο

Ισπανία: Πτώση 12,6% στις τιμές κατοικιών το α΄ τρίμηνο

ΜΑΔΡΙΤΗ (Dow Jones) – Η πτώση στις τιμές κατοικιών στην Ισπανία επιταχύνθηκε το πρώτο τρίμηνο, γεγονός που αποτελεί σημάδι πως η στεγαστική κρίση συνεχίζει να επιβαρύνει την αδύναμη τοπική οικονομία και να υπομονεύει τον εύθραυστο τραπεζικό της κλάδο.

Οι τιμές κατοικίας υποχώρησαν 12,6% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο έναντι 11,2% το τέταρτο τρίμηνο και 7,4% το τρίτο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

 Έπειτα από μία δεκαετία υπερβολικής δραστηριότητας και ταχύτατης αύξησης των τιμών η στεγαστική άνθηση γνώρισε μία απότομη πτώση το 2008. Την Πέμπτη η Moody΄s Investor Service μείωσε την αξιολόγηση των κρατικών ισπανικών ομολόγων επικαλούμενη την κατάσταση της οικονομίας και το αίτημα της κυβέρνησης για δάνειο έως 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


source: capital.gr
Share |