Thursday, July 24, 2008

Αναμενόμενη ανάκαμψη του αργού, έκλεισε πάνω από τα 125 δολάρια

Αναμενόμενη ανάκαμψη του αργού, έκλεισε πάνω από τα 125 δολάρια

Ανέκαμψε το αργό μετά και τη χθεσινή «βουτιά» που οδήγησε την τιμή του στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης υποχωρούσε, όμως με το αρνητικό ανοιγμα των αμερικανικών κεφαλαιαγορών, η διόρθωση ήταν αναμενόμενη, αφού πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η υποχώρηση των τελευταίων ημερών, ήταν κάτι παραπάνω από αρκετή.Αν και στα χθεσινά επίπεδα της τιμής του αργού, πολλοί ήταν οι επενδυτές που τοποθετήθηκαν, η σημερινή ανοδος του 1 δολαρίου ήταν σχετικά μικρή, λόγω των στοιχείων που δείχνουν ότι η ζήτηση στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, τις δύο από τις τρεις μεγαλύτερες χώρες σε κατανάλωση πετρελαίου, μειώθηκε λόγω των πολύ υψηλών τιμών.

Το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 125,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ χθες σημείωση πτώση κατά 4 δολάρια σχεδόν στη Νέα Υόρκη. Από την αρχή της εβδομάδας το συμβόλαιο έχει υποχωρήσει κατά 5%.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ υποχώρησε κατά 0,08% στα 124,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ χθες σημείωσε απώλειες 3,3%, και έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 4 Ιουνίου.

Ύστερα από τη χθεσινή πτώση του αργού, δεν ήταν έκπληξη η σημερινή ανάκαμψη, παρατήρησε ο Phil Flynn της Alaron Trading Corp.

Σημαντική επίδραση στη σημερινή ανοδο, είχε και η προειδοποίηση του Ιράν ότι σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση από στρατιωτικές μονάδες, θα μπλοκάρει τα στενά του Hormuz, τη δίοδο, δηλαδή, μεταφοράς του πετρελαίου προς τη Δύση.

Ειδικότερα, η ζήτηση για καύσιμα στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 19,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα, κατά την προηγούμενη εβδομάδα ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2007. Η Ιαπωνία εισήγαγε 0,7% λιγότερο πετρέλαιο τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

REPORTER.GR

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ! (24/07/08)

ΟΣΟΙ TRADERS MΠHKAN ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΙΣ 18/07/08 (ΣΗΜΑ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ www.xrhmatisthrioonline.com), ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ NA ΕΙΝΑΙ H ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔEΙΚΝYΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΡΙΣΚΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Η ΤΙΜΗ TΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΗΤΑΝ:

BOCY 9,04
CPB 4,86
HB 2,43


ENΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΙΣ 18/07/08.

BOCY 8,48
CPB 4,38
HB 2,16


Disclaimer: We accept no responsibility for the accuracy of this information. This information should not be treated as accurate or precise. The use of any information is the investors' responsibility. This information does not in any way constitute investment advice!

Credit Suisse: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη - Πτώση 62%

Credit Suisse: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη - Πτώση 62%

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη που εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο η ελβετική τράπεζα Credit Suisse παρά την πτώση κατά 62%. Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι η μονάδα investment banking επέστρεψε στην κερδοφορία.
Τα καθαρά κέρδη Credit Suisse υποχώρησαν στα 1,22 δισ. ελβετικά φράγκα ή 1,12 φράγκα ανά μετοχή από 3,18 δισ. ή 2,82 φράγκα για το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 167 εκατ. φράγκων.

Η μονάδα investment-banking εμφάνισε προ φόρων κέρδη 281 εκατ. φράγκων από 2,5 δισ. φράγκα ένα χρόνο νωρίτερα.

REPORTER.GR

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΑΜΕΡΙΚΗ)

8:30 AM
Durable Goods Orders
Dept of Commerce


10:00 AM
New Home Sales
Dept of Commerce

Μαστίζει η ανεργία τα... ''λευκά κολάρα'' του Λονδίνου

Μαστίζει η ανεργία τα... ''λευκά κολάρα'' του Λονδίνου

Καθημερινό αγώνα δρόμου δίνουν τα...λευκά κολάρα, οι brokers του Λονδίνου δηλαδή, που λόγω της κρίσης αδυνατούν να βρουν δουλειά! Οι άλλοτε περιζήτητοι brokers με τους παχυλούς μισθούς, τα μεγάλα bonus και τα πανάκριβα αυτοκίνητα τους τελευταίους έξι μήνες βρίσκονται στο περιθώριο.Οι νέες θέσεις εργασίας στο χρηματοοικονομικό κλάδο του Λονδίνου υποχώρησαν για έκτο συνεχόμενο μήνα λόγω της πτώσης των αγορών και της οικονομικής επιβράδυνσης στη Βρετανία.

Σύμφωνα με έρευνα της Morgan McKinley ο αριθμός των νέων θέσεων υποχώρησε κατά 7% τον τελευταίο μήνα στις 8.946 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Την ίδια ώρα η ανεργία στην Βρετανία έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από την ύφεση του 1992, καθώς η οικονομική επιβράδυνση οδηγεί σε απολύσεις τους κατασκευαστικούς και χρηματοοικονομικούς ομίλους.

Οι τράπεζες έκλεισαν τη «στρόφιγγα» του δανεισμού φοβούμενες τα χειρότερα, μετά και τις διαγραφές των 467 εκατ. δολαρίων που προκάλεσε η πιστωτική κρίση.

Ο CEO της Morgan McKinley σημειώνει ότι επικρατεί ακόμη επιφυλακτικότητα στην αγορά γι αυτό και οι μισθοί θα εμφανίσουν μεγάλη...μεταβλητότητα τους επόμενους μήνες. Σημειώνεται ότι οι μισθοί στο City του Λονδίνου ενισχύθηκαν κατά 5% τον Ιούνιο στις 50.645 λίρες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ έχουν υποχωρήσει κατά 1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο μέσος όρος ημερών που χρειάζεται κάποιος για να βρει νέα θέση είναι πλέον 58,8 ημέρες, ήτοι 16 ημέρες περισσότερες σε σχέση με πέρυσι.

REPORTER.GR

BOCY: Κέρδη εξαμήνου €244 εκ.

BOCY: Κέρδη εξαμήνου €244 εκ.


Κέρδη €244 εκ. πέτυχε η Τρ. Κύπρου το πρώτο εξάμηνο του 2008 έναντι €229 εκ. πέρσι, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 6%. Η αυξημένη κερδοφορία, που είναι συμβατή με τα consensus estimates των αναλυτών, προήλθε από την αύξηση που σημείωσαν τα καθαρά έσοδα από τόκους (6% ή €21 εκ.) και από την αύξηση στα λοιπά έσοδα (99% ή €11 εκ.). Στην αύξηση της κερδοφορίας συνέβαλε επίσης, η συνεχιζόμενη μείωση των προβλέψεων για επισφάλειες (-€7 εκ.), η αύξηση των εσόδων από ασφαλιστικές εργασίες και τα έσοδα από δικαιώματα και προμήθειες. Για να φθάσει στο στόχο των €540 εκ. για το 2008, το management θα πρέπει να πετύχει κέρδη €296 εκ. τα επόμενα δύο τρίμηνα.

Έσοδα

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της BOCY ανήλθαν σε €383 εκ. από €362 εκ., σημειώνοντας ετήσια αύξηση 6%. Τα καθαρά έσοδα από τόκους του α’ εξαμήνου 2008 επηρεάζονται από την υιοθέτηση του ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου 2008, τα έσοδα από τόκους του Συγκροτήματος στην Κύπρο επηρεάστηκαν αρνητικά από τη μείωση κατά 0,5% (διαφορά μεταξύ επιτοκίου λίρας Κύπρου 4,5% και βασικού επιτοκίου Ευρώ 4%) στο επιτόκιο αναφοράς τιμολόγησης των δανείων που μετατράπηκαν κατά την 31η Δεκεμβρίου 2007, από λίρες Κύπρου σε ευρώ. Επιπτώσεις παρατηρήθηκαν και στο επιτοκιακό περιθώριο του Συγκροτήματος για το α’ εξάμηνο 2008, το οποίο μειώθηκε σε 2,57% σε σχέση με 2,68% για το δ’ τρίμηνο 2007.

Το Συγκρότημα έλαβε ήδη μέτρα για αντιστάθμιση των αρνητικών αυτών επιπτώσεων και ως αποτέλεσμα, το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο του Συγκροτήματος για το β’ τρίμηνο 2008 αυξήθηκε σε 2,67%, σε σχέση με 2,49% για το α’ τρίμηνο 2008. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αναπροσαρμογή του βασικού επιτοκίου της Τράπεζας στην Κύπρο κατά 50 μονάδες βάσης στα μέσα Απριλίου, και ενδέχεται να συνεχιστεί αφού έκτοτε το βασικό επιτόκιο ανέβηκε κατά 75 πρόσθετες μονάδες βάσης, στο 5,25%.

Τα καθαρά έσοδα από δικαιώματα και προμήθειες ανήλθαν σε €102 εκ., σημειώνοντας αύξηση 11%. Τα έσοδα από διαπραγμάτευση συναλλάγματος για το α’ εξάμηνο 2008 παρουσίασαν μείωση -όπως αναμενόταν- και ανήλθαν σε €16 εκ.

Τα λοιπά έσοδα έφθασαν τα €23 εκ. από €12 εκ. πέρσι.

Τα συνολικά έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες παρουσίασαν ετήσια αύξηση 11% και έφτασαν τα €30 εκ.

Αξιοσημείωτη είναι η κερδοφορία των εργασιών του Συγκροτήματος στην Ελλάδα όπου, τα κέρδη μετά τη φορολογία για το α’ εξάμηνο 2008 ανήλθαν σε €55 εκ. και παρουσίασαν 8% αύξηση έναντι του α’ εξάμηνου 2007. Παρά τη διαφοροποίηση του Συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία των κερδών, γύρω στα €179 εκ., προήλθαν από την Κύπρο.

Οι εργασίες του Συγκροτήματος στη Ρωσία και Ρουμανία συνεισέφεραν θετικά στα κέρδη. Τα κέρδη μετά τη φορολογία για το α’ εξάμηνο 2008 ανήλθαν σε €0,4 εκ. στη Ρωσία και €1,3 εκ. στη Ρουμανία.

Έξοδα

Τα συνολικά έξοδα για το α’ εξάμηνο 2008 διαμορφώθηκαν σε €246 εκ., σημειώνοντας ετήσια αύξηση 7%. Το κόστος προσωπικού ανήλθε σε €153 εκ., σημειώνοντας ετήσια αύξηση 8%, κυρίως λόγω της αύξησης του κόστους που αφορά την ανάπτυξη των εργασιών στην Ελλάδα, Ρωσία και Ρουμανία. Σε ένα μόλις χρόνο η Τράπεζα άνοιξε 50 νέα καταστήματα στις χώρες αυτές και προσέλαβε πέραν των 1000 ατόμων.

Το Συγκρότημα διατήρησε την αποτελεσματικότητά του με το δείκτη «κόστος προς έσοδα» να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα (43,6%) για το α’ εξάμηνο 2008, παρά τις σημαντικές επενδύσεις για περαιτέρω επέκταση του δικτύου στην Ελλάδα, αλλά επίσης, και τα έξοδα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του στη Ρωσία, Ρουμανία και Ουκρανία.

Προβλέψεις επισφαλών χρεωστών

Η χρέωση για προβλέψεις για απομείωση δανείων για το α’ εξάμηνο 2008 ανήλθε σε €26 εκ. και αντιπροσωπεύει 0,3% (2007: 0,3%) των συνολικών δανείων, αντικατοπτρίζοντας τόσο τη βελτίωση στην ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου του Συγκροτήματος, όσο και το πολύ ικανοποιητικό επίπεδο των σωρευμένων προβλέψεων που περιλαμβάνει σωρευμένη πρόβλεψη για απομείωση σε συλλογική βάση της τάξης του 1% των συνολικών δανείων.

Ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων βελτιώθηκε σε 3,6% στις 30 Ιουνίου 2008 από 4,6% στις 30 Ιουνίου 2007 και 3,8% στις 31 Δεκεμβρίου 2007.

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 24,4% από 27,7% το πρώτο εξάμηνο του 2007.

Οικονομικά μεγέθη

Σημαντική απόδοση σημείωσαν και τα οικονομικά μεγέθη του Συγκροτήματος. Τα δάνεια του Συγκροτήματος ανήλθαν σε €22,24 δισ. στις 30 Ιουνίου 2008, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 28%, κυρίως λόγω της αύξησης 30% στην Κύπρο, αλλά και της ταχείας ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου στις νέες αγορές. Το σύνολο των καταθέσεων του Συγκροτήματος αυξήθηκε κατά 9% και ανήλθε στις 30 Ιουνίου 2008 σε €25,03 δισ..

Προοπτικές

Όπως σημειώνει η BOCY,το Συγκρότημα ακολουθεί με συνέπεια τη στρατηγική του για αυτόνομη ανάπτυξη και περαιτέρω σημαντικούς ρυθμούς αύξησης μεγεθών και κερδών και οι επιδόσεις του μέχρι σήμερα είναι σύμφωνες με τους στόχους του στρατηγικού του σχεδίου 2008-2010.

«Tο Συγκρότημα, προβαίνει σε ενέργειες για αντιστάθμιση των αρνητικών επιπτώσεων από τη συνεχιζόμενη πίεση στα περιθώρια των καταθέσεων. Τέτοιες ενέργειες, είναι η επανατιμολόγηση επιλεγμένων δανειακών προϊόντων, η ταχύτερη επέκταση των εργασιών του στις νέες αγορές όπου τα περιθώρια είναι υψηλότερα και η ενίσχυση των άλλων εσόδων. Παράλληλα, η δυναμική επέκταση του Συγκροτήματος στις νέες αγορές δημιουργεί μια νέα διάσταση για το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου. Η ταχεία αναπτυσσόμενη Ρωσική αγορά, με την οποία το Συγκρότημα διατηρεί μακροχρόνιους δεσμούς μέσω του τομέα των διεθνών τραπεζικών υπηρεσιών από τις εργασίες στην Κύπρο και οι εμπειρίες μας στην αγορά αυτή, μας ενθάρρυναν να προχωρήσουμε στη γρήγορη επέκταση των εργασιών μας. Η συμφωνία εξαγοράς της Ρωσικής Uniastrum Bank, αποτελεί σημαντικότατο βήμα για το Συγκρότημα με εξαιρετικές προοπτικές για την κερδοφορία του, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα εξαιρετική γεωγραφική και κατά τομέα διασπορά των εργασιών του», αναφέρεται.

Στρατηγική ανάπτυξη

Ο πρόεδρος της BOCY, Θεόδωρος Αριστοδήμου, δήλωσε ότι η περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης στις αγορές Κύπρου, Ελλάδος, Ηνωμένου Βασιλείου και Αυστραλίας αντικατοπτρίζεται στα θετικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Παράλληλα, σημείωσε ότι η επέκταση και γρήγορη ανάπτυξη του Συγκροτήματος στις αναπτυσσόμενες αγορές της «Νέας Ευρώπης» - με αποκορύφωμα την πρόσφατη συμφωνία εξαγοράς της Uniastrum Bank στη Ρωσία, που αποτελεί και την πρώτη εξαγορά μεγάλης Ρωσικής τράπεζας από Τραπεζικό Οργανισμό του ευρύτερου Ελληνικού χώρου - , αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης του, η οποία ακολουθείται χωρίς παρεκκλίσεις.

Από την πλευρά του, ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής Συγκροτήματος Ανδρέας Ηλιάδης, δήλωσε ότι παρά τις αρνητικές συνθήκες που επικρατούν στο διεθνές χρηματοοικονομικό περιβάλλον, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου διατήρησε τα υψηλά επίπεδα κερδοφορίας, ενίσχυσε ην απόδοση ιδίων κεφαλαίων σε 24,4% και συνέχισε την δυναμική του ανάπτυξη στις αγορές που δραστηριοποιείται.

«Τα αποτελέσματα είναι ευθυγραμμισμένα με τους στόχους που τέθηκαν στο επιχειρησιακό μας πλάνο. Η στρατηγική ανάδειξης του Συγκροτήματος σε ισχυρή τραπεζική περιφερειακή δύναμη ακολουθείται με συνέπεια. Η πρόσφατη συμφωνία εξαγοράς της Ρωσικής Uniastrum Bank επισφραγίζει την υλοποίηση της στρατηγικής αυτής», υπογράμμισε ο κ. Ηλιάδης.

STOCKWATCH.COM.CY

GLOBAL INDEXES

XAK

FTSE/CySE 20
1058.87 ( -0.54%)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ
3098.28 ( -0.55%)

Όγκος: € 4,259,013

---

FTSE 100 INDEX 5,362.30 -87.60 -1.61%
CAC 40 INDEX 4,347.99 -60.75 -1.38%
DAX INDEX 6,440.70 -95.39 -1.46%

---

US

DOW JONES INDUS. AVG 11,349.28 -283.10 -2.43%
S&P 500 INDEX 1,252.54 -29.65 -2.31%
NASDAQ COMPOSITE INDEX 2,280.11 -45.77 -1.97%

Ζημίες 8,7 δισ. δολαρίων για τη Ford

Ζημίες 8,7 δισ. δολαρίων για τη Ford


Ζημίες 8,7 δισ. δολαρίων, έναντι κερδών 750 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε η Νο3 αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη, η αμερικανική Ford Motor, στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Η εταιρεία αποκάλυψε, παράλληλα, τα σχέδιά της να μετατρέψει τρία εργοστάσια φορτηγών σε μονάδες παραγωγής μικρών αυτοκινήτων, καθώς, όπως είπε, οι πωλήσεις των πρώτων έχουν μειωθεί σημαντικά.

Οι καθαρές ζημίες της Ford διαμορφώθηκαν σε 3,88 δολάρια ανά μετοχή, έναντι κερδών 31 σεντς ανά μετοχή που είχε παρουσιάσει η εταιρεία στο δεύτερο τρίμηνο του 2007, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Στα αποτελέσματα αυτά συμπεριλαμβάνονται και προ φόρων διαγραφές ύψους οκτώ δισ. δολαρίων, οι οποίες σχετίζονται με εργοστάσια στη Β. Αμερική και περιουσιακά στοιχεία της Ford Motor Credit.

Πρόκειται για την έκτη φορά που η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοινώνει ζημίες σε διάστημα οκτώ τριμήνων, στο οποίο τα ηνία της έχει ο Άλαν Μιούλαλι. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έχει θέσει ως στόχο του να την επαναφέρει σε κερδοφόρα τροχιά.

Τον περασμένο Μάιο, η Ford αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τον στόχο της για επιστροφή στην κερδοφορία το 2009, λόγω της μεγάλης ανόδου στην τιμή της βενζίνης και την πτώση των πωλήσεων των ημιφορτηγών F-series.


NAFTEMPORIKI

ΗΠΑ: +34.000 οι νέες αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας

ΗΠΑ: +34.000 οι νέες αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας


Στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν την εβδομάδα μέχρι τις 19 Ιουλίου κατά 34.000 στις 406.000.

Οι αναλυτές της Wall Street προέβλεπαν αύξησή τους στις 380.000.

NAFTEMPORIKI

ΗΠΑ: Σε χαμηλά 10ετίας οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιούνιο

ΗΠΑ: Σε χαμηλά 10ετίας οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιούνιο


Πτώση 2,6% εμφάνισαν τον Ιούνιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, υποχωρώντας στα 4,86 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την National Association of Realtors, πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν πτώση των μεταπωλήσεων κατοικιών στα 4,95 εκατομμύρια.

NAFTEMPORIKI

Ισπανία: Χαμηλώνει τον πήχυ για την ανάπτυξη

Ισπανία: Χαμηλώνει τον πήχυ για την ανάπτυξη


Προς τα κάτω αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τη φετινή ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας η κυβέρνηση της χώρας, για δεύτερη φορά από τότε που επανεξελέγη, τον περασμένο Μάιο.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Ισπανίας εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί το 2008 στο 1,6%, έναντι 2,3% που προέβλεπε προηγουμένως.

Για το 2009 «βλέπει» αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,0%, έναντι των προηγούμενων προβλέψεών της για 2,3%, υποστηρίζοντας ότι το τέλος της «άνθησης» στον κατασκευαστικό κλάδο και οι παγκόσμιες αναταραχές στον χρηματοοικονομικό τομέα ασκούν πιέσεις στα δημοσιονομικά της Ισπανίας.


NAFTEMPORIKI

H ΑΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

NIKKEI 225 13,603.31 290.38 2.18%
HANG SENG INDEX 23,087.72 -46.83 -0.20%
CSI 300 INDEX 2,977.36 94.04 3.26%

Ευρωζώνη: Κάμψη μεταποίησης, υπηρεσιών τον Ιούλιο

Ευρωζώνη: Κάμψη μεταποίησης, υπηρεσιών τον Ιούλιο


Στις 47,8 μονάδες, από 49,3 μονάδες που ήταν τον αμέσως προηγούμενο μήνα, υποχώρησε ο σύνθετος δείκτης PMI στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, όπως προκύπτει από την έκθεση των RBS/Markit, με τους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών και εξασθενούν περισσότερο έναντι του Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών, διαμορφούμενος στις 48,3 μονάδες από τις 49,1 μονάδες του Ιουνίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν διαμόρφωσή του στις 48,8 μονάδες.

Ο αντίστοιχος δείκτης για τη μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε επίσης περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν, στις 47,5 μονάδες από τις 49,2 μονάδες. Η αγορά «έβλεπε» πτώση του στις 48,7 μονάδες.


NAFTEMPORIKI
Share |