Thursday, July 24, 2008

Αναμενόμενη ανάκαμψη του αργού, έκλεισε πάνω από τα 125 δολάρια

Αναμενόμενη ανάκαμψη του αργού, έκλεισε πάνω από τα 125 δολάρια

Ανέκαμψε το αργό μετά και τη χθεσινή «βουτιά» που οδήγησε την τιμή του στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης υποχωρούσε, όμως με το αρνητικό ανοιγμα των αμερικανικών κεφαλαιαγορών, η διόρθωση ήταν αναμενόμενη, αφού πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η υποχώρηση των τελευταίων ημερών, ήταν κάτι παραπάνω από αρκετή.Αν και στα χθεσινά επίπεδα της τιμής του αργού, πολλοί ήταν οι επενδυτές που τοποθετήθηκαν, η σημερινή ανοδος του 1 δολαρίου ήταν σχετικά μικρή, λόγω των στοιχείων που δείχνουν ότι η ζήτηση στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, τις δύο από τις τρεις μεγαλύτερες χώρες σε κατανάλωση πετρελαίου, μειώθηκε λόγω των πολύ υψηλών τιμών.

Το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 125,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ χθες σημείωση πτώση κατά 4 δολάρια σχεδόν στη Νέα Υόρκη. Από την αρχή της εβδομάδας το συμβόλαιο έχει υποχωρήσει κατά 5%.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ υποχώρησε κατά 0,08% στα 124,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ χθες σημείωσε απώλειες 3,3%, και έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 4 Ιουνίου.

Ύστερα από τη χθεσινή πτώση του αργού, δεν ήταν έκπληξη η σημερινή ανάκαμψη, παρατήρησε ο Phil Flynn της Alaron Trading Corp.

Σημαντική επίδραση στη σημερινή ανοδο, είχε και η προειδοποίηση του Ιράν ότι σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση από στρατιωτικές μονάδες, θα μπλοκάρει τα στενά του Hormuz, τη δίοδο, δηλαδή, μεταφοράς του πετρελαίου προς τη Δύση.

Ειδικότερα, η ζήτηση για καύσιμα στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 19,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα, κατά την προηγούμενη εβδομάδα ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2007. Η Ιαπωνία εισήγαγε 0,7% λιγότερο πετρέλαιο τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

REPORTER.GR

No comments:

Share |