Thursday, July 24, 2008

Μαστίζει η ανεργία τα... ''λευκά κολάρα'' του Λονδίνου

Μαστίζει η ανεργία τα... ''λευκά κολάρα'' του Λονδίνου

Καθημερινό αγώνα δρόμου δίνουν τα...λευκά κολάρα, οι brokers του Λονδίνου δηλαδή, που λόγω της κρίσης αδυνατούν να βρουν δουλειά! Οι άλλοτε περιζήτητοι brokers με τους παχυλούς μισθούς, τα μεγάλα bonus και τα πανάκριβα αυτοκίνητα τους τελευταίους έξι μήνες βρίσκονται στο περιθώριο.Οι νέες θέσεις εργασίας στο χρηματοοικονομικό κλάδο του Λονδίνου υποχώρησαν για έκτο συνεχόμενο μήνα λόγω της πτώσης των αγορών και της οικονομικής επιβράδυνσης στη Βρετανία.

Σύμφωνα με έρευνα της Morgan McKinley ο αριθμός των νέων θέσεων υποχώρησε κατά 7% τον τελευταίο μήνα στις 8.946 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Την ίδια ώρα η ανεργία στην Βρετανία έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από την ύφεση του 1992, καθώς η οικονομική επιβράδυνση οδηγεί σε απολύσεις τους κατασκευαστικούς και χρηματοοικονομικούς ομίλους.

Οι τράπεζες έκλεισαν τη «στρόφιγγα» του δανεισμού φοβούμενες τα χειρότερα, μετά και τις διαγραφές των 467 εκατ. δολαρίων που προκάλεσε η πιστωτική κρίση.

Ο CEO της Morgan McKinley σημειώνει ότι επικρατεί ακόμη επιφυλακτικότητα στην αγορά γι αυτό και οι μισθοί θα εμφανίσουν μεγάλη...μεταβλητότητα τους επόμενους μήνες. Σημειώνεται ότι οι μισθοί στο City του Λονδίνου ενισχύθηκαν κατά 5% τον Ιούνιο στις 50.645 λίρες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ έχουν υποχωρήσει κατά 1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο μέσος όρος ημερών που χρειάζεται κάποιος για να βρει νέα θέση είναι πλέον 58,8 ημέρες, ήτοι 16 ημέρες περισσότερες σε σχέση με πέρυσι.

REPORTER.GR

No comments:

Share |