Thursday, July 24, 2008

Ζημίες 8,7 δισ. δολαρίων για τη Ford

Ζημίες 8,7 δισ. δολαρίων για τη Ford


Ζημίες 8,7 δισ. δολαρίων, έναντι κερδών 750 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε η Νο3 αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη, η αμερικανική Ford Motor, στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Η εταιρεία αποκάλυψε, παράλληλα, τα σχέδιά της να μετατρέψει τρία εργοστάσια φορτηγών σε μονάδες παραγωγής μικρών αυτοκινήτων, καθώς, όπως είπε, οι πωλήσεις των πρώτων έχουν μειωθεί σημαντικά.

Οι καθαρές ζημίες της Ford διαμορφώθηκαν σε 3,88 δολάρια ανά μετοχή, έναντι κερδών 31 σεντς ανά μετοχή που είχε παρουσιάσει η εταιρεία στο δεύτερο τρίμηνο του 2007, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Στα αποτελέσματα αυτά συμπεριλαμβάνονται και προ φόρων διαγραφές ύψους οκτώ δισ. δολαρίων, οι οποίες σχετίζονται με εργοστάσια στη Β. Αμερική και περιουσιακά στοιχεία της Ford Motor Credit.

Πρόκειται για την έκτη φορά που η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοινώνει ζημίες σε διάστημα οκτώ τριμήνων, στο οποίο τα ηνία της έχει ο Άλαν Μιούλαλι. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έχει θέσει ως στόχο του να την επαναφέρει σε κερδοφόρα τροχιά.

Τον περασμένο Μάιο, η Ford αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τον στόχο της για επιστροφή στην κερδοφορία το 2009, λόγω της μεγάλης ανόδου στην τιμή της βενζίνης και την πτώση των πωλήσεων των ημιφορτηγών F-series.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |