Saturday, March 21, 2009

Εβδομαδιαία κέρδη 11% στο ΧΑΚ

Εβδομαδιαία κέρδη 11% στο ΧΑΚ


Θετικό κλίμα επικράτησε αυτή την εβδομάδα στην κυπριακή χρηματιστηριακή αγορά. Στα συνολικά κέρδη της εβδομάδας (13 – 20 Μαρτίου), ο ΓΔ τιμών XAK και ο FTSE, σημείωσαν άνοδο 11%. Στην σημερινή συνεδρίαση, ο ΓΔ κατέγραψε άνοδο 1,81% κλείνοντας στις 838,12 μονάδες. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με αύξηση 1,77% στις 289,69 μονάδες.

STOCKWATCH.COM.CY

MGM Mirage: Ολοκληρώθηκε η πώληση του Treasure Island

MGM Mirage: Ολοκληρώθηκε η πώληση του Treasure Island


Η MGM Mirage ανακοίνωσε σήμερα ότι οριστικοποίησε την πώληση του Treasure Island Hotel & Casino στην Ruffin Acquisition LLC έναντι 775 εκατ. δολ. όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στο κλείσιμο της συμφωνίας η MGM Mirage θα λάβει σε μετρητά 600 εκατ. δολ. και 175 σε εγγυημένες ομολογίες επιτοκίου 10%.

Η MGM Mirage εκτιμά ότι θα καταγράψει σημαντικά έκτακτα κέρδη στο α΄ τρίμηνο ως αποτέλεσμα της πώλησης.

CAPITAL.GR

Goldman: Ελάχιστη η έκθεση σε προϊόντα της AIG

Goldman: Ελάχιστη η έκθεση σε προϊόντα της AIG

Ο οικονομικός διευθυντής της Goldman Sachs, David Viniar διευκρίνισε σήμερα ότι η εταιρεία ακόμα και στην περίπτωση της κατάρρευσης της American International Group δεν θα έχανε χρήματα από συμβόλαια παραγώγων με την AIG.

"Έχουμε και σε προηγούμενες περιπτώσεις δηλώσει ότι η Goldman Sachs δεν είχε σημαντική έκθεση στην AIG. Η πρόσφατη δημοσιοποίηση από την AIG των στοιχείων των αντισυμβαλλόμενων σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε αντίθεση με την δήλωση μας αυτή", δήλωσε ο Viniar σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

"Είχαμε εμπορικές σχέσεις με την AIG. Ωστόσο είμαστε πλήρως καλυμμένοι μέσω συμβολαίων ανταλλαγής κινδύνου και διασφαλίσεις", πρόσθεσε.

CAPITAL.GR

Γερμανία: «Πράσινο» για εθνικοποίηση ιδιωτικών τραπεζών

Γερμανία: «Πράσινο» για εθνικοποίηση ιδιωτικών τραπεζών

Το «πράσινο φως» για την εθνικοποίηση ιδιωτικών τραπεζών που έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα έδωσε χθες η Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου. Η πρώτη τράπεζα που θα ευνοηθεί από το νέο νόμο είναι η Hypo Real Estate, η οποία θα βρεθεί υπό τον έλεγχο του γερμανικού κράτους.

Ο νόμος προβλέπει την «εξάλειψη» των μετόχων ως τελευταίο μέσο για τη σταθεροποίηση των κλυδωνιζόμενων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ορίζει όμως ρητά ότι οι τράπεζες θα ιδιωτικοποιούνται εκ νέου όταν θα έχουν ανακάμψει. Την ίδια ώρα η ιταλική τράπεζα Intesa Sanpaolo πρόκειται να λάβει 4 δισ. ευρώ κρατική ενίσχυση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Στη Βρετανία από την άλλη ο Γκόρντον Μπράουν απέκρουσε τις επικρίσεις για τους χειρισμούς τους στην εθνικοποίηση της Northern Rock, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε τα μέτρα που ήταν απαραίτητα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι προχώρησε στην εθνικοποίηση, αγνοώντας τα κενά στο ρυθμιστικό πλαίσιο του τραπεζικού τομέα.


NAFTEMPORIKI

Ελβετία: Διαγράφεται από τη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους

Ελβετία: Διαγράφεται από τη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους

Ανακουφισμένη πρέπει να αισθάνεται η κυβέρνηση της Ελβετίας, μετά από τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του Τσέχου πρωθυπουργού Μίρεκ Τοπολάνεκ ότι δεν πρόκειται να περιλαμβάνεται σε καμιά «μαύρη» λίστα με φορολογικούς παραδείσους μετά τη σύνοδο των G20 στο Λονδίνο στις 2 Απριλίου.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε ότι το Λουξεμβούργο, η Αυστρία και η Ελβετία, που αποδέχτηκαν τις υποδείξεις του ΟΟΣΑ δεν πρόκειται να μπουν στη «μαύρη» λίστα. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος επανειλημμένα έχει ασκήσει σκληρή κριτική στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα και έχει δεχτεί έντονη επίθεση από Ελβετούς πολιτικούς: «Δεν νομίζω ότι οι ηγέτες του G20 θα συντάξουν μια τέτοια λίστα», δήλωσε.

Κι ενώ τα νέα αυτά είναι θετικά, στο εσωτερικό της Ελβετίας οι ιδιωτικές τράπεζες άρχισαν ήδη να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη μείωση των οικονομικών μεγεθών τους εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να χαλαρώσει τη νομοθεσία για το τραπεζικό απόρρητο.

NAFTEMPORIKI

ΜΡΒ: Κινήσεις ενίσχυσης κεφαλαιακής διάρθρωσης

ΜΡΒ: Κινήσεις ενίσχυσης κεφαλαιακής διάρθρωσης

Στην έγκριση της έκδοσης Αξιόγραφων Κεφαλαίου μέχρι 250 εκατ. ευρώ ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ, σε μία ή περισσότερες σειρές προχώρησε την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Popular Bank Public Co, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης του ομίλου.

Τα δικαιώματα και οι αξιώσεις των κατόχων των αξιόγραφων θα είναι μειωμένης εξασφάλισης και δευτερεύουσας προτεραιότητας προς τις αξιώσεις των πιστωτών, αλλά θα έχουν προτεραιότητα έναντι των μετόχων της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αξιόγραφα που θα εκδοθούν δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης αλλά θα μπορούν, κατ' επιλογή της τράπεζας και κατόπιν έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, να εξαγορασθούν στο σύνολό τους στην ονομαστική τους αξία μαζί με οποιουσδήποτε δεδουλευμένους τόκους, πέντε χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσής τους ή σε οποιαδήποτε ημερομηνία πληρωμής τόκου που ακολουθεί.

Επίσης θα φέρουν σταθερό επιτόκιο 7% και ο τόκος θα είναι πληρωτέος κάθε τρεις μήνες και αρχικά θα προσφερθούν σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, σε επαγγελματίες επενδυτές και σε πρόσωπα τα οποία θα επενδύσουν τουλάχιστον 50.000 ευρώ έκαστο. Σε μεταγενέστερο στάδιο πιθανόν να εξετασθεί η προσφορά των αξιόγραφων και στο ευρύ κοινό μέσω δημοσίας προσφοράς. Σημειώνεται ότι η τράπεζα προτίθεται να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή των αξιόγραφων στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

NAFTEMPORIKI

ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ 30,000 ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ! (www.xrhmatisthrioonline.com)


Τους 30,000 μοναδικούς επισκέπτες έφθασε την 19η Mαρτίου 2009 το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ON LINE (www.xrhmatisthrioonline.com) σημειώνοντας αύξηση επισκεψιμότητας για τον μήνα Φεβρουάριο 2009 της τάξης του 72% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008. Συγκεκριμμένα το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ON LINE δέκτηκε 2149 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα Φεβρουάριο 2009 σε σχέση με 1249 επισκέπτες τον αντίστοιχο μήνα του 2008.


Το www.xrhmatisthrioonline.com είναι ένα ενημερωτικό χρηματοοικονομικό site με συνεχή 24ωρη ροή ειδήσεων. Τον Ιούλιο 2008 προχώρησε σε πλήρη ανανέωση του layout του και σε σημαντικό εμπλουτισμό του περιεχομένου του.

Σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίζουμε με τον ίδιο έντονο και μεθοδικό τρόπο, με νέες ιδέες αλλά και με επιχειρηματικές καινοτομίες και συνεργασίες για την άμεση και αποτελεσματική ενημέρωση σας.

Σας ευχαριστούμε!


ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΟΝ LINE
www.xrhmatisthrioonline.com
Share |