Friday, October 7, 2011

Γερμανία: Μικρότερη των εκτιμήσεων η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής


Γερμανία: Μικρότερη των εκτιμήσεων η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής

Φρανκφούρτη (Dow Jones) – Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, αλλά αναμένεται να συνεχίσει να επιδεινώνεται στο προσεχές διάστημα, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας.

Η συνολική παραγωγή υποχώρησε 1% σε προσαρμοσμένους όρους τον Αύγουστο, καλύτερα από την πτώση 2% που ανέμεναν οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Η πτώση του Αυγούστου είναι αποτέλεσμα των προγραμματισμένων καλοκαιρινών διακοπών.

Η συνολική παραγωγή για τον μήνα Ιούλιο αναθεωρήθηκε ελαφρώς πτωτικά στο 3,9% από το 4%.

Ανά κατηγορία, η παραγωγή στη μεταποίηση υποχώρησε 1% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο. Εκτός αυτού, η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά 4,9% ενώ η παραγωγή κεφαλαιακών αγαθών αυξήθηκε 0,2%. Οι κατασκευές υποχώρησαν κατά 1,2% σε μηνιαία βάση.

Σε ετήσια βάση, η παραγωγή αυξήθηκε 7,7% τον Αύγουστο (προσαρμοσμένη για τις εργάσιμες ημέρες) και 10,5% σε μη προσαρμοσμένους όρους.

Στη δίμηνη σύγκριση, η παραγωγή αυξήθηκε 2,8% τον Ιούλιο-Αύγουστο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, σε σχέση με τους δύο προηγούμενους μήνες.





source: capital.gr

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για την αγορά εργασίας


ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για την αγορά εργασίας


Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε το Σεπτέμβριο περισσότερες θέσεις εργασίας απ΄ ό, τι περίμεναν οι αναλυτές, ενώ την ίδια στιγμή αναθεωρήθηκαν ανοδικά και τα στοιχεία για τους δύο προηγούμενους μήνες, διαμορφώνοντας μια πιο ενθαρρυντική εικόνα για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 103.000 θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο, με τον ιδιωτικό τομέα να δημιουργεί 137.000 θέσεις εργασίας, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Η απασχόληση συνέχισε να υποχωρεί στον δημόσιο τομέα που έχασε συνολικά 34.000 θέσεις εργασίας. Τα αμερικανικά ταχυδρομεία έχασαν 5.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα.

Τα στοιχεία για τους δύο προηγούμενους μήνες αναθεωρήθηκαν ανοδικά κατά συνολικά 99.000 θέσεις και έδειξαν ότι τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν 57.000 θέσεις και 127.000 θέσεις τον Ιούλιο.

Ωστόσο, τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν και ένα έκτακτο γεγονός: την επιστροφή 45.000 υπαλλήλων της Verizon Communications Inc. στις εργασίες τους τον Αύγουστο.

Ο δείκτης ανεργίας -που προκύπτει από ξεχωριστή έρευνα στα αμερικανικά νοικοκυριά- παρέμεινε αμετάβλητος στο 9,1% για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για 60.000 νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, με τον δείκτη εργασίας να διαμορφώνεται στο 9,1%.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων στα αποθέματα χονδρικής τον Αύγουστο


ΗΠΑ: Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων στα αποθέματα χονδρικής τον Αύγουστο


Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα χονδρικής τον Αύγουστο στις ΗΠΑ καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν, όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,4% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 464,32 δισ. δολ. έπειτα από άνοδο 0,8% τον Ιούλιο, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,7%.

Ωστόσο, οι πωλήσεις των χονδρεμπόρων σημείωσαν άνοδο 1% - τη μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε μηνών - στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 401,26 δισ. δολ. έπειτα από άνοδο 0,3% τον Ιούλιο.

Σημειώνεται πως η μικρή ενίσχυση των αποθεμάτων σημαίνει πως οι εταιρείες είναι απαισιόδοξες για την ισχύ της οικονομίας και κατά συνέπεια για την καταναλωτική ζήτηση.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Σημαντική αύξηση των μισθολογίων το Σεπτέμβριο


ΗΠΑ: Σημαντική αύξηση των μισθολογίων το Σεπτέμβριο

Αυξημένα κατά 103.000 ήταν τα μισθολόγια - πλην του αγροτικού τομέα - στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 9,1%, σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης.

Αυξημένα κατά 103.000 ήταν τα μισθολόγια - πλην του αγροτικού τομέα - στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 9,1%, σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης.

Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από εκείνη των 59.000 που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι της Wall Street.

Σημειώνεται ότι τα 45.000 νέα μισθολόγια προέρχονται από την επιστροφή των υπαλλήλων της Verizon Communications στη δουλειά μετά τη λήξη της απεργίας τους.

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό, όπως αναμενόταν, στο 9,1%.

source: naftemporiki.gr

ΚΥΠΡ: Στα 1,5€ μειώνει την τιμή η C.S.


ΚΥΠΡ: Στα 1,5€ μειώνει την τιμή η C.S.


Η σημαντική βελτίωση της ενεργειακής κατάστασης στην Κύπρο (μετά το δυστύχημα), το φιλικό δάνειο των 2,5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία προκειμένου να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της μεγαλονήσου για περισσότερο από έναν χρόνο και η έναρξη των ερευνών για φυσικό αέριο στην περιοχή, αποτελούν όλα θετικές εκπλήξεις τόσο για την Κύπρο όσο και για την Τραπεζα Κυπρου, σχολιάζει η Credit Suisse (7/10), σε έκθεσή της για την Τραπεζα Κυπρου.

Ο διεθνής οίκος, προχωρά όμως σε μείωση των εκτιμήσεών του για τα κέρδη της τράπεζας, λόγω της συνεχιζόμενης επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας, ενώ μειώνει παράλληλα την τιμή-στόχο για την μετοχή της Τρ. Κύπρου στα 1,5 ευρώ από 1,7 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας όμως αμετάβλητη τη σύσταση “neutral”.



source: euro2day.gr

Φρένο λιτότητας στις πωλήσεις σαλούν


Φρένο λιτότητας στις πωλήσεις σαλούν

Από το κακό στο χειρότερο οδηγείται η αγορά αυτοκινήτων χωρίς να υπάρχουν στον ορίζοντα οιαδήποτε σημάδια ανάκαμψης.

Το αρνητικό κλίμα που υπάρχει φέτος στην αγορά σε συνδυασμό με τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχουν εξανεμίσει τις ελπίδες για ανάκαμψη των πωλήσεων, που συρρικνώνονται με διψήφια νούμερα παρά την περσινή χαμηλή βάση.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΟΕΒ και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών που επεξεργάστηκε η StockWatch, το Σεπτέμβριο οι εγγραφές των ιδιωτικών σαλούν σημείωσαν νέα μείωση ύψους 25,5% πέφτοντας στις 2025, σε σύγκριση με 2717 την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Σύμφωνα με τα προκαταρτικά στατιστικά στοιχεία, oι εγγραφές των καινούργιων μειώθηκαν κατά 19,3% στις 964 από 1194 το Σεπτέμβριο του 2010. Οι εγγραφές των μεταχειρισμένων μειώθηκαν στις 1061 από 1523 πέρσι παρουσιάζοντας μείωση 30,3%.

«Δυστυχώς η τάση για τις εγγραφές ιδιωτικών αυτοκινήτων είναι καθοδική καθώς δεν υπάρχει κανένας θετικός οιωνός», υπογράμμισε στη StockWatch ο Βοηθός Διευθυντής Πωλήσεων της Mercedes, Άγγελος Βουρδής.

«Η οικονομική κρίση επηρεάζει αισθητά την αγορά ενώ αναμένεται να την επηρεάσουν και τα οικονομικά μέτρα που συζητά η κυβέρνηση», επεσήμανε ο Operation Manager της εταιρείας Ford, Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους

«Παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εισαγωγείς οχημάτων μέσω προσφορών, η κατάσταση επιδεινώνεται», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «εάν η κυβέρνηση δεν έρθει αρωγός μέσω του σχεδίου απόσυρσης η αγορά δεν θα ανακάμψει».

Όσον αφορά τα μερίδια αγοράς των εισαγωγέων, στα καινούρια την πρώτη θέση είχε το Σεπτέμβριο η Nissan με 169 εγγραφές (15,9%) και ακολούθησε η Ford με 121 εγγραφές (11,4%), η Audi με 73 εγγραφές (6,9%) και η Volkswagen με 68 εγγραφές (6,4%).

Στα μεταχειρισμένα την πρώτη θέση έχει η Mercedes με 186 εγγραφές (19,3%) και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Toyota με 185 εγγραφές (19,2%). Τρίτη στις εγγραφές μεταχειρισμένων οχημάτων είναι η Suzuki (116 ή 12%) και ακολουθεί η BMW (105 ή 10,9%).

Όσον αφορά το σύνολο του μεριδίου αγοράς, την πρώτη θέση με βάση τα στοιχεία Σεπτεμβρίου έχει η Toyota (256 εγγραφές ή 12,6%), ακολουθεί η Nissan (227 ή 11,2%) και η Mercedes (226 ή 11,2%).

source: stockwatch.com.cy

Υποβάθμιση 12 βρετανικών τραπεζών από Moody's


Υποβάθμιση 12 βρετανικών τραπεζών από Moody's

Στην υποβάθμιση 12 χρηματοοικονομικών εταιρειών προχώρησαν οι Moody's, καθώς όπως ανακοίνωσαν θεωρούν ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να τους παράσχει στήριξη στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Μεταξύ των υποβαθμισθέντων είναι οι τράπεζες Lloyds, RBS, Nationwide και Santander. Ωστόσο, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης τόνισε ότι οι υποβαθμίσεις «δεν αντανακλούν επιδείνωση της χρηματοοικονομικής ευρωστίας του βρετανικού τραπεζικού συστήματος».

Πτωτική ήταν η επίδραση στις μετοχές των τραπεζών στη Βρετανία, με την RBS να χάνει στο Λονδίνο 3,8% και τη Lloyds 3,36%.

source: sigmalive.com
Share |