Friday, October 7, 2011

Γερμανία: Μικρότερη των εκτιμήσεων η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής


Γερμανία: Μικρότερη των εκτιμήσεων η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής

Φρανκφούρτη (Dow Jones) – Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, αλλά αναμένεται να συνεχίσει να επιδεινώνεται στο προσεχές διάστημα, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας.

Η συνολική παραγωγή υποχώρησε 1% σε προσαρμοσμένους όρους τον Αύγουστο, καλύτερα από την πτώση 2% που ανέμεναν οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Η πτώση του Αυγούστου είναι αποτέλεσμα των προγραμματισμένων καλοκαιρινών διακοπών.

Η συνολική παραγωγή για τον μήνα Ιούλιο αναθεωρήθηκε ελαφρώς πτωτικά στο 3,9% από το 4%.

Ανά κατηγορία, η παραγωγή στη μεταποίηση υποχώρησε 1% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο. Εκτός αυτού, η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά 4,9% ενώ η παραγωγή κεφαλαιακών αγαθών αυξήθηκε 0,2%. Οι κατασκευές υποχώρησαν κατά 1,2% σε μηνιαία βάση.

Σε ετήσια βάση, η παραγωγή αυξήθηκε 7,7% τον Αύγουστο (προσαρμοσμένη για τις εργάσιμες ημέρες) και 10,5% σε μη προσαρμοσμένους όρους.

Στη δίμηνη σύγκριση, η παραγωγή αυξήθηκε 2,8% τον Ιούλιο-Αύγουστο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, σε σχέση με τους δύο προηγούμενους μήνες.





source: capital.gr

No comments:

Share |