Friday, February 10, 2012

ΗΠΑ: Μικρότερος των εκτιμήσεων ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης


ΗΠΑ: Μικρότερος των εκτιμήσεων ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης


Πτώση σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η Thomson Reuters σε συνεργασία με το University of Michigan.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε για την περίοδο έως τα μέσα Φεβρουαρίου στις 72,5 μονάδες από 75 μονάδες τον Ιανουάριο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 75 μονάδες.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών σημείωσε πτώση στις 79,6 μονάδες από 84,2 μονάδες. Ο δείκτης των προσδοκιών κατέγραψε πτώση στις 68 μονάδες από 69,1 μονάδες.

Ο δείκτης για τον πληθωρισμό σε ορίζοντα ενός έτους σημείωσε πτώση στο 3,2% από 3,3% ενώ σε βάθος πέντε ετών αυξήθηκε στο 2,9% από 2,7%.



source: capital.gr

S&P: Υποβάθμισε 34 ιταλικές τράπεζες


S&P: Υποβάθμισε 34 ιταλικές τράπεζες


Στην υποβάθμιση 34 εκ των συνολικά 37 ιταλικών τραπεζών που αξιολογεί, μεταξύ των οποίων και η Uni Credit, προχώρησε η Standard & Poor΄s Ratings Services.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος η κίνηση αυτή ακολουθεί την υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας (BBB+/Negative/A-2) στις 13 Ιανουαρίου.

Ο οίκος υποβάθμισε επίσης την αξιολόγηση κινδύνου του τραπεζικού κλάδου της χώρας (BICRA) στην ομάδα 4 από την ομάδα 3.

Η S&P επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις τριών ιταλικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων βγάζοντας τις δύο από το καθεστώς CreditWatch.

Από τη λίστα, ξεχωρίζει η υποβάθμιση της UniCredit SpA σε BBB+/Negative/A-2 από A/Watch Neg/A-1, Intesa Sanpaolo SpA σε BBB+/Negative/A-2 από A/Watch Neg/A-1 και της Banca Monte dei Paschi di Siena σε BBB/Negative/A-2 από BBB+/Watch Neg/A-2.

Επίσης υποβαθμίστηκε η Mediobanca SpA σε BBB+/Negative/A-2 από A/Watch Neg/A-1 και η Banco Popolare σε BBB-/Negative/A-3 από BBB/Watch Neg/A-2.



source: capital.gr

Οracle: Εξαγορά της Taleo έναντι 1,9 δισ.


Οracle: Εξαγορά της Taleo έναντι 1,9 δισ.

Στην εξαγορά της Taleo έναντι 1,9 δισ. δολ. θα προχωρήσει η Oracle Corp., όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Συγκεκριμένα, η Oracle θα καταβάλει για την εταιρεία που δραστηριοποιείται στην τεχνολογία cloud 46 δολ. ανά μετοχή, τίμημα που περιέχει premium 18% σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης.

source: sigmalive.com

Προς ευρωπαϊκό διαβατήριο ελεγκτών


Προς ευρωπαϊκό διαβατήριο ελεγκτών

Ανακατατάξεις στο ελεγκτικό επάγγελμα αναμένεται να επιφέρει πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει στην αναδιαμόρφωση του τρόπου λειτουργίας των ελεγκτικών οίκων στην Ευρώπη, που θέτει, μεταξύ άλλων, περιορισμούς στη διάρκεια ελέγχου εισηγμένων εταιρειών. Στόχος της πρότασης είναι η προστασία των επενδυτών, ενώ προβλέπεται και θέσπιση ευρωπαϊκού διαβατηρίου ελεγκτών.

Η πρόταση της επιτροπής προς το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ αναμένεται να ψηφιστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2012 επί Κυπριακής Προεδρίας.

Η επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ανδρούλα Καμιναρά, παρουσίασε στα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών τις πρόνοιες της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την κ. Καμιναρά, η οικονομική κρίση κατέδειξε ότι κάποιοι ελεγκτικοί οίκοι στο εξωτερικό ενώ με εκθέσεις τους διαβεβαίωναν μεγάλες εταιρείες ότι δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα, ωστόσο στην πορεία διαφάνηκε ότι βρέθηκαν σε δεινή οικονομική θέση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλοντας να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά, υπέβαλε τη σχετική πρόταση αφού προηγουμένως υπήρξε διαβούλευση με 700 φορείς της Ευρώπης.

«Μετά την οικονομική κρίση», σημείωσε, «προκλήθηκε μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία και στην πίστη που είχαν οι μικροί επενδυτές σε εταιρείες που ήταν στο χρηματιστήριο και η πρόταση στοχεύει να καλύψει και να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στον κόσμο προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες ότι είναι ανεξάρτητες και διεξάγουν ελέγχους με βάση τα ευρωπαϊκά επίπεδα».

Τι περιλαμβάνουν οι αλλαγές

Στην ουσία οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες υποχρεωτικά θα πρέπει να αλλάζουν κάθε έξι χρόνια ελεγκτικό οίκο που θα τους ελέγχει, ενώ μελετάται να υπάρξει και επέκταση του χρόνου στα εννέα χρόνια.

«Παραδοσιακά», είπε, «υπήρχαν εταιρείες που έλεγχαν τους ίδιους οργανισμούς για 50 ή 100 χρόνια, με αποτέλεσμα το ελεγκτικό γραφείο και οι επηρεαζόμενες εταιρείες γινόντουσαν ένα».

Σημείωσε ότι προτείνεται για λόγους διαφάνειας κατά την αλλαγή του ελεγκτικού οίκου, να υποχρεούνται οι εταιρείες να προκηρύσσουν διαγωνισμό. Επίσης, επισήμανε ότι για να αποφεύγονται συγκρούσεις συμφερόντων, θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός των ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών που παρέχουν οι ελεγκτικοί οίκοι προς τους πελάτες τους.

Παράλληλα στην ευρωπαϊκή πρόταση περιλαμβάνεται και πρόνοια για την υιοθέτηση ευρωπαϊκού διαβατηρίου ελεγκτών, το οποίο θα διευκολύνει τους ελεγκτές να παρέχουν υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως εξήγησε η κ. Καμιναρά, θα υπάρχει μια αναγνώριση των διπλωμάτων και των γνώσεων ενός ελεγκτή μεταξύ των μελών κρατών με στόχο την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πρόταση απλοποιούνται οι διαδικασίες ελέγχου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παράλληλα θα αυξηθεί η δυνατότητα παροχής ελεγκτικών υπηρεσιών από τους μικρομεσαίους ελεγκτικούς οίκους εντός της ΕΕ.

Η επικεφαλής της αντιπροσωπίας της ΕΕ στην Κύπρο, υπέδειξε παράλληλα ότι πανευρωπαϊκά τέσσερις ελεγκτικοί οίκοι καλύπτουν σχεδόν όλες τις εταιρείες που είναι εισηγμένες σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Παραθέτοντας στοιχεία, επισήμανε ότι στην Ισπανία όλες οι δημόσιες εταιρείες ελέγχονται από τέσσερις ελεγκτικούς οίκους, στη Βρετανία οι συγκεκριμένοι οίκοι ελέγχουν το 99% των εταιρειών και στη Γερμανία το 50%.

Υπέρ του διαβατηρίου ελεγκτών οι ανεξάρτητοι λογιστές

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Λογιστών, Αντώνης Προκοπίου, χαρακτήρισε σωστή την πρόνοια της πρότασης για το ευρωπαϊκό διαβατήριο ελεγκτών, αφού οι ελεγκτές θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα τους στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ζήτησε να εξαιρεθούν οι μικρές επιχειρήσεις από τον έλεγχο που γίνεται στις εισηγμένες και ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών, Αβέρωφ Νεοφύτου, ξεκαθάρισε ότι για την Κύπρο είναι σημαντικό το θέμα αφού αφορά ολόκληρη την οικονομία, συμπληρώνοντας ότι σε περίπτωση αρνητικής τοποθέτησης ο αντίκτυπος θα είναι για το σύνολο της οικονομίας της χώρας μας.

Η Επιτροπή Εξωτερικών θα συνεχίσει τη συζήτηση της πρότασης της ευρωπαϊκής επιτροπής για τους ενοποιημένους λογαριασμούς σε επόμενη συνεδρία.

source: stockwatch.com.cy

Μειώθηκαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Ιανουάριο


Μειώθηκαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Ιανουάριο

Πτώση παρουσίασαν οι εξαγωγές της Κίνας τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των δύο ετών, πυροδοτώντας νέες ανησυχίες για τον αντίκτυπο της παγκόσμιας επιβράδυνσης στην οικονομία της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα εν μέρει εξαιτίας της αδύναμης ζήτησης. Οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση 15,3%, με αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα να ανέλθει στο υψηλό εξαμήνου των 27,3 δισ. δολαρίων.

Η μείωση των εισαγωγών έρχεται τη στιγμή που η Κίνα προσπαθεί να τονώσει την εγχώρια ζήτηση, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει την επιβράδυνση των εξαγωγών.

source: naftemporiki.gr

ΗΠΑ: Απαγορεύεται το "insider trading" πολιτικών


ΗΠΑ: Απαγορεύεται το "insider trading" πολιτικών




Με συντριπτική πλειοψηφία, η βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε την νομοθεσία που απαγορεύει τις συναλλαγές χρεογράφων με εσωτερική πληροφόρηση (insider trading) από μέρους πολιτικών προσώπων.

Η νομοθεσία προβλέπει ότι απαγορεύεται στους Αμερικανούς βουλευτές και άλλα επίσημα πολιτικά πρόσωπα, τις οικογένειές τους και το προσωπικό που απασχολούν, τις αγορές και πωλήσεις χρεογράφων με βάσης ανεπίσημες πληροφορίες που τυχόν κατέχουν.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 417 ψήφους υπερ και μόνο 2 κατά.



source: euro2day.gr

Citi:Απώλειες $50 εκατ. από το σκάνδαλο του Libor


Citi:Απώλειες $50 εκατ. από το σκάνδαλο του Libor


Το ποσό των 50 εκατ. ευρώ αναγκάστηκε να διαγράψει η Citigroup, μετά την αποχώρηση από την τράπεζα δυο traders που είχαν κατηγορηθεί για προσπάθεια χειραγώγησης των παγκόσμιων επιτοκίων δανεισμού, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την παγκόσμια έρευνα που διεξάγεται, μεταδίδουν οι FT.

Εννέα διαφορετικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία διενεργούν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες παραποίησαν το Libor και άλλα επιτόκια διατραπεζικού δανεισμού. Μέχρι στιγμής, μόνο η ιαπωνική αρχή Οικονομικών Υπηρεσιών έχει επιβάλλει επισήμως κυρώσεις σε τράπεζες που σχετίζονται με την έρευνα, σημειώνουν οι FT.

Τον Δεκέμβριο, οι ρυθμιστικές αρχές ανακάλυψαν πως δυο πρώην υπάλληλοι της Citigroup στο Τόκιο επιχείρησαν να πιέσουν συνεργάτες και υπαλλήλους σε άλλες τράπεζες που εμπλέκονται στη διαδικασία καθορισμού των επιτοκίων για το Tibor.

Αν και οι αρχές δεν έχουν κατονομάσει δημοσίως τους εμπλεκόμενους traders, ωστόσο άνθρωποι που γνωρίζουν την υπόθεση δηλώνουν πως πρόκειται για τους Thomas Hayes, trader προϊόντων που σχετίζονται με το γεν, και Christopher Cecere, τον πρώην προϊστάμενο του πρώτου.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προσπάθειες χειραγώγησης του Tibor αποκαλύφθηκαν όταν άλλος υπάλληλος της Citi στο Λονδίνο κατήγγειλε την ενέργεια. Η Citi ενέγραψε απώλεια 50 εκατ. δολαρίων όταν «ξετύλιξε» τις θέσεις του trader και ανέφερε το θέμα στις αρμόδιες αρχές. Άλλες πηγές της Citi, ωστόσο, αφήνουν να εννοηθεί ότι οι απώλειες για την τράπεζα είναι σημαντικά υψηλότερες.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες για πιθανή χειραγώγηση των παγκόσμιων επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού έχουν επιταχυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ περισσότεροι από 10 traders σε τράπεζες όπως οι Royal Bank of Scotland, Deutsche Bank, UBS και JPMorgan Chase έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, ο πρώην trader της Barclays, Phillipe Moryoussef ερευνάται σε σχέση με το «στήσιμο» του Euribor.

source: euro2day.gr

Γαλλία: Υποχώρησε 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το Δεκέμβριο


Γαλλία: Υποχώρησε 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το Δεκέμβριο


Συρρικνώθηκε το Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 1,4% σε μηνιαία βάση ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires που έκαναν λόγο για πτώση 0,8%.


source: capital.gr

ΗΠΑ: Διακανονισμός τραπεζών - πολιτειών ύψους $26 δισ.


ΗΠΑ: Διακανονισμός τραπεζών - πολιτειών ύψους $26 δισ.

Σε διακανονισμό άνω των 26 δισ. δολ. για τις πρακτικές που ακολούθησαν στις κατασχέσεις κατοικιών προχώρησαν σήμερα Πέμπτη οι μεγαλύτερες τράπεζας των ΗΠΑ, πολιτείες και ομοσπονδιακές αρχές της χώρας.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι εισαγγελείς πολιτειών και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε συζητήσεις για διάστημα μεγαλύτερου του έτους σχετικά με την τακτική των ταχύτατων εγκρίσεων κατασχέσεων χωρίς τη λεπτομερή εξέταση των φακέλων κάθε υπόθεσης.

Στο διακανονισμό, από τον οποίο θα επωφεληθούν πάνω 1 εκατ. ιδιοκτήτες, συμμετέχουν οι Bank of America, J.P. Morgan Chase, Citigroup, Wells Fargo και η Ally Financial (πρώην GMAC).

Εννέα ακόμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται σε ανάλογες συζητήσεις και αν επιτευχθεί συμφωνία το ύψος του διακανονισμού ενδέχεται να φτάσει τα 30 έως 45 δισ. δολ.

Από τα 26 δισ. δολ. τα 17 δισ. αφορούν την ενίσχυση δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποπληρωμής με το 60% να αφορά τη μείωση του αρχικού οφειλόμενου ποσού. Οι πληρωμές πρέπει να γίνουν σε τρία χρόνια διαφορετικά οι τράπεζες θα καταβάλουν μετρητά στις ρυθμιστικές αρχές.

Επιπλέον 5 δισ. δολ. θα καταβληθεί σε μετρητά σε πολιτείες και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκ των οποίων τα 1,5 δισ. δολ. θα χρησιμοποιηθούν μέσω fund για την αποκατάσταση ιδιοκτητών που έχασαν τα σπίτια τους την περίοδο 2008 -2011.

Ποσό 3 δισ. δολ. θα χορηγηθεί για την παροχή ευκαιριών αναχρηματοδότησης σε τρέχοντα δάνεια ενώ 1 δισ. δολ. αποτελεί μέρος ξεχωριστού διακανονισμού μεταξύ της Federal Housing Administration και ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Διακανονισμός Fed με πέντε τράπεζες για τις κατασχέσεις

Σε διακανονισμό ύψους 766,5 εκατ. δολ. με πέντε τράπεζες κατέληξε η Federal Reserve στο πλαίσιο της έρευνας για «μη ασφαλής και αθέμιτες πρακτικές» στις διαδικασίες εξυπηρέτησης στεγαστικών δανείων και κατασχέσεων.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η Fed ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία επί της αρχής με τις Bank of America Corp. (BAC), Citigroup Inc. (C), Ally Financial, Inc., J.P. Morgan Chase & Co. (JPM) και Wells Fargo & Co. (WFC).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Fed η έρευνα κάλυψε την περίοδο Νοεμβρίου 2010 – Ιανουαρίου 2011.



source: capital.gr

Barclays: Μείωση 16% στα ετήσια κέρδη


Barclays: Μείωση 16% στα ετήσια κέρδη

Μείωση της ετήσιας κερδοφορίας της κατά 16% ανακοίνωσε η Barclays επικαλούμενη τη συρρίκνωση των εσόδων στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά της κέρδη για το 2011 μειώθηκαν σε 3 δισ. στερλίνες (4,74 δισ. δολ.), από 3,56 δισ. στερλίνες ένα χρόνο νωρίτερα, και ήταν χαμηλότερα από τα 3,27 δισ. στερλίνες που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Η διοίκηση της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Βρετανίας βάσει περιουσιακών στοιχείων σχεδιάζει να ξεπεράσει το σχέδιο περικοπής δαπανών με την εξοικονόμηση 2 δισ. στερλινών το 2013.

Τα έσοδα στην Barclays Capital, τη μονάδα χρεογράφων της Barclays, υποχώρησαν το 2011 κατά 22%.

source: naftemporiki.gr

To 2013 το επόμενο stress test


To 2013 το επόμενο stress test

Τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν θα πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη, υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA), καθησυχάζοντας για τις συνέπειες που θα έχουν οι νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις που ανακοίνωσε τον Οκτώβριο, στο δανεισμό.

Παρά τις σοβαρές ενδείξεις που υπάρχουν εντός και εκτός Κύπρου ότι οι τράπεζες πάγωσαν το δανεισμό στις προσπάθειες τους για ενίσχυση των κεφαλαίων τους, η ΕΒΑ υποστηρίζει ότι ο αντίκτυπος της ανακεφαλαιοποίησης στην πραγματική οικονομία θα είναι μόλις 1% του συνόλου των νέων κεφαλαίων ύψους €100 δισ. που υπολογίζεται ότι χρειάζονται οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Τον Οκτώβριο η ΕΒΑ είχε ανακοινώσει ότι 71 ευρωπαϊκές τράπεζες – περιλαμβανομένων και των δύο κυπριακών – χρειάζονται νέα κεφάλαια €106 δισ. για να φθάσουν σε core tier one 9% μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Στην περίπτωση της Τρ. Κύπρου και της Marfin το ύψος των κεφαλαίων που χρειάζονται φθάνει τα €3,5 δισ. και οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι μπορούν να τα καλύψουν με ιδιωτικά κεφάλαια.

Για να το πετύχουν, έστειλαν πριν λίγες βδομάδες στην ευρωπαϊκή εποπτική αρχή τα πλάνα τους για ενίσχυση των κεφαλαίων τους.

Όπως αναφέρεται σε ψεσινή ανακοίνωση της EBA, το διοικητικό της συμβούλιο προχώρησε σε μια προκαταρτική αξιολόγηση των κεφαλαιακών πλάνων των τραπεζών όσον αφορά τη σύστασή για ανακεφαλαιοποίηση.

Όπως σημειώνει, οι κεφαλαιακές ενισχύσεις αναμένεται να επιτευχθούν μέσω κυρίως άμεσων κεφαλαιακών μέτρων, προσθέτοντας ότι τα μέτρα δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις όσον αφορά το δανεισμό στην πραγματική οικονομία.

Η εκτίμηση της ΕΒΑ διαφέρει πολύ από αυτή εγχώριων φορέων που θεωρούν ότι η απόφαση της ευρωπαϊκής αρχής κινδυνεύει να βάλει την κυπριακή οικονομία σε σπιράλ ύφεσης, αναγκάζοντας τις τράπεζες να περιορίσουν στο ελάχιστο το νέο δανεισμό, για να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους.

Το θετικό στοιχείο της χθεσινής ανακοίνωσης είναι πάντως ότι λόγω της υπό εξέλιξη διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, το επόμενο stress test θα πραγματοποιηθεί το 2013 – ότι δηλαδή δεν θα υπάρχει φέτος stress test.

Σύμφωνα με την EBA, το σύνολο των δράσεων που ανακοίνωσαν οι τράπεζες δίνουν ένα πλεόνασμα κεφαλαίου 26%, δημιουργώντας μαξιλαράκι ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιες δράσεις δεν υλοποιηθούν.

Η ΕΒΑ αναφέρει ότι οι απευθείας κεφαλαιακές δράσεις αντιπροσωπεύουν το 96% του ελλείμματος κεφαλαίου και 77% του συνολικού ποσού των προτεινόμενων δράσεων.

Η πλειοψηφία των μέτρων, σημειώνει, είναι αύξηση κεφαλαίου, αδιανέμητα κέρδη και μετατροπή των υβριδικών κεφαλαίων σε κοινές μετοχές.

Επόμενα βήματα

Το συμβούλιο της ΕΒΑ δεν έχει εκτιμήσει ακόμη σε βάθος τη βιωσιμότητα των σχεδίων των τραπεζών.

Εις βάθος ανάλυση των σχεδίων θα αναληφθεί από τις εθνικές αρχές σε συνεργασία με την EBA.

Η ανάλυση θα αξιολογήσει την αξιοπιστία των μέτρων όπως είναι οι προβλέψεις για τα κέρδη, την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας για την έγκριση των νέων προηγμένων μοντέλων και την αξιοπιστία των παραδοχών που διέπουν την προγραμματισμένη διάθεση των περιουσιακών στοιχείων και το γεωγραφικό αντίκτυπο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τα σχέδια μπορεί να αναθεωρηθούν. Εάν οι προβλέψεις για τα κέρδη ή άλλες παραδοχές, εμφανίζονται πολύ αισιόδοξες θα ζητηθούν αναθεωρήσεις των σχεδίων, αναφέρει η ΕΒΑ.

Στόχος είναι να υπάρχει ξεκάθαρη καθοδήγηση των εθνικών εποπτικών αρχών προς τις τράπεζες στις αρχές Μαρτίου

source: stockwatch.com.cy

Daimler: +39% τα κέρδη λόγω M-Class


Daimler: +39% τα κέρδη λόγω M-Class

Άνοδο της τάξης του 39% σημείωσαν τα κέρδη της Daimler AG, κατασκευάστριας εταιρείας των αυτοκινήτων Mercedes – Benz το τέταρτο τρίμηνο, καθώς ενισχύθηκαν από τη ζήτηση για το ανανεωμένο μοντέλο M-Class sport-utility.

Τα κέρδη πριν τους τόκους και τη φορολογία αυξήθηκαν στα €2,18 δισ. από €1,56 δισ. ένα χρόνο προηγουμένως, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 10% φτάνοντας στα €29,1 δισ.

Η Daimler πρότεινε σήμερα μέρισμα €2,20 για το 2011 σε σχέση με €1,85 την προηγούμενη χρονιά αφού τα καθαρά έσοδα του 2011 σημείωσαν άνοδο 29% φτάνοντας στα €6,03 δισ.

Οι μετοχές της εταιρείας σκαρφάλωσαν στο ψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών.

source: stockwatch.com.cy
Share |