Monday, October 24, 2011

Alapis: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99


Alapis: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν.4013/2011, κατέθεσε σήμερα η Alapis.

«Με δεδομένο ότι η Εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις κυριότερες πιστώτριες Τράπεζες και λοιπούς πιστωτές, η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στο να μπορέσει η Εταιρεία να συμφωνήσει μαζί τους και να υλοποιήσει σε σύντομο χρόνο πρόγραμμα άμεσης εξυγίανσης και περαιτέρω ανάπτυξής της», αναφέρει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Χ.Α. αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Alapis.


Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να μεταφέρει από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου τις μετοχές της εταιρίας στην κατηγορία Επιτήρησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σημερινή ανακοίνωση της Alapis.

source: naftemporiki.gr

Νέα υποχώρηση του δείκτη ΡΜΙ τον Οκτώβριο


Νέα υποχώρηση του δείκτη ΡΜΙ τον Οκτώβριο



Περαιτέρω επιδείνωση εμφάνισε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία για τον δείκτη PMI, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 47,2 από 49,1 τον προηγούμενο μήνα και έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών ότι θα διαμορφώνονταν στο 48,8.

Η υποχώρηση αυτή, όπως σχολιάζει το Reuters, δείχνει ότι η οικονομία της ευρωζώνης κινδυνεύει σοβαρά να πέσει σε ύφεση.



source: euro2day.gr

Βιβλική καταστροφή στην Τουρκία από το σεισμό των 7,2 Ρίχτερ


Βιβλική καταστροφή στην Τουρκία από το σεισμό των 7,2 Ρίχτερ

Toυλάχιστον 217 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το σεισμό 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σάρωσε χθες περιοχές της ανατολικής Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και ομάδες διάσωσης εργάζονταν καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας αναζητώντας επιζώντες στα συντρίμμια. O σεισμός ήταν σε βάθος 25 χιλιόμετρων και εντάσεως 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και οχι 6,6 Ρίχτερ, όπως αρχικώς είχαν εκτιμήσει. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξη τύπου, τόνισε, οτι, στην πόλη αυτή των 80.000 κατοίκων, τουλάχιστον 45 πολυώροφα κτίρια έχουν καταρρεύσει, ανάμεσά τους και η φοιτητική εστία.

Στην επαρχία Βαν έχει υποστεί ζημιές και το αεροδρόμιο και έως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί που θα προσγειωθεί το αεροσκάφος που μεταφέρει τον Ερντογαν στην πληγείσα περιοχή. Επίσης έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση αλλά και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες. Οι Δημοτικές Αρχές κάνουν εκκλήσεις για ιατρική βοήθεια.

Για την ετοιμότητα του ελληνικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις τουρκικές αρχές για την αντιμετώπιση της καταστροφής που έπληξε τη γειτονική χώρα με την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι στην επαρχία Βαν, ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Λαμπρινίδης, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό και ενημέρωσε τον κ. Νταβούτογλου για την ετοιμότητα του ελληνικού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις τουρκικές Αρχές για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Ανθρωπιστική βοήθεια προσφέρει το Ισραήλ στην Τουρκία, μετά το φονικό σεισμό, που έπληξε σήμερα, προς το μεσημέρι, το νοτιο-ανατολικό τομέα της γειτονικής χώρας.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι οι τουρκικές αρχές ενημερώθηκαν επίσημα μέσω της πρεσβείας στην Αγκυρα και αναμένουν την απάντησή τους, πώς ακριβώς μπορεί να διοχετευτεί η ισραηλινή βοήθεια.

Η ίδια πηγή ανέφερε, επίσης, ότι "τελούν σε ετοιμότητα μονάδες διάσωσης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων".



source: capital.gr

Ρουμπινί: Στο 50% η πιθανότητα ύφεσης σε ΗΠΑ, Βρετανία, ευρωζώνη


Ρουμπινί: Στο 50% η πιθανότητα ύφεσης σε ΗΠΑ, Βρετανία, ευρωζώνη

Στο 50% τοποθετεί ο Νουριέλ Ρουμπινί την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τις οικονομίες της ευρωζώνης εντός του επόμενου 12μηνου.

«Δυστυχώς, κατά την άποψή μου υπάρχει ο κίνδυνος, μια πιθανότητα τουλάχιστον 50%, ότι στις ΗΠΑ, την Ευρωζώνη, το Ηνωμένο Βασίλειο και στις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες το μέλλον στους επόμενους 12 μήνες επιφυλάσσει μια ύφεση, μια επιβράδυνση, παρά μια νέα επιτάχυνση της ανάπτυξης», τόνισε ο Ρουμπινί κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Τζακάρτα.

Ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Roubini Global Economics LLC εκτίμησε επίσης ότι τα χρηματοοικονομικά εργαλεία των Ευρωπαίων είναι ανεπαρκή για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Η κρίση, τόνισε, έχει ήδη μεταδοθεί ορισμένες γαλλικές και βελγικές τράπεζες.

source: naftemporiki.gr

Εγκρίθηκε η 6η δόση για την Ελλάδα


Εγκρίθηκε η 6η δόση για την Ελλάδα

Την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έπειτα από την ολοκλήρωση της πέμπτης εξέτασης της πορείας του προγράμματος προσαρμογής της οικονομίας και της έκθεσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που κατάρτισε η τρόικα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eurogroup, η επόμενη δόση θα καταβληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου έπειτα και από την έγκριση του ΔΝΤ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Eurogroup, η μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί από την τέταρτη εξέταση του προγράμματος και οι προκλήσεις παραμένουν σημαντικές.

Το Eurogroup καλωσορίζει τις σημαντικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες θα επιτρέψουν την επίτευξη των στόχων του 2012 και ειδικά τα μέτρα που εγκρίθηκαν την Πέμπτη. Στη συνέχεια τονίζεται πως πρέπει να σημειωθεί μεγαλύτερη πρόοδος στο ζήτημα της εφαρμογής των δομικών μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Τέλος, σημειώνεται πως για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους οι υπουργοί θα καταλήξουν στην τελική μορφή του δεύτερου πακέτου διάσωσης με τον κατάλληλο συνδυασμό της νέας επίσημης χρηματοδότησης και συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα και την έκτη δόση είναι ένα θετικό βήμα που έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής υπερψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου, με το οποίο διασφαλίζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2012 και τίθενται οι βάσεις για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.

Οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και η εφαρμογή σκληρών, αλλά εθνικά αναγκαίων σωστικών μέτρων, είναι η βάση όχι μόνο για την έκτη δόση, αλλά για το νέο πρόγραμμα που θα διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους και άρα την ευκολότερη κάλυψη του ετήσιου βάρους εξυπηρέτησής του.

Αυτό θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο επίπεδο ρευστότητας, στις επενδύσεις, την απασχόληση, την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας που υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες μιας βαθιάς μακροχρόνιας ύφεσης, η οποία άρχισε το 2009, πριν γίνει αντιληπτό από όλους όσους έπρεπε το μέγεθος της κρίσης και άρα του κινδύνου που διατρέχει η χώρα».

DJ: Η Christine Lagarde θα προτείνει την εκταμίευση της δόσης

Η επικεφαλής του ΔΝΤ θα προτείνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, αναφέρει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων.

“Η Christine Lagarde θα προτείνει την αποδέσμευση των κεφαλαίων στο συμβούλιο του ΔΝΤ,” το οποίο θα συναντηθεί στα μέσα Νοεμβρίου, ανέφερε η ανώνυμη πηγή.

source: stockwatch.com.cy
Share |