Tuesday, June 15, 2010

Nestle: Κατέθεσε αγωγή κατά της Sarah Lee για παραβίαση πατέντας


Nestle: Κατέθεσε αγωγή κατά της Sarah Lee για παραβίαση πατέντας


ΖΥΡΙΧΗ (Dow Jones)—Η αμερικανική εταιρεία τροφίμων Sara Lee Corp. αρνήθηκε με σημερινή της ανακοίνωση τις κατηγορίες ότι παραβίασε την πατέντα του συστήματος καφέ Nespresso της Nestle SA.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το προϊόν μας είναι σύμφωνο με όλες τις νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις», δήλωσε στο Dowe Jones Newswires εκπρόσωπος της Sara Lee. «Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της υπόθεσης».

Ο ελβετικός κολοσσός των τροφίμων Nestle ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι κατέθεσε αγωγή για παραβίαση πατέντας κατά της αμερικανικής εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι η Sara Lee είχε παραβιάσει την πατέντα Nespresso, δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Το σύστημα καφέ Nespresso της Nestle είναι ένα από τα προϊόντα της εταιρείας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Η επιτυχία του έχει προσελκύσει τους ανταγωνιστές, οι οποίοι νωρίτερα μέσα στο χρόνο παρουσίασαν τα δικά τους προϊόντα. Η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων, Ethical Coffee Co, με έδρα την Ελβετία, ανέφερε ότι η Nestle δεν έχει προβεί σε νομικές διαδικασίες κατά της εταιρείας.

Η Sara Lee ανακοίνωσε ότι από την παρουσίαση του συστήματος καφέ με κάψουλες L’ or Espresso στη Γαλλία τον Απρίλιο, έχει πουλήσει γύρω στα 12 εκατ. κάψουλες, που είναι «στα ανώτερα όρια των προσδοκιών μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.


source: capital.gr

No comments:

Share |