Tuesday, June 15, 2010

ΗΠΑ: Αύξησε τη συμμετοχή της η Κίνα στα ομόλογα τον Απρίλιο


ΗΠΑ: Αύξησε τη συμμετοχή της η Κίνα στα ομόλογα τον Απρίλιο

Αύξηση για τρίτο διαδοχικό μήνα παρουσίασε η συμμετοχή της Κίνας στα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου τον Απρίλιο καθώς οι εισροές σε μακροπρόθεσμα χρεόγραφα των ΗΠΑ συνεχίστηκαν εν μέσω του κλίματος αποστροφής κινδύνου, όπως ανακοίνωσε το υπουργίο Οικονομικών της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Κίνα αύξησε τη συμμετοχή της κατά 5 δισ. δολ. στα 900,2 δισ. δολ. διατηρώντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις ξένες χώρες.

Το περασμένο έτος είχε προβεί σε πωλήσεις προκαλώντας ανησυχίες πως θα μειώσει την έκθεσή της στο δολάριο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία η οποία αύξησε τη συμμετοχή της στα 795,5 δισ. δολ. από 784,9 δισ. δολ.

Συνολικά, οι καθαρές αγορές μακροπρόθεσμων χρεογράφων των ΗΠΑ ανήλθαν σε 62,6 δισ. δολ. ενώ το Μάρτιο είχαν παρουσιαστεί εκροές 120,4 δισ. δολ.

Οι ιδιώτες επενδυτές προέβησαν σε καθαρές αγορές 61,9 δισ. δολ., ενώ ξένοι επίσημοι επενδυτές, όπως οι κεντρικές τράπεζες, προέβησαν σε καθαρές αγορές 14,5 δισ. δολ. Για τις μετοχές, οι εισροές ανήλθαν σε 10,1 δισ. δολ. όπως και για τα εταιρικά ομόλογα.

source: capital.gr

No comments:

Share |