Tuesday, June 15, 2010

Γερμανία: Σημαντική πτώση στις 28,7 μονάδες για το δείκτη ZEW


Γερμανία: Σημαντική πτώση στις 28,7 μονάδες για το δείκτη ZEW


ΜΑΝΧΑΪΜ (Dow Jones)—Κατακόρυφη πτώση σημείωσαν οι οικονομικές προσδοκίες τον Ιούνιο, υποδηλώνοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη είναι στάσιμη καθώς οδεύουμε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το think-tank ZEW ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε για δεύτερο διαδοχικό μήνα, στις 28,7 μονάδες τον Ιούνιο από 45,8 μονάδες το Μάιο.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν το δείκτη στις 42,5 μονάδες και λίγο πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο του δείκτη στις 27,4 μονάδες.

«Η τρέχουσα ανάκαμψη είναι ακόμη εύθραυστη», τόνισε ο πρόεδρος του ZEW Wolfgang Franz.

Το ευρώ υποχώρησε εξαιτίας των αναπάντεχα αδύναμων στοιχείων, διαπρατευόμενο στα 1,2175 δολάρια έναντι των 1,2208 δολαρίων λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση των στοιχείων.

Οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στη Γερμανία βελτιώθηκαν τον Ιούνιο, με τον αντίστοιχο δείκτη να σημειώνει άνοδο κατά 13,7 μονάδες, στις -7,9 μονάδες, όπως έδειξε η δημοσκόπηση του ZEW σε 279 αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές.

Η γερμανική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί γύρω στο 1,5% αυτό το χρόνο, μετά τη συρρίκνωση κατά 4,9% το 2009 – που είναι η μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα 60 ετών.


source: capital.gr

No comments:

Share |