Monday, May 21, 2012

ΗΠΑ: Ενισχυμένος ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας Chicago Fed τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Ενισχυμένος ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας Chicago Fed τον Απρίλιο

ΣΙΚΑΓΟ (Dow Jones)—Ενισχυμένος ήταν τον Απρίλιο ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, καθώς η παραγωγή αυξήθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία. Ειδικότερα, ο δείκτης της Federal Reserve Bank of Chicago βελτιώθηκε στις 0,11 μονάδες τον περασμένο μήνα, από τις -0,44 μονάδες το Μάρτιο, αφήνοντας τον πιο αντιπροσωπευτικό δείκτη τριών μηνών σε αρνητικό επίπεδο για πρώτη φορά από το Νοέμβριο. Το μέγεθος του Απριλίου διαμορφώθηκε υψηλότερα των εκτιμήσεων, παρά το γεγονός ότι μόνο οι δείκτες που σχετίζονται με την παραγωγή έδειξαν κινητικότητα, ανερχόμενοι στις 0,36 από τις -0,31 μονάδες το Μάρτιο. 46 από τους 85 δείκτες που συνθέτουν το δείκτη βελτιώθηκαν ενώ δύο παρέμειναν σταθεροί.

Ο δείκτης κατανάλωσης διατηρήθηκε σε αρνητικό επίπεδο, ενώ τα μεγέθη από απασχόληση, πωλήσεις, παραγγελίες και αποθέματα ήταν γενικά ουδέτερα. Σημειώνεται πως ο δείκτης δημιουργήθηκε με στοιχεία που ήταν διαθέσιμα στις 17 Μαΐου.

source: capital.gr

Cyprus Popular Bank: Στον ορισμό πέντε νέων μελών στο Δ.Σ. προχωρά η Κυπριακή κυβέρνηση

Cyprus Popular Bank: Στον ορισμό πέντε νέων μελών στο Δ.Σ. προχωρά η Κυπριακή κυβέρνηση

Στον διορισμό των πέντε μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας αναμένεται, σύμφωνα με το ΡΙΚ, να προχωρήσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, σε συνεννόηση με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, όπως προνοεί το Διάταγμα που ενέκρινε η Βουλή την περασμένη εβδομάδα. Η κυβέρνηση κρατά ωστόσο κλειστά τα χαρτιά της, αναφορικά με τα άτομα που θα διοριστούν.

Την ίδια ώρα κυβέρνηση, Βουλή και Κεντρική Τράπεζα δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους για πλήρη έρευνα των όσων έχουν συμβεί στη Λαϊκή, πρώην Marfin Popular Bank (ΜΡΒ), ενώ δεν αποκλείεται οι έρευνες να αγγίξουν και άλλες τράπεζες. Πληροφορίες, που μεταδόθηκαν στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, αναφέρονται σε τριπλή έρευνα για τις ενέργειες της διοίκησης της Λαϊκής που θα αρχίσει τον Ιούλιο. Η αρχή θα γίνει από την Κεντρική Τράπεζα και θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, που προσανατολίζεται στην εκμίσθωση των υπηρεσιών της ελεγκτικής εταιρείας «Μπλακ Ροκ», όπως έκαναν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ομως η πρόθεση της Βουλής να εμπλακεί, με δική της έρευνα, προκαλεί αντιπαραθέσεις.

source: reporter.gr

Yahoo: Συμφωνία 7,1 δισ. δολ. με την Alibaba

Σε συμφωνία για την πώληση μέρους της συμμετοχής της στην μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία της Κίνας, την Alibaba Group, κατέληξε η Yahoo.

Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός έπειτα από πολυετείς διαπραγματεύσεις, η Alibaba θα επαναγοράσει το ήμισυ του 40% που κατέχει η Yahoo. Με την πώληση αυτή, η Yahoo θα συγκεντρώσει περί τα 7,1 δισ. δολάρια.

Ειδικότερα, η κινεζική εταιρεία θα καταβάλει στη Yahoo 6,3 δισ. δολάρια σε μετρητά και έως 800 εκατ. δολάρια σε προνομιούχες μετοχές της.
Η συμφωνία δίνει επίσης τη δυνατότητα στην Alibaba να εξετάσει το ενδεχόμενο δημόσιας προσφοράς (IPO).

Fitch: Υποβάθμιση 5 ελληνικών τραπεζών

Fitch: Υποβάθμιση 5 ελληνικών τραπεζών

Στην υποβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών προχώρησε την Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας σε CCC από B-. Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Εθνική Τράπεζας, της EFG Eurobank Ergasias, της Alpha Bank, της Τρ. Πειραιώς και της ΑΤΕbank σε CCC από B- και C από B αντίστοιχα. Ο οίκος υποβάθμισε επίσης την αξιολόγηση στήριξης Support Rating Floors) σε CCC από B- ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση βιωσιμότητας στο f. Οι μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις βρίσκονται στο Support Rating Floor αντανακλώντας τον αυξημένο κίνδυνο εξόδου της χώρας από την οικονομική και νομισματική ένωση.

source: stockwatch.com.cy
Share |