Thursday, October 23, 2008

Citibank: "Μένουμε Ελλάδα"

Citibank: "Μένουμε Ελλάδα"


"Μένουμε Ελλάδα και μάλιστα μας ενδιαφέρει να μεγαλώσουμε περισσότερο το retail". Αυτό τονίζουν προς το Capital.gr στελέχη της Citibank, σημειώνοντας πως η ανάπτυξη των εργασιών στην Ελλάδα, αποτελεί προτεραιότητα για την παρουσία της τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή.

Τα ίδια στελέχη αναφερόμενα στην κατάρρευση της Lehman Brothers και στους Έλληνες επενδυτές, υπογραμμίζουν ότι οι «ανοικτοί» πελάτες της Citibank στα τοξικά της Lehman, είναι περίπου 2.100 άτομα με επενδύσεις ύψους 110 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι δε αφορά το ζήτημα ελλιπούς ενημέρωσης διευκρινίζουν ότι η τράπεζα από το 2004 που άρχισε να διαθέτει προϊόντα της Lehman Brothers στην ελληνική αγορά παρείχε διεξοδική ενημέρωση στους πελάτες που τα επέλεγαν.

Αναφορικά με τη διαρροή καταθέσεων, τα στελέχη της Citibank αναφέρουν ότι τις πρώτες μέρες του πρόσφατου πανικού πολλοί ήταν εκείνοι που απέσυραν τις καταθέσεις τους (το 8% της πελατείας) διευκρινίζοντας ωστόσο πως πλέον η κατάσταση ομαλοποιείται και υπάρχει προσέλευση νέων καταθέσεων.

Για την πολιτική «παγώματος» των δανείων και ειδικά των στεγαστικών, από την περασμένη Άνοιξη, σημειώνουν πως η εντολή δόθηκε από τα κεντρικά της Citigroup να σταματήσουν οι νέες χορηγήσεις, οδηγία που αφορούσε το παγκόσμιο δίκτυο της τράπεζας και όχι μόνο την Ελλάδα.

Τέλος, υπογραμμίζουν πως ακόμα δεν έχει υπογραφεί καμιά συμφωνία για την προώθηση δανείων και άλλων ελληνικών τραπεζών μέσω του δικτύου της.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |