Friday, July 30, 2010

"Βουτιά" 5,4% για το χρυσό τον Ιούλιο


"Βουτιά" 5,4% για το χρυσό τον Ιούλιο

Παρόλο που έκλεισε με κέρδη ο χρυσός σήμερα για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ο Ιούλιος ήταν ένας από τους χειρότερους του έτους, καθώς η καλή συμπεριφορά των χρηματιστηριακών δεικτών προσέλκυσε περισσότερους επενδυτές σε αντίθεση με την αγορά των μετάλλων.
Η πτώση του χρυσού τον Ιούλιο έφτασε 5,4%, σημειώνοντας τις πρώτες μηνιαίες απώλειες από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ από τις 21 Ιουνίου όταν και έφτασε στα 1.266,50 δολάρια, έχει απωλέσει περίπου το 7% της αξίας του.
Κατά τη σημερινή ημέρα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 1,1% στα 1.183,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας οι απώλειες έφτασαν το 0,6%.

Η ανάκαμψη του ευρώ ήταν από τις κύριες αιτίες ρευστοποιήσεων στην αγορά των μετάλλων, καθώς αυτόματα γίνονται ακριβότερα για τους επενδυτές που δε διαθέτουν ως κύριο νόμισμα τους το δολάριο, στο οποίο και αποτιμώνται τα μέταλλα. Μάλιστα, το ευρώ έφτασε μέσα σε ένα μήνα από το 1,18 δολ. στα 1,31 δολ, καταγράφοντας κέρδη που έφτασαν ακόμη και το 9%.

source: reporter.gr

Δεύτερος συνεχόμενος ανοδικός μήνας για το αργό


Δεύτερος συνεχόμενος ανοδικός μήνας για το αργό

Θετικά έκλεισε έναν πολύ κερδοφόρο μήνα το αργό, καθώς ακολούθησε την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών, καταγράφοντας ένα ιδιαίτερα θετικό δίμηνο κερδών.
Η άνοδος του αργού τον Ιούλιο έφτασε 4,4%, σημειώνοντας τον καλύτερο μήνα από τον περασμένο Μάρτιο, και τον δεύτερο συνεχόμενο ανοδικό, μετά από τον Ιούνιο που τα κέρδη είχαν φτάσει το 7,2%.
Κατά τη σημερινή ημέρα, τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 0,8% στα 78,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας οι απώλειες ήταν σχεδόν μηδενικές.

Θετικά σήμερα για το αργό συνέβαλλε και η μικρότερη των αναμενόμενων πτώση που εμφάνισε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ κατά το μήνα Ιούνιο. Αναλυτικά, σύμφωνα το Reuters και το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ο δείκτης υποχώρησε στις 67,8 μονάδες τον Ιούλιο έναντι 76 μονάδων κατά τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 67 μονάδες.

source: reporter.gr

Ξεπέρασαν το 7% τα κέρδη της Wall τον Ιούλιο - Στο 5% τα μηνιαία κέρδη της Ευρώπης


Ξεπέρασαν το 7% τα κέρδη της Wall τον Ιούλιο - Στο 5% τα μηνιαία κέρδη της Ευρώπης

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, αφού ο Dow Jones υποχώρησε οριακά 0,01% στις 10.465 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε οριακά 0,01% στις 1.101,59 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο ύψους 0,13% στις 2.254,70 μονάδες. Ίδιο το κλίμα και στην Ευρώπη, καθώς στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 υποχώρησε 1,05% στις 5.258,02 μονάδες, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX κέρδισε 0,22% στις 6.147,97 μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC σημείωσε κέρδη 0,24% στις 3.643,14 μονάδες.

Μεικτή η εικόνα στη Wall

Μετά από μία ιδιαιτέρως νευρική συνεδρίαση, και ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας οι αμερικανικοί δείκτες ήταν στο κόκκινο, τελικά το κλείσιμο του Ιουλίου ήταν θετικό, καθώς εν μέσω θερινής ραστώνης οι επενδυτές έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα στα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποίηση και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, επισκιάζοντας τα στοιχεία του αμερικανικού ΑΕΠ, το οποίο εμφάνισε επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας το τρίμηνο, διευρύνοντας τις ανησυχίες των αναλυτών για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε επίπεδο μήνα, ο δείκτης Dow και S&P 500 έκλεισαν τον καλύτερο από την αρχή του έτους, ενώ ο Nasdaq τον καλύτερο από τον Μάρτιο. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow έκλεισε με κέρδη 7,3%, μετά από συνολικές απώλειες της τάξεως του 11% το Μάιο και τον Ιούνιο. Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε τον Ιούλιο με κέρδη 7,2%, μετά από απώλειες 8,2% το Μάιο και 5,4% τον Ιούνιο. Ο Nasdaq κέρδη 7,1% τον Ιούλιο, ενώ το Μάιο είχε χάσει 8,3% και τον Ιούνιο 6,6%

Μεικτή ήταν η εικόνα σε επίπεδο εβδομάδας, καθώς ο Dow κέρδη 0,4% ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq έχασε 0,1% και 0,7% αντίστοιχα.

«Δεν προβλέπουμε διπλή ύφεση, αλλά αναμένουμε περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης, στο 1,6% για το β΄ εξάμηνο του έτους», αναφέρει ο οικονομολόγος Bart van Ark.

Στο -0,72% κινήθηκε η Chevron. Η πετρελαϊκή, παρόλο, που τριπλασίασε τα κέρδη της, εμφάνισε μικρότερα των αναμενόμενων έσοδα στο β΄τρίμηνο.

«Βουτιά» 1,7% για τη Merck, η οποία, και αυτή με τη σειρά της, εμφάνισε μειωμένα κέρδη κατά 52%.

Πτωτικά 0,65% κινήθηκε και η Disney, μετά την ανακοίνωση για πώληση της Miramax έναντι άνω των 660 εκατ. δολαρίων.

Απώλειες τουλάχιστον 1% για τις Caterpillar και General Electric, ενώ κοντά στο -1% βρέθηκαν οι Bank of America και Citigroup, μετά την ανακοίνωση του ΔΝΤ ότι ο αμερικανικός τραπεζικός τομέας χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια ύψους 76 δισ. δολαρίων.

Κέρδη 4,7% σημείωσε η MetLife, τα αποτελέσματα της οποία ήταν σαφώς υψηλότερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο του δείκτη S&P 500 σημείωσε η McAfee, καθώς έκλεισε με κέρδη 8,8%, εξαιτίας των σημαντικών κερδών που σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του έτους, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αναγκαία κρίνει τη λήψη νέων μέτρων για τη στήριξη της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το συμβούλιο των διοικητών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. "Με δεδομένα ότι η ανάπτυξη εξακολουθεί να εξαρτάται από την υποστήριξη των αρχών, την αύξηση των κινδύνων και τις σημαντικές προκλήσεις στο νομισματικό και οικονομικό σύστημα μακροπρόθεσμα, είναι απαραίτητα πρόσθετα και αποφασιστικά μέτρα για να περιοριστεί ο κίνδυνος, να διασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η σταθερότητα της ανάπτυξης και να περιοριστούν οι κίνδυνοι μετάδοσης προβλημάτων από το εξωτερικό", αναφέρεται στην έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Η επισήμανση αυτή αντανακλά τις απόψεις που εξέφρασαν οι διοικητές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τη Δευτέρα, όταν συνεδρίασαν για να επικυρώσουν τις διαβουλεύσεις που γίνονται μεταξύ του διεθνούς οργανισμού και των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο 2,4% διαμορφώθηκε το αμερικανικό ΑΕΠ κατά το β΄ τρίμηνο, εμφανίζοντας επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 2,5%. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο ανήλθε, στηριζόμενο κυρίως στις ιδιωτικές επενδύσεις και τις εξαγωγές, έναντι μέσης αύξησης 4,4% που κατέγραφε τους τελευταίους έξι μήνες. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, το ΑΕΠ κατά το α΄ τρίμηνο αναθεωρήθηκε στο 3,7%, έναντι αύξησης ύψους 2,7% κατά τις προηγούμενες εκτιμήσεις, ενώ όλες οι εκτιμήσεις έως το 2007 αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω.

Μικρότερη πτώση των αναμενόμενων εμφάνισε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ κατά το μήνα Ιούνιο. Αναλυτικά, σύμφωνα το Reuters και το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ο δείκτης υποχώρησε στις 67,8 μονάδες τον Ιούλιο έναντι 76 μονάδων κατά τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 67 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις 76,5 από τις 85,6 ένα μήνα νωρίτερα. Ακόμη, ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 62,3 μονάδες από 69,8 τον Ιούνιο. Ο δείκτης πληθωριστικών προσδοκιών σε βάθος έτους ανήλθε σε 2,7% έναντι 2,8%, ενώ για το αντίστοιχο πενταετές μέγεθος διαμορφώθηκε στο 2,9% από το 2,8%. Σημειώνεται πως όλοι υποδείκτες εμφάνισαν βελτίωση σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Βελτιωμένος εμφανίστηκε ο δείκτης μεταποίησης Σικάγο ΡΜΙ, ανατρέποντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 62,3 μονάδες τον Ιούλιο, από 59,1 τον Ιούνιο. Ωστόσο, οι αναλυτές περίμεναν μικρή υποχώρηση του δείκτη στις 56,5 μονάδες.

Σε χαμηλό 11 μηνών «έπεσε» η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη κατά το μήνα Ιούλιο, σε σχέση μ ε το μήνα Ιούνιο. Σύμφωνα με στοιχεία του Institute for Supply Management, ο δείκτης υφιστάμενων επιχειρηματικών συνθηκών υποχώρησε στις 58,4 μονάδες ιο από 69,3 τον Ιούνιο, ενώ ο δείκτης των προσδοκιών για το επόμενο εξάμηνο σημείωσε πτώση στις 67,5 μονάδες από 69,6 μονάδες. Τέλος, ο δείκτης απασχόλησης κατέγραψε κάμψη στις 53,2 μονάδες από 64,3 μονάδες.

Κατά 0,5% αυξήθηκε το κόστος απασχόλησης στις ΗΠΑ κατά το β' τρίμηνο, με το αδύναμο αμερικανικό ΑΕΠ και το υψηλό ποσοστό ανεργίας να ασκούν τις πιέσεις στις μισθολογικές αυξήσεις. Σημειώνεται, δε, ότι τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ακόμη, ο δείκτης κόστους εργασίας σημείωσε άνοδο 1,8% σε ετήσια βάση.

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σαφώς επηρεασμένοι από τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Τα ενθαρρυντικά στοιχεία στις ΗΠΑ για τη μεταποίηση και την καταναλωτική εμπιστοσύνη δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, μετά και την ανακοίνωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Μεικτά ήταν τα πρόσημα των ευρωπαϊκών δεικτών ακόμα και σε επίπεδο εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο FTSE 100 έχασε 1,03%, ενώ ο DAX κέρδισε 0,09% και ο CAC 1,19%.

Πτώση 0,4% στις 255,35 μονάδες σημείωσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, ο οποίος για το μήνα Ιούλιο, σημείωσε άνοδο 4,9%.

Σημειώνεται ότι στη σκιά των απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, ΔΝΤ και Moody’s κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αμερικανική οικονομία, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη τη λήψη μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος. Επιπλέον, το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις επιχειρηματικές ειδήσεις, σε μια ακόμη πλούσια ημέρα από ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα.

Στα 1,30 δολάρια διαπραγματεύεται το ευρώ κι ενώ χθες ξεπέρασε τα επίπεδα των 1,31 δολαρίων, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα τριών μηνών.

Πτώση 4,56% για τη γαλλική Lafarge, η οποία ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν πτώση 15%.

Απώλειες 3,76% για τη HeidelbergCement, η οποία εμφάνισε κέρδη κατώτερα των εκτιμήσεων, ενώ στο -2,03% και -2,82% βρέθηκε οι Rio Tinto και Santader, αντίστοιχα.

Στο +6,87% η γαλλική Alcatel-Lucent. Ο όμιλος ανακοίνωσε ζημιές 184 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο, ωστόσο αναφέρθηκε στις προοπτικές για το 2010, κάνοντας λόγο για ανάκαμψη της ζήτησης.

Άνοδο κατά 2,42% κατέγραψε η EADS, μετά την άνοδο 1% στις πωλήσεις το α΄εξάμηνο.

Κατά 1,08% ενισχύθηκε η Electricite de France, αν και ανακοίνωσε καθαρά κέρδη στα 1,66 δισ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 47%.

Μείωση 0,9% κατέγραψαν τον Ιούνιο οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πτώση 0,3%. σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009 οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 3,1%.

Αύξηση εξακολουθεί να καταγράφει το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία, αγγίζοντας το 20,09% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική στατιστική υπηρεσία. Ο αριθμός των ανέργων αγγίζει πλέον τα 4,645 εκατ., ήτοι 32.800 περισσότεροι από το περασμένο τρίμηνο, όπου το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 20,05% και μισό εκατομμύριο περισσότεροι από το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους. Το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία αυξάνεται συστηματικά από το τρίτο τρίμηνο του 2007, οπότε και είχε πέσει στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 7,95%.

source: reporter.gr

Κίνα: Κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου


Κίνα: Κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου


Τη δεύτερη θέση στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου κατέλαβε η Κίνα, ξεπερνώντας την Ιαπωνία, ως αποτέλεσμα της ραγδαίας ανάπτυξης της χώρας κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, όπου εκατομμύρια ανθρώπων εξήλθαν της φτώχειας.

Η Κίνα βρίσκεται σε καλό δρόμο, ώστε να αντικαταστήσει τις Ην. Πολιτείες και να ανακηρυχθεί η νούμερο 1 μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως περίπου το 2025, σύμφωνα με προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Goldman Sachs καθώς και άλλων οίκων.

Η Κίνα βρισκόταν πολύ κοντά στο να ξεπεράσει την Ιαπωνία το 2009 και ως εκ τούτου η αποκάλυψη από επίσημο στέλεχος ότι τελικά τα κατάφερε δεν αποτελεί έκπληξη.

«Η Κίνα στην πραγματικότητα αποτελεί ήδη τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως», δήλωσε ο πρόεδρος της νομισματικής ρυθμιστικής αρχής της Κίνας, Yi Gang, σε συνέντευξή του στο περιοδικό China Reform.

source: capital.gr

Ευρωζώνη: Σταθερό στο 10% το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο για τέταρτο μήνα


Ευρωζώνη: Σταθερό στο 10% το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο για τέταρτο μήνα


Αμετάβλητο στο 10% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας της Ευρωζώνης τον Ιούνιο, για τέταρτο διαδοχικό μήνα, ένδειξη ότι η ανεργία μπορεί να έχει κορυφωθεί στη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της ζώνης, Eurostat.

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν και τις προσδοκίες των οικονομολόγων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, και έδειξαν πως η κρίση χρέους που ξέσπασε στην Ευρωζώνη δεν επηρέασε άμεσα την αγορά εργασίας.

Η Eurostat ανακοίνωσε πως 6.000 άτομα προστέθηκαν στις λίστες ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρωζώνη τον Ιούνιο, αριθμός κατά πολύ μικρότερος των 41.000 ατόμων που είχαν καταγραφεί το Μάιο.

Στο σύνολο της Ευρωζώνης, η Eurostat εκτιμά πως υπάρχουν 15,8 εκατ. άνεργοι, περισσότεροι δηλαδή από τους πληθυσμούς Αυστρίας και Ιρλανδίας μαζί.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία το Μάιο είχαν ποσοστά ανεργίας 9,5% και 5,2% αντίστοιχα.

Στα επιμέρους στοιχεία του Ιουνίου, το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία παρέμεινε σταθερό στο 7%, στην Γαλλία ανήλθε στο 10% από το 9,9%, ενώ στην Ιταλία μειώθηκε στο 8,5% από 8,6%.

Ωστόσο, μικρή ήταν η βελτίωση σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία που η ανεργία ενισχύθηκε στο 20% από το 19,8%, και η Ιρλανδία που σημείωσε ποσοστό 13,3% από 13,2% το Μάιο.

Τέλος, στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 9,6% για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Ιούνιο.

source: capital.gr

ΗΠΑ: Στο 2,4% ο ρυθμός ανάπτυξης το β΄τρίμηνο


ΗΠΑ: Στο 2,4% ο ρυθμός ανάπτυξης το β΄τρίμηνο

Πτώση εμφάνισε ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας.

Συγκεκριμένα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της αμερικανικής οικονομίας σημείωσε ρυθμό αύξησης 2,4% το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου στηριζόμενο κυρίως στις ιδιωτικές επενδύσεις.

Σημειώνεται πως οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5%. Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο αναθεωρήθηκε στο 3,7% από 2,7%, ενώ όλες οι εκτιμήσεις έως το 2007 αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω.

Το δεύτερο τρίμηνο οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1,6% έναντι 1,9% το πρώτο τρίμηνο ενώ οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 17% έναντι 7,8% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ στις υποδομές εμφάνισαν άνοδο 5,2%. Οι επενδύσεις των εταιρειών σε εξοπλισμό και λογισμικό ενισχύθηκαν σε ποσοστό 21,9% έναντι 20,4% ενώ δείκτης τιμών του ΑΕΠ αυξήθηκε 0,1% έναντι 2,1% το πρώτο τρίμηνο


Η αξία των αποθεμάτων εμφάνισε αύξηση στα 75,7 δισ. δολάρια, ενώ στη στέγαση οι επενδύσεις σημείωσαν άνοδο 27,9%. Τέλος, οι εξαγωγές εμφάνισαν άνοδο 10,3%, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν άλμα 28,2%, ποσοστό το οποίο είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 34 ετών.


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το 2009 η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 2,6% έναντι 2,45 της προηγούμενης εκτίμησης, το 2008 παρέμεινε σταθερό έναντι αύξησης 0,4%

source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 0,5% στο κόστος απασχόλησης το β΄ τρίμηνο


ΗΠΑ: Αύξηση 0,5% στο κόστος απασχόλησης το β΄ τρίμηνο

Μικρή αύξηση σημείωσε το κόστος απασχόλησης στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του έτους καθώς η αδύναμη αμερικανική οικονομία και το υψηλό ποσοστό ανεργίας συνεχίζουν να περιορίζουν τις πιέσεις για μισθολογικές αυξήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης κόστους εργασίας σημείωσε άνοδο 0,5% το β΄ τρίμηνο του 2010, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε ετήσια βάση το κόστος απασχόλησης σημείωσε άνοδο 1,8%.

source: capital.gr

ΗΠΑ: Επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη


ΗΠΑ: Επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη


Επιβράδυνε σημαντικά η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Institute for Supply Management.

Ειδικότερα, ο δείκτης υφιστάμενων επιχειρηματικών συνθηκών υποχώρησε στις 58,4 μονάδες τον Ιούλιο από 69,3 τον Ιούνιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο μέγεθος από τον Αύγουστο του 2009.

Σημειώνεται ότι μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες υποδεικνύει επέκταση της δραστηριότητας, ενώ κάτω από τις 50 μονάδες συρρίκνωση.

Ο δείκτης των προσδοκιών για το επόμενο εξάμηνο υποχώρησε στις 67,5 μονάδες από 69,6 μονάδες τον Ιούνιο, ενώ ο δείκτης απασχόλησης διολίσθησε στις 53,2 μονάδες από 64,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

source: capital.gr

Βρετανία: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη


Βρετανία: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Βρετανία, καθώς η προοπτική περικοπής δαπανών από την κυβέρνηση, έπληξε την αισιοδοξία των Βρετανών για την οικονομική ανάκαμψη.

Ο δείκτης υποχώρησε στο -22 από το -19 τον Ιούνιο, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Gfk NOP.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν πτώση στο -20.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, George Osborne μειώνει τις δαπάνες και αυξάνει τους φόρους προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Οι ανησυχίες δεν εκλείπουν σχετικά με την «απειλή» που μπορεί να αποτελεί για την ανάπτυξη αυτή η στρατηγική.

«Η συνεχιζόμενη πτώση του δείκτη καθιστά το ενδεχόμενο μιας double-dip ύφεσης να φαίνεται όλο και πιθανή», σχολιάζει ο Nick Moon, διευθυντής στη Gfk.

source: capital.gr

Citi to pay $73 million for misleading investors


Citi to pay $73 million for misleading investors


NEW YORK (CNNMoney.com) -- Citigroup said Thursday it would pay $73 million to settle charges by the Securities and Exchange Commission that the bank, as well as two of its executives, misled investors about the company's exposure to the subprime mortgage market.

Wall Street's top regulator said Citigroup repeatedly made misleading statements in investor presentations and in public filings about the actual size of assets it controlled that were backed by subprime mortgages.


Between July and mid-October 2007, the company maintained its holdings of what have now been dubbed "toxic assets", stood at $13 billion, when in fact the number was closer to $50 billion, according to the SEC.

"The rules of financial disclosure are simple -- if you choose to speak, speak in full and not in half-truths," Robert Khuzami, director of the SEC's Division of Enforcement, said in a statement.

Also charged in the case were two Citigroup executives, including former chief financial officer Gary Crittenden and Arthur Tildesley, Jr., who currently serves as the head of cross marketing at the company.

Crittenden agreed to pay $100,000 to settle the charges while Tildesley, the former head of investor relations, agreed to pay $80,000.


The problem with Citi
In a statement issued Thursday, Citigroup stood behind the men, calling them both "highly valued" employees.

"We are pleased that we have reached agreement with the SEC to put this matter concerning certain 2007 disclosures behind us, and that the SEC is not charging Citi or any individual with intentional or reckless misconduct," the company said in a statement.

Citigroup neither admitted or denied the SEC's allegations. But Thursday's settlement is the federal agency's latest attempt to crack down on fraud and misbehavior on Wall Street during the crisis.

Earlier this month, the SEC struck an agreement with Goldman Sachs (GS, Fortune 500). The company agreed to pay $550 million to settle charges that the company defrauded investors in the sale of an investment tied to subprime mortgages.

source: cnn.com

Li Ka-shing’s Group in $9.1 Billion Bid to Buy EDF’s U.K. Unit


Li Ka-shing’s Group in $9.1 Billion Bid to Buy EDF’s U.K. Unit


July 30 (Bloomberg) -- A group led by Hong Kong billionaire Li Ka-shing’s Cheung Kong Infrastructure Holdings Ltd. has offered to buy Electricite de France SA’s U.K. power networks unit for 5.8 billion pounds ($9.1 billion).

Cheung Kong Infrastructure, subsidiary Hongkong Electric Holdings Ltd. and the Li Ka-shing Foundation have jointly bid to buy the assets, according to a filing to the Hong Kong stock exchange today. The offer is subject to formal approval by the seller and the Commission of the European Union, it said.

The utilities and roads company said in May it is on EDF’s shortlist of bidders for three U.K. networks. Cheung Kong Infrastructure has invested in gas, water and road assets in Australia, Canada and the U.K. to counter slowing growth in Hong Kong’s power market. The company said last year it has a HK$10 billion ($1.3 billion) “war chest” for acquisitions and is in talks to buy more than 10 projects in North America and Europe.

“The company is looking for sizeable assets overseas with good returns,” said Gary Chiu, an analyst at HSBC Securities Asia Ltd. in Hong Kong. “The U.K. has a good regulatory environment and stable earnings.”

The Financial Times had earlier reported Cheung Kong Infrastructure had won the deal.

Li, 82, is Hong Kong’s richest man and was estimated to be worth $16.2 billion by a Forbes magazine survey in March 2009. He is dubbed "Superman" by Hong Kong’s media because of his track record for investing and correctly predicted in 2007 that China’s stock market was in a "bubble."

Trading Halt

Cheung Kong Infrastructure had earlier asked for trading in its shares to be halted today ahead of an announcement of a “price sensitive” transaction. The stock has fallen 2.2 percent this year compared with a 4.4 percent decline in the benchmark Hang Seng Index.

EDF’s U.K. assets have a value of about 4 billion pounds, Cheung Kong Infrastructure Chief Operating Officer Andrew Hunter said on March 4, adding that’s not necessarily the size of the company’s bid.

The company yesterday reported a 48 percent drop in first- half net income HK$2.03 billion after making a one-off gain last year selling assets.

Paris-based EDF, Europe’s biggest power producer, got at least two preliminary bids from the Hong Kong company and a group led by Australia’s Macquarie Group Ltd., a person familiar with the matter said July 16. Deutsche Bank AG and Barclays Plc were advising EDF on the sale.

EDF Assets

Macquarie partnered Abu Dhabi Investment Authority and the Canadian Pension Plan. The group was advised by Goldman Sachs Group Inc., Lexicon Partners and Macquarie Capital Advisers. Cheung Kong Infrastructure was advised by RBS Corporate Finance, a unit of Royal Bank of Scotland Group Plc.

EDF Chief Executive Officer Henri Proglio wanted to sell the network to help reduce debt after the nuclear power utility expanded into the U.K. with the purchase of British Energy Group Plc in 2008. The company needs to invest billions of euros at home to maintain France’s 58 atomic reactors.

EDF’s U.K. network serves about 7.8 million people in London and southeast England. It includes about 170,000 kilometers (105,633 miles) of underground cables and overhead power lines, as well as 66,300 substations, according to the company’s website. EDF valued the regulated part of network at about 4 billion euros ($5.1 billion) at the end of 2008.

Cheung Kong Infrastructure’s assets overseas include a stake in the U.K. energy company Northern Gas Networks Ltd. In April, the company agreed to pay 211.7 million pounds for a stake in the U.K. electricity producer Seabank Power Ltd. from BG Group Plc.

About two-thirds of Cheung Kong Infrastructure’s revenue was generated by its overseas businesses last year, according to data compiled by Bloomberg.

source: bloomberg.com

Κέρδη ρεκόρ για τη Honda


Κέρδη ρεκόρ για τη Honda

Κέρδη σε επίπεδα ρεκόρ ανακοίνωσε για το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου η Honda, που κατάφερε να ξεπεράσει τις αρνητικές επιπτώσεις από την ισχυροποίηση του ιαπωνικού γιεν, γεγονός που καθιστά πιο ακριβά τα οχήματά της στο εξωτερικό. Η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε κέρδη ύψους 272,49 δισ. γιεν (3,15 δισ. δολάρια), από 7,56 δισ. γιεν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 95,75 δισ. γιεν.

source: reporter.gr

Πτώση 1,6% στο Τόκιο


Πτώση 1,6% στο Τόκιο

Με πτώση 1,6% έκλεισε ο δείκτης Nikkei [.N225] στο Τόκιο εν μέσω νέων ενδείξεων για επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της δημοσιοποίησης των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Την ίδια στιγμή, η άνοδος του γιεν [JPY=X] – το οποίο αναρριχήθηκε σε υψηλό οκτώ μηνών έναντι του δολαρίου – άσκησε πιέσεις στις μετοχές των εξαγωγέων.

Στον αντίποδα, άνοδο σχεδόν 4% σημείωσε ο τίτλος της Sony μετά την αναθεώρηση των ετήσιων στόχων της διοίκησης και την επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία.

«Με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα κέρδη στις ΗΠΑ να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, οι επενδυτές περιμένουν τώρα με προσοχή τα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, όπως το ΑΕΠ και τα στοιχεία για την απασχόληση», σχολίασε διευθυντικό στέλεχος της Daiwa Securities Capital Markets.

Ο Nikkei υποχώρησε σήμερα κατά 158,72 μονάδες στις 9.537,30 μονάδες, έχοντας ωστόσο καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη 1,1% και μηνιαία άνοδο 1,6%.

Ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 849,50 μονάδες, μειωμένος κατά 1,4%.

source: naftemporiki.gr

Γερμανία: Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στις λιανικές πωλήσεις


Γερμανία: Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στις λιανικές πωλήσεις

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) – Υποχώρησαν 0,9% τον Ιούνιο οι λιανικές πωλήσεις στην Γερμανία σε σχέση με τον Μάιο σε πραγματική, εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ωστόσο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010 ήταν ενισχυμένες σε ποσοστό 3,1%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η μηνιαία πτώση ήταν μεγαλύτερη από την υποχώρηση κατά 0,3% που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires πριν την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων.

Η ετήσια άνοδος ήταν επίσης διογκωμένη καθώς ο φετινός Ιούνιο είχε μια επιπλέον εργάσιμη ημέρα σε σχέση με το 2009, όπως ανακοίνωσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Η υπηρεσία συγκεντρώνει τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις με βάση τις επτά μεγαλύτερες γερμανικές πολιτείες οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 76% ολόκληρης της χώρας.

Τα μεγέθη δεν περιλαμβάνουν τις πωλήσεις οχημάτων και βενζίνης.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και καπνού σημείωσαν άνοδο 1,0% στο έτος, ενώ οι πωλήσεις αγαθών εκτός των τροφίμων ενισχύθηκαν σε ποσοστό 5,1%.

Για το πρώτο εξάμηνο του έτους οι λιανικές πωλήσεις σημειώνουν άνοδο 0,5% σε ονομαστικούς όρους, ωστόσο υποχωρούν 0,4% σε πραγματικούς όρους.

source: capital.gr

Ιαπωνία: Μικτά σημάδια από ανεργία και βιομηχανική παραγωγή


Ιαπωνία: Μικτά σημάδια από ανεργία και βιομηχανική παραγωγή


Μικτή είναι η εικόνα που δίνουν για την ιαπωνική οικονομία τα στοιχεία για το μήνα Ιούνιο που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, με την ανεργία να αυξάνεται και τη βιομηχανική παραγωγή να μειώνεται από τη μία πλευρά, ωστόσο στον αντίποδα οι καταναλωτικές δαπάνες σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση, ενώ ο πληθωρισμός κινήθηκε σε ανάλογα των εκτιμήσεων επίπεδα.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 5,3% τον Ιούνιο, από 5,2% το Μάιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Επικοινωνιών. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ποσοστό ανεργίας 5,2%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, ενώ σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires οι αναλυτές ανέμεναν πτώση της ανεργίας στο 5,1%.

Το υπουργείο επίσης ανακοίνωσε ότι ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων, σημείωσε πτώση 1% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, κινούμενος ανάλογα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αποπληθωρισμό 1,1%.

Ωστόσο, οι μέσες δαπάνες των νοικοκυριών για τον Ιούνιο αυξήθηκαν σε ποσοστό 0,5% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, με τα στοιχεία να εμφανίζονται πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση των δαπανών κατά 0,5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής υποχώρησε σε ποσοστό 1,5% τον Ιούνιο, έναντι του Μαΐου, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση του δείκτη κατά 0,1%.

source: capital.gr

Total: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη


Total: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη


Αύξηση κερδών ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο του έτους ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός Total SA μετά την ενίσχυση της παραγωγής, την άνοδο των τιμών του αργού και το ισχυρότερο δολάριο, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Τα καθαρά κέρδη της Total ανήλθαν σε 3,1 δισ. ευρώ για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου από 2,17 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη για την περίοδο διαμορφώθηκαν σε 2,96 δισ. ευρώ από 1,72 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires που τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 2,67 δισ. ευρώ.

Η παραγωγή της Total το β΄ τρίμηνο ενισχύθηκε 8% στα 2,36 δισ. βαρέλια από 2,18 δισ. βαρέλια ένα χρόνο νωρίτερα.

"Με βάση τις ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις, την ικανότητα προσαρμογής στις αλλαγές στο περιβάλλον και ένα σταθερό ισολογισμό, ο όμιλος μπαίνει στο δεύτερο μισό του 2010 με αυτοπεποίθηση στο outlook και την στρατηγική του για την ανάπτυξη", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Christophe de Margerie.

source: capital.gr

ΔΝΤ: Παραμένει αβέβαιο το οutlook της αμερικανικής οικονομίας


ΔΝΤ: Παραμένει αβέβαιο το οutlook της αμερικανικής οικονομίας

Η αμερικανική οικονομία ενδεχομένως να χρειαστεί νέα μέτρα στήριξης και διατήρηση της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων για την ενίσχυση της ανάπτυξης, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην ετήσια έκθεση του το ΔΝΤ σημειώνει ότι η συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ "έχει επιβραδύνει με βάση τα ιστορικά πρότυπα", ενώ προσθέτει ότι "παραμένει η αβεβαιότητα στο outlook".

Το ΔΝΤ αναφέρεται επίσης στην ανάγκη για μια βιώσιμη νομισματική στήριξη για την οικονομία, υποστηρίζοντας την υφιστάμενη στάση της Federal Reserve για χαμηλά επιτόκια και αφήνοντας ανοικτή την πόρτα για νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης μέσω της αγοράς αμερικανικών ομολόγων για την ενίσχυση της ρευστότητας.

"Χρειάζεται περαιτέρω αποφασιστική δράση για να επιτευχθεί σταθερή μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη και να περιοριστούν οι κίνδυνοι από τις δυσμενείς διεθνείς εξελίξεις", προειδοποιεί το ΔΝΤ.

Αναφορικά με τις ανησυχίες για την διόγκωση του αμερικανικού χρέους το ΔΝT σημειώνει ότι "χρειάζεται μεγαλύτερη προσαρμογή στον προϋπολογισμό για να σταθεροποιηθεί το χρέος προς το ΑΕΠ", ενώ ενθαρρύνει την αμερικανική κυβέρνηση να θέσει το χρέος "σε πτωτική πορεία σε βάθος χρόνου".

Προσθέτει ωστόσο ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει περιθώρια για πρόσθετες δαπάνες αν η οικονομία αρχίσει να επιβραδύνει περισσότερο απ΄ ό,τι αναμενόταν.

Κάποιες αμερικανικές τράπεζες έχουν πρόβλημα

Προσθέτει ότι οι περισσότερες αμερικανικές τράπεζες έχουν αρκετά κεφάλαια ώστε να αντιμετωπίσουν την υψηλή ανεργία και τα επισφαλή δάνεια, αν και κάποιες μικρότερες εταιρείες που είναι αρκετά εκτεθειμένες στο εμπορικό real estate, μπορεί να χρειαστούν μεγαλύτερη θωράκιση.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει παράλληλα ότι διεξήγε "stress tests" σε 53 από τις μεγαλύτερες τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να αποδειχθεί πώς θα αντιδρούσαν σε διάφορα οικονομικά σενάρια.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει ανάπτυξη του ΑΕΠ αντίστοιχα με τις προσδοκίες του ΔΝΤ (3,1% φέτος και 2,6% τον επόμενο χρόνο), 12 από τις 53 τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν το κεφάλαιό τους συνολικά κατά 14,2 δισ. δολάρια, προκειμένου το tier 1 να διατηρηθεί στο 6% μέχρι το 2014.

Μεταξύ αυτών που χρειάζονται επιπρόσθετα κεφάλαια, βρίσκονται μικρές τοπικές τράπεζες, ενώ καμία από τις τέσσερις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες δεν φάνηκε να έχει πρόβλημα.

"Το βασικό μας συμπέρασμα είναι ότι το ρίσκο φαίνεται να είναι διαχειρίσιμο και δεν αυξάνεται σε επίπεδο συστημικής ανησυχίας προς το παρόν", σχολίασε ο Christopher Towe, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος κεφαλαιαγορών και νομισματικής πολιτικής του ΔΝΤ.

source: capital.gr

Moody΄s: Νέα προειδοποίηση προς Ισπανία, "καμπανάκι" σε ΗΠΑ


Moody΄s: Νέα προειδοποίηση προς Ισπανία, "καμπανάκι" σε ΗΠΑ


Νέα προειδοποίηση απηύθυνε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s προς την Ισπανία, ότι πιθανότατα θα χάσει την Aaa αξιολόγησή της, ενώ διεμήνυσε και προς τις ΗΠΑ ότι χρειάζονται ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την αντιμετώπιση του ελλείμματός τους.

Ο Steven A. Hess, επικεφαλής αναλυτής της Moody’s, δήλωσε σε συνέντευξή του από το Σίδνεϊ, ότι η Ισπανία έχει μια πολύ υψηλή αξιολόγηση «και δεν μπορώ να πω ότι η αξιολόγησή της θα παραμείνει και τέτοια, πιθανότατα θα υποβαθμιστεί».

Πρόσθεσε ακόμη ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χαμηλότερη ανάπτυξη αναμένεται να πλήξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Η ισπανική κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το τρίτο μεγαλύτερο έλλειμμα στην ευρωζώνη, ενώ την ίδια στιγμή επιστρέφει στην ανάπτυξη, μετά από μια διετή περίπου ύφεση.

Η αξιολόγηση της Ισπανίας αναμένεται να μειωθεί κατά δύο βαθμίδες, όπως επισήμανε η Moody’s στις 30 Ιουνίου, εξαιτίας «επιδεινούμενων» οικονομικών προοπτικών, και των προκλήσεων που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει στην προσπάθειά της να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Παρακολουθούμε τα μέτρα της κυβέρνησης που υλοποιούνται και πιθανότατα θα προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε την αξιολόγηση στο επίπεδο που νομίζουμε ότι θα της ταιριάζει για κάποιο διάστημα. Ωστόσο, δεν βλέπουμε να σημειώνονται τόσο μεγάλες υποβαθμίσεις όπως στην περίπτωση της Ελλάδας», δήλωσε ο Hess.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη δύσκολη εργασία αναζωογόνησης της ανάπτυξης, καθώς το τρέχον χρέος μπορεί να απειλήσει την κορυφαία αξιολόγηση της χώρας για τα επόμενα έτη, δήλωσε ο Hess.

«Οι ΗΠΑ σίγουρα δεν θα πρέπει να αυξήσουν το χρέος τους, αλλά έχουμε και κάποιες αμφιβολίες για την ισχύ της οικονομικής τους ανάπτυξης. Εάν η ανάπτυξη δεν έρθει, τότε η ικανότητα της κυβέρνησης να «φτιάξει» το πρόβλημα του προϋπολογισμού περιορίζεται καθώς τα έσοδα θα είναι μικρότερα».

source: capital.gr

Στις 31/8 τα εξαμηνιαία Marfin


Στις 31/8 τα εξαμηνιαία Marfin


Στις 31 Αυγούστου θα ανακοινώσει τα εξαμηνιαία οικονομικά της αποτελέσματα η Marfin Popular. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα συνέλθει την Τρίτη 31 Αυγούστου, 2010 για να εξετάσει μεταξύ άλλων τα Οικονομικά Αποτελέσματά της για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2010.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την ίδια ημέρα.

Τα κέρδη της Marfin περιορίστηκαν το 2009 στα €174 εκ. έναντι €395 εκ. το 2008. Το εξάμηνο του 2009, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα €90,3 εκ.

Το τρίμηνο του 2010, τα κέρδη της τράπεζας ανήλθαν στα €41,7 εκ.

source: stockwatch.com.cy
Share |