Friday, July 30, 2010

Γερμανία: Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στις λιανικές πωλήσεις


Γερμανία: Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στις λιανικές πωλήσεις

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) – Υποχώρησαν 0,9% τον Ιούνιο οι λιανικές πωλήσεις στην Γερμανία σε σχέση με τον Μάιο σε πραγματική, εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ωστόσο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010 ήταν ενισχυμένες σε ποσοστό 3,1%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η μηνιαία πτώση ήταν μεγαλύτερη από την υποχώρηση κατά 0,3% που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires πριν την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων.

Η ετήσια άνοδος ήταν επίσης διογκωμένη καθώς ο φετινός Ιούνιο είχε μια επιπλέον εργάσιμη ημέρα σε σχέση με το 2009, όπως ανακοίνωσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Η υπηρεσία συγκεντρώνει τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις με βάση τις επτά μεγαλύτερες γερμανικές πολιτείες οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 76% ολόκληρης της χώρας.

Τα μεγέθη δεν περιλαμβάνουν τις πωλήσεις οχημάτων και βενζίνης.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και καπνού σημείωσαν άνοδο 1,0% στο έτος, ενώ οι πωλήσεις αγαθών εκτός των τροφίμων ενισχύθηκαν σε ποσοστό 5,1%.

Για το πρώτο εξάμηνο του έτους οι λιανικές πωλήσεις σημειώνουν άνοδο 0,5% σε ονομαστικούς όρους, ωστόσο υποχωρούν 0,4% σε πραγματικούς όρους.

source: capital.gr

No comments:

Share |