Friday, July 30, 2010

Ευρωζώνη: Σταθερό στο 10% το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο για τέταρτο μήνα


Ευρωζώνη: Σταθερό στο 10% το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο για τέταρτο μήνα


Αμετάβλητο στο 10% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας της Ευρωζώνης τον Ιούνιο, για τέταρτο διαδοχικό μήνα, ένδειξη ότι η ανεργία μπορεί να έχει κορυφωθεί στη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της ζώνης, Eurostat.

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν και τις προσδοκίες των οικονομολόγων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, και έδειξαν πως η κρίση χρέους που ξέσπασε στην Ευρωζώνη δεν επηρέασε άμεσα την αγορά εργασίας.

Η Eurostat ανακοίνωσε πως 6.000 άτομα προστέθηκαν στις λίστες ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρωζώνη τον Ιούνιο, αριθμός κατά πολύ μικρότερος των 41.000 ατόμων που είχαν καταγραφεί το Μάιο.

Στο σύνολο της Ευρωζώνης, η Eurostat εκτιμά πως υπάρχουν 15,8 εκατ. άνεργοι, περισσότεροι δηλαδή από τους πληθυσμούς Αυστρίας και Ιρλανδίας μαζί.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία το Μάιο είχαν ποσοστά ανεργίας 9,5% και 5,2% αντίστοιχα.

Στα επιμέρους στοιχεία του Ιουνίου, το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία παρέμεινε σταθερό στο 7%, στην Γαλλία ανήλθε στο 10% από το 9,9%, ενώ στην Ιταλία μειώθηκε στο 8,5% από 8,6%.

Ωστόσο, μικρή ήταν η βελτίωση σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία που η ανεργία ενισχύθηκε στο 20% από το 19,8%, και η Ιρλανδία που σημείωσε ποσοστό 13,3% από 13,2% το Μάιο.

Τέλος, στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 9,6% για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Ιούνιο.

source: capital.gr

No comments:

Share |