Monday, January 3, 2011

Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στην ΑΜΚ της Πειραιώς - Αναλογία 12 νέες προς 5 παλαιές


Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στην ΑΜΚ της Πειραιώς - Αναλογία 12 νέες προς 5 παλαιές

Με αναλογία 12 νέες προς 5 παλαιές θα πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, στην τιμή του 1 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της τράπεζας. Η ΑΜΚ στοχεύει στην άντληση 807 εκατ. ευρώ, με την τιμή διάθεσης να αντιστοιχεί σε discount 43%.
Η αύξηση έχει σκοπό να ενισχύσει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας στο 9,5% για τον Tier 1 και στο 11,7% για τον Core Tier 1, ενώ έχει την κάλυψη της κοινοπραξίας Barclays, Credit Suisse, Goldman Sachs και Morgan Stanley.

source: reporter.gr

Munich Re: Στα $130 δισ. οι ζημιές από φυσικές καταστροφές το 2010


Munich Re: Στα $130 δισ. οι ζημιές από φυσικές καταστροφές το 2010

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) - Η γερμανική αντασφαλιστική Munich Re AG (MUV2.XE) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μεγάλες παγκόσμιες καταστροφές του 2010 είχαν ως αποτέλεσμα συνολικές ζημιές περίπου 130 δισ. δολ. ΗΠΑ, ενώ σχεδόν 37 δισ. δολ. ήταν ασφαλισμένα.

Βασικά Γεγονότα:
-Αυτό βάζει το 2010 μεταξύ των έξι χρονιών με τις μεγαλύτερες απώλειες για την βιομηχανία από το 1980, όπως αναφέρει η εταιρεία.

-Συνολικά 950 φυσικές καταστροφές καταγράφηκαν το 2010.

-Το επίπεδο των συνολικών απωλειών ξεπέρασε ελαφρώς τον υψηλό μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών, σημειώνει η εταιρεία.

-Ο υψηλός αριθμός των καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα και τις θερμοκρασίες ρεκόρ παρέχουν περαιτέρω ενδείξεις για την επερχόμενη αλλαγή του κλίματος.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Άνοδος για 17ο διαδοχικό μήνα του μεταποιητικού PMI το Δεκέμβριο


ΗΠΑ: Άνοδος για 17ο διαδοχικό μήνα του μεταποιητικού PMI το Δεκέμβριο

Συνέχισε να επεκτείνεται το Δεκέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ για 17ο διαδοχικό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Institute for Supply Management.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI αυξήθηκε στις 57 μονάδες από 56,6 μονάδες το Νοέμβριο, χάνοντας οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών που σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 57,1 μονάδες.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης των νέων παραγγελιών αυξήθηκε στις 60,9 μονάδες από 56,6 μονάδες, ενώ ο δείκτης απασχόλησης βελτιώθηκε στις 55,7 μονάδες από 57,5 μονάδες. Ο δείκτης παραγωγής αυξήθηκε στις 60,7 μονάδες από 55 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης αποθεμάτων υποχώρησε στις 51,8 μονάδες από 56,7 μονάδες. Τέλος, ο δείκτης τιμών αυξήθηκε στις 72,5 μονάδες από τις 69,5 μονάδες.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 0,4% στις κατασκευαστικές δαπάνες το Νοέμβριο


ΗΠΑ: Αύξηση 0,4% στις κατασκευαστικές δαπάνες το Νοέμβριο

Άνοδο σημείωσαν οι κατασκευαστικές δαπάνες το Νοέμβριο στις ΗΠΑ, για τρίτο διαδοχικό μήνα, ένδειξη ότι η κατασκευαστική αγορά βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης παρά τις δυσκολίες που γνωρίζει κυρίως η στεγαστικά αγορά.

Οι δαπάνες σε κατασκευαστικά έργα αυξήθηκαν κατά 0,4% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 810,23 δισ. δολ. σε σχέση με τον προηγούμενα μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 0,2% το Νοέμβριο.

Οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Οκτώβριο και 1,2% το Σεπτέμβριο.

Οι δαπάνες σε οικιστικά έργα αυξήθηκαν κατά 0,7% το Νοέμβριο στα 246,78 δισ. δολ. μετά από άλμα 3,7% τον Οκτώβριο.


source: capital.gr

Κίνα: Θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε ισπανικά ομόλογα


Κίνα: Θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε ισπανικά ομόλογα

Η κινεζική κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στο ισπανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα συνεχίσει να συμμετάσχει σε μελλοντικές δημοπρασίες ομολόγων, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Li Keqiang σε άρθρο του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, όπως μεταδίδει το CNBC.

"Η Κίνα είναι υπεύθυνος, μακροπρόθεσμος επενδυτής στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα και ιδίως στην Ισπανία. Εχουμε εμπιστοσύνη στη λειτουργία της ισπανικής χρηματοπιστωτικής αγοράς και έχουμε προχωρήσει στην απόκτηση δημόσιου χρέους κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Keqiang.

Ο Li Keqiang φθάνει αύριο για τριήμερη επίσκεψη στην Ισπανία, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Βρετανία και τη Γερμανία.


source: capital.gr

Fiat: Εξετάζει την άυξηση του ποσοστού της στην Chrysler στο 51%


Fiat: Εξετάζει την άυξηση του ποσοστού της στην Chrysler στο 51%

Την αύξηση της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Chrysler Group στο 51% από 20% σε περίπτωση που η τελευταία επιστρέψει φέτος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξετάζει η ιταλική Fiat, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

“Πιστεύω πως είναι πιθανό να ξεπεράσουμε το 50% εάν η Chrysler αποφασίσει να μπει στην αγορά το 2011,” δήλωσε ο CEO των δύο εταιρειών Sergio Marchionne σε δημοσιογράφους στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. “Θα έχουμε πλεονέκτημα εάν συμβεί.” Υπενθυμίζεται πως η Fiat απέκτησε το 20% της Chrysler στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της τελευταίας το 2009.

Ο Marchionne μίλησε στο χρηματιστήριο του Μιλάνου με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της Fiat Industrial η οποία αποσχίσθηκε από την εταιρεία.

Η νέα εταιρεία, της οποίας τα κύρια περιουσιακά στοιχεία είναι η Iveco και η CNH Global NV, ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στα 9 ευρώ και βρέθηκε στα 8,87 ευρώ ενώ η Fiat, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων η Ferrari και η Maserati, βρίσκεται στα 7,25 ευρώ, με το άθροισμά τους να ανέρχεται σε 16,12 ευρώ, ήτοι 4,5% πάνω από το κλείσιμο της τελευταίας διαπραγμάτευσης της παλιάς μετοχής στις 30 Δεκεμβρίου.



source: capital.gr

ΕΕ: Απροσδόκητη ενίσχυση του ΡΜΙ βιομηχανίας


ΕΕ: Απροσδόκητη ενίσχυση του ΡΜΙ βιομηχανίας


Απροσδόκητα θετικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον ευρωπαϊκό κλάδο μεταποίησης με εκτίναξη παραγγελιών κατά τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, τα τελικά στοιχεία για τον δείκτη ΡΜΙ της Markit κλάδου μεταποίησης ευρωζώνης για τον Δεκέμβριο αναθεωρήθηκαν στο 57,1 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 56,8. Οι αναλυτές δεν προέβλεπαν αναθεώρηση της αρχικής εκτίμησης Δεκεμβρίου.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών ενισχύθηκε σημαντικά τον Δεκέμβριο, κοντά σε ιστορικό ρεκόρ, με τους αναλυτές της Markit να επισημαίνουν ενδείξεις ανάκαμψης στην περιφέρεια της ευρωζώνης και ειδικότερα στην Ισπανία και την Ιταλία.

source: euro2day.gr

Επιβράδυνση της μεταποίησης στην Κίνα


Επιβράδυνση της μεταποίησης στην Κίνα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, η κινεζική οικονομία «έτρεξε» το τρίμηνο μέχρι το Σεπτέμβριο με ρυθμό 9,6% έναντι 11,9% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος δημοσιονομικού έτους.

Επιβράδυνση παρουσίασε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο σχετικός δείκτης PMI υποχώρησε τον Δεκέμβριο στις 53,9 μονάδες από 55,2 μονάδες που ήταν το Νοέμβριο και 54,7 μονάδες τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που υποχωρεί ο δείκτης μετά από πέντε μήνες. Παρόλ' αυτά, παρέμεινε πάνω από τις 50 μονάδες, που σηματοδοτούν την ανάπτυξη, για 22ο συνεχή μήνα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, η κινεζική οικονομία «έτρεξε» το τρίμηνο μέχρι το Σεπτέμβριο με ρυθμό 9,6% έναντι 11,9% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος δημοσιονομικού έτους.

source: naftemporiki.gr

Με ρυθμό 6,9% αναπτύχθηκε η οικονομία της Σιγκαπούρης


Με ρυθμό 6,9% αναπτύχθηκε η οικονομία της Σιγκαπούρης

Η οικονομία της Σιγκαπούρης ανέκαμψε το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η μεταποίηση εκτινάχθηκε, συνεισφέροντας στην μεγαλύτερη ετήσια αύξηση της παραγωγής από το 1965.

Το ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό 6,9% στους τρεις μήνες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν συρρικνώθηκε 18,9% (σε αναθεωρημένη βάση). Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ανάπτυξη 9,4%.

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται σε τροχιά που θα την καταστήσει τη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία παγκοσμίως, εντείνοντας παράλληλα τις πληθωριστικές πιέσεις που έχουν οδηγήσει τις αρχές να επιτρέψουν μεγαλύτερα κέρδη στα νομίσματα και να λάβουν μέτρα να επιβραδύνουν τις αγορές κατοικίας.

Η ανάπτυξη της οικονομίας ίσως σηματοδοτήσει ότι η Ασία θα διατηρήσει την υπεραπόδοσή της και το 2011 έναντι των αναπτυγμένων αγορών, που πλήττονται από την κρίση χρέους στην Ευρώπη και την ανεργία στις ΗΠΑ, που παραμένει πάνω από το 9%.



source: capital.gr

DJ: Επένδυση $450 εκατ. από την Goldman στο Facebook


DJ: Επένδυση $450 εκατ. από την Goldman στο Facebook

Το Facebook άντλησε 500 εκατ. δολ. από την Goldman Sachs Group Inc. (GS) και μία ρωσική εταιρεία επενδύσεων, αναφέρουν οι New York Times στην ενότητα Dealbook στην ιστοσελίδα τους, ενώ το δημοσίευμα επικαλείται άτομα που συμμετείχαν στο deal.

Η συμφωνία αποτιμά την εταιρεία στα 50 δισ. δολ., αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Goldman επένδυσε 450 εκατ. δολ. ενώ η ρωσική εταιρεία επενδύσεων Digital Sky Technologies – η οποία έχει ήδη επενδύσει σχεδόν μισό δισ. δολ. στο Facebook – επένδυσε άλλα 50 εκατ. δολ. αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο τα συγκεκριμένα άτομα.

Οι εκπρόσωποι των Facebook, Goldman και Digital Sky αρνήθηκαν να σχολιάσουν, αναφέρει το δημοσίευμα.



source: capital.gr

-34% το ΧΑΚ το 2010


-34% το ΧΑΚ το 2010

Με απώλειες 34% αποχαιρέτισε το 2010 το κυπριακό χρηματιστήριο σε μια δύσκολη χρονιά για τις κυπριακές εισηγμένες κατά την οποία το επενδυτικό ενδιαφέρον περιορίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2005.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε το 2010 στις 1055,21 μονάδες με ζημιές 33,9% ακολουθώντας αντίθετη πορεία από το 2009, όταν είχαν καταγράψει κέρδη 45%.

Όλοι οι τίτλοι της κύριας αγοράς κλείνουν τη χρονιά με διψήφιες απώλειες. Η BOCY έκλεισε την τελευταία συνάντηση του 2010 στα €2,61 με ετήσιες απώλειες 47%, η MPB στα €1,14 και στο -50,2% από το τέλος του 2009 και η Ελληνική στα €0,86 και στο -28,3%.

Πέραν των τραπεζών, με απώλειες 25,8% κλείνει τη χρονιά και η εταιρεία Ορφανίδης. Με μεγάλη πτώση 63,6% και 41,7% αντίστοιχα, αποχαιρετούν το 2010 η Options και Louis, ενώ με απώλειες 26,5% κλείνει το έτος και η Logicom

Μείωση στην αξία της μετοχής της είχε το 2010 και η Tsokkos (-38,5%) και Muskita (19,1%).

Όσον αφορά τον ετήσιο τζίρο συναλλαγών στο ΧΑΚ περιορίστηκε το 2010 στο €0,9 δισ. από €1,34 δισ. το 2009 και €3,17 δισ. το 2008.


source: stockwatch.com.cy
Share |