Monday, January 3, 2011

Fiat: Εξετάζει την άυξηση του ποσοστού της στην Chrysler στο 51%


Fiat: Εξετάζει την άυξηση του ποσοστού της στην Chrysler στο 51%

Την αύξηση της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Chrysler Group στο 51% από 20% σε περίπτωση που η τελευταία επιστρέψει φέτος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξετάζει η ιταλική Fiat, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

“Πιστεύω πως είναι πιθανό να ξεπεράσουμε το 50% εάν η Chrysler αποφασίσει να μπει στην αγορά το 2011,” δήλωσε ο CEO των δύο εταιρειών Sergio Marchionne σε δημοσιογράφους στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. “Θα έχουμε πλεονέκτημα εάν συμβεί.” Υπενθυμίζεται πως η Fiat απέκτησε το 20% της Chrysler στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της τελευταίας το 2009.

Ο Marchionne μίλησε στο χρηματιστήριο του Μιλάνου με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της Fiat Industrial η οποία αποσχίσθηκε από την εταιρεία.

Η νέα εταιρεία, της οποίας τα κύρια περιουσιακά στοιχεία είναι η Iveco και η CNH Global NV, ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στα 9 ευρώ και βρέθηκε στα 8,87 ευρώ ενώ η Fiat, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων η Ferrari και η Maserati, βρίσκεται στα 7,25 ευρώ, με το άθροισμά τους να ανέρχεται σε 16,12 ευρώ, ήτοι 4,5% πάνω από το κλείσιμο της τελευταίας διαπραγμάτευσης της παλιάς μετοχής στις 30 Δεκεμβρίου.



source: capital.gr

No comments:

Share |