Saturday, July 19, 2008

Για χειραγώγηση Tsokkos

Για χειραγώγηση Tsokkos

Πρόστιμα που ανέρχονται κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ επέβαλε την Παρασκευή, σύμφωνα με πηγές του «Π» η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καταλήγοντας στο συμπέρασμα της χειραγώγησης τιμών της μετοχής της Tsokkos Hotels.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόστιμο 100 χιλ. ευρώ επιβλήθηκε στον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Αντρέα Τσόκκο ενώ για την σύζυγο του και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας, Αναστασία Τσόκκου δεν βρέθηκε τίποτα το ενοχοποιητικό. Μικρότερα πρόστιμα που προσεγγίζουν τις 350 χιλ. ευρώ επιβλήθηκε σε αριθμό προσώπων που σύμφωνα με την εποπτική αρχή φαίνεται να συνέβαλαν στην χειραγώγηση, είτε εκούσια είτε ακούσια.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της έρευνας ξεκίνησε το 2006 και σε πέντε περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων λιρών, κυρίως για παρεμπόδιση των ερευνών. Tο καλοκαίρι του 2006 εκδηλώθηκε μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Tsokkos η οποία οδήγησε σε διπλασιασμό της τιμής. Την ίδια περίοδο το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες μετοχές, αλλά και ο γενικός δείκτης, δεν παρουσίαζαν σημαντικές μεταβολές. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν στελέχη της εταιρείας είχαν απορρίψει τις κατηγορίες τόσο για χειραγώγηση τιμών όσο και για παρεμπόδιση των ερευνών.

POLITIS
Share |