Saturday, April 25, 2009

Chrysler: Προκαταρκτική συμφωνία με την Canadian Auto Workers

Chrysler: Προκαταρκτική συμφωνία με την Canadian Auto Workers


Σε προκαταρκτική συμφωνία με την καναδική ένωση Canadian Auto Workers΄ (CAW) ήρθε η αυτοκινητοβιομηχανία Chrysler στόχος της οποίας είναι η λήψη νέας κρατικής βοήθειας από τις ΗΠΑ και η αποφυγή ρευστοποίησής της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ωρομίσθιο θα παραμείνει σταθερό, όμως θα γίνουν περικοπές σε επιδόματα και το ωράριο εργασίας θα γίνει ελαστικό καθιστώντας έτσι ευκολότερη την πρόσληψη εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου ενώ θα καταργήσει την τρίτη βάρδια στο εργοστάσιο minivan του Οντάριο.

Συνολικά από τη συμφωνία η Chrysler θα εξοικονομήσει 240 εκατ. καναδικά δολάρια ετησίως ($197 εκατ.).

Επίσης το καναδικό συνδικάτο συμφώνησε για τη δημιουργία από κοινού με την εταιρεία για τη δημιουργία trust fund για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συνταξιούχων στα πρότυπα του fund που είχε ιδρύσει με την United Auto Workers για τους εργαζομένους στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η Chrysler οφείλει 10 δις. δολάρια στην UAW για το fund, οφειλή για την οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις.

CAPITAL.GR

Ε.Ε.: Ψήφισμα για άρση του τραπεζικού απορρήτου από 2014

Ε.Ε.: Ψήφισμα για άρση του τραπεζικού απορρήτου από 2014


ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (AFP) – Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2014 το αργότερο.

Η απόφαση έχει ως στόχο την Αυστρία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, οι οποίες είναι οιο μόνες στην Ε.Ε. οι οποίες δεν ανταλλάζουν πληροφορίες για τις καταθέσεις ξένων πολιτών με τις φορολογικές αρχές των υπολοίπων χωρών.

Αντίθετα, οι τρεις αυτές χώρες επιβάλλουν φόρο παρακράτησης στους λογαριασμούς, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση των ευρωβουλευτών θα πρέπει να σταματήσει μέχρι το 2014. Την απόφαση υπερψήφισαν 351 και καταψήφισαν 27.

“Σε μία στιγμή που οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι καλούνται να σώσουν τον τραπεζικό κλάδο, είναι φυσιολογικό ο εν λόγο κλάδος να προσπαθήσει να βοηθήσει τα κράτη να καταπολεμήσουν τις φορολογικές απάτες,” δήλωσε ο ο Γάλλος ευρωβουλευτής, Benoit Hamon.

Σύμφωνα με τον Hamon, η φοροδιαφυγή στην Ε.Ε. ξεπερνά τα 200 δισ. ευρώ το χρόνο, ποσό που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ της.

Ύστερα από τις έντονες διεθνείς πιέσεις το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και η Αυστρία συμφώνησαν πρόσφατα να χαλαρώσουν του κανόνες που διέπουν το τραπεζικό απόρρητο και να ξεκινήσουν την ανταλλαγή στοιχείων με άλλες χώρες κάτω υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το Βέλγιο έχει αποφασίσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου από το 2010.

CAPITAL.GR

ΗΠΑ: Κλείσιμο τεσσάρων επιπλέον τραπεζών

ΗΠΑ: Κλείσιμο τεσσάρων επιπλέον τραπεζών


Στο κλείσιμο τεσσάρων επιπλέον τραπεζών προέβη η Federal Deposit Insurance Corp.΄s (FDIC) ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό τους από τις αρχές τους έτους στις 29 και στις 51 από την αρχή της κρίσης.

Συγκεκριμένα , όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι τράπεζες είναι η American Southern Bank, η Heritage Bank, η First Bank of Beverly Hillsκαι η First Bank of Idaho.

Ειδικότερα, η American Southern Bank, η οποία είναι Πέμπτη στην πολιτεία της Georgia που κλείνει, έχει πάγια αξίας 112,3 εκατ. δολαρίων και καταθέσεις ύψους 104,3 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με την FDIC, τις καταθέσεις της τράπεζας θα αναλάβει η Bank of North Georgia, η οποία και θα αγοράσει πάγια αξίας 31,3 εκατ. δολαρίων. Το κόστος για το fund της FDIC ανέρχεται στα 41,9 εκατ. δολάρια.

Η First Bank of Beverly Hills είναι η τέταρτη τράπεζα της πολιτείας της Καλιφόρνια που κλείνει με τις καταθέσεις τις να ανέρχονται στα 1 δισ. δολάρια και η αξία των παγίων της στα 1,5 δισ. δολάρια.Το κόστος για την FDIC ανέρχεται στα 394 εκατ. δολάρια.

Η Heritage Bank είναι πρώτη τράπεζα στην πολιτεία του Michigan που κλείνει φέτος, με τις καταθέσεις να ανέρχονται στα 151,7 εκατ. δολάρια και η αξία των παγίων της στα 184,6 εκατ. δολάρια. Η Level One θα αναλάβει τις καταθέσεις ενώ θα αγοράσει και πάγια αξίας 46,1 εκατ. δολαρίων. Το κόστος για την FDIC θα ανέλθει 71,3 εκατ. δολάρια.

Η First Bank of Idaho είναι η πρώτη τράπεζα που κλείνει στη συγκεκριμένη πολιτεία από το 1988, οι καταθέσεις της οποίας ανέρχονται στα 374 εκατ. δολάρια και τα πάγια σε 488,9 εκατ. δολάρια.Τις καταθέσεις της τράπεζας θα αναλάβει η U.S. Bank της Minneapolis, ενώ το κόστος για το fund της FDIC ανέρχεται στα 191,2 εκατ. δολάρια.

CAPITAL.GR

Μάχη προσφορών για τη Nikko Cordial Securities

Μάχη προσφορών για τη Nikko Cordial Securities


Η Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. (8316.TO) φέρεται να υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για τη Nikko Cordial Securities Inc. στο δεύτερο γύρο προσφορών που διενεργεί η Citigroup Inc. (C), όπως αναφέρει η Kyodo News επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος.

Η SMFG πρόσφερε περισσότερα από 500 δισ. γεν ξεπερνώντας τις προσφορές των Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. (8306.TO) και Mizuho Financial Group Inc. (MFG), όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Η MUFG υπέβαλε την δεύτερη υψηλότερη προσφορά η οποία ωστόσο υπολείπεται αρκετά δεκάδες δισεκατομμύρια γεν της προσφοράς της SMFG.

Η Citigroup απηύθυνε πρόσκληση υποβολής προσφορών για τη Nikko Cordial Securities και το μεγαλύτερο μέρος της Nikko Citigroup Ltd. και αναμένεται να ξεκινήσεις τις διαπραγματεύσεις με μια από τις τρεις ιαπωνικές τράπεζες έως τα τέλη του Απριλίου.

Στην περίπτωση που η Citigroup επιλέξει την SMFG ως αγοραστή για τη Nikko Cordial Securities, η επιλογή ενδεχομένως να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στη βιομηχανία των κινητών αξιών της Ιαπωνίας, δεδομένης και τις στενής επιχειρηματικής σχέσης του τραπεζικού ομίλου με την Daiwa Securities Group Inc., όπως αναφέρουν οι αναλυτές.

CAPITAL.GR

ΗΠΑ: Θετικά μηνύματα από διαρκή αγαθά και νέες κατοικίες

ΗΠΑ: Θετικά μηνύματα από διαρκή αγαθά και νέες κατοικίες

Καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα στοιχεία για τη ζήτηση διαρκών αγαθών και τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ το Μάρτιο, δημιουργώντας περισσότερες ελπίδες ότι η μακρόχρονη εξασθένηση στη μεταποίηση και στην αγορά στέγης φθάνει με αργό ρυθμό στο τέλος της.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά μειώθηκαν 0,8% τον προηγούμενο μήνα, λιγότερο από 1,5% που ανέμεναν οικονομολόγοι.

Η αύξηση των παραγγελιών για επιβατικά και στρατιωτικά αεροσκάφη βοήθησε στο να αντισταθμιστεί η εξασθένηση σε άλλους τομείς. Παράλληλα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν 0,6% το Μάρτιο, φθάνοντας τις 358.000 κατοικίες, τη στιγμή που οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι θα έφθασαν τις 340.000.

Ωστόσο, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, οι πωλήσεις κατοικιών καταγράφουν πτώση 31%. Τα αποτελέσματα ενίσχυσαν την αισιοδοξία ότι οι κατασκευαστές μείωσαν τις τιμές και τις κατασκευές αρκετά για να ενισχυθούν ξανά οι πωλήσεις. Οι τιμές όμως αναμένεται να παραμείνουν εξασθενημένες τους προσεχείς μήνες.


NAFTEMPORIKI

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αρχίσει ν' ανακάμπτει φέτος, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της Ομάδας των Επτά

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αρχίσει ν' ανακάμπτει φέτος, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της Ομάδας των Επτά

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να ανακάμψει φέτος, ακόμη και αν οι κίνδυνοι επιμείνουν, εκτίμησαν οι χώρες της Ομάδας των Επτά (G7), οι οποίες δεσμεύθηκαν από την άλλη πλευρά να αποτρέψουν τους περιορισμούς στο παγκόσμιο εμπόριο.

NAFTEMPORIKI
Share |