Saturday, April 25, 2009

ΗΠΑ: Κλείσιμο τεσσάρων επιπλέον τραπεζών

ΗΠΑ: Κλείσιμο τεσσάρων επιπλέον τραπεζών


Στο κλείσιμο τεσσάρων επιπλέον τραπεζών προέβη η Federal Deposit Insurance Corp.΄s (FDIC) ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό τους από τις αρχές τους έτους στις 29 και στις 51 από την αρχή της κρίσης.

Συγκεκριμένα , όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι τράπεζες είναι η American Southern Bank, η Heritage Bank, η First Bank of Beverly Hillsκαι η First Bank of Idaho.

Ειδικότερα, η American Southern Bank, η οποία είναι Πέμπτη στην πολιτεία της Georgia που κλείνει, έχει πάγια αξίας 112,3 εκατ. δολαρίων και καταθέσεις ύψους 104,3 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με την FDIC, τις καταθέσεις της τράπεζας θα αναλάβει η Bank of North Georgia, η οποία και θα αγοράσει πάγια αξίας 31,3 εκατ. δολαρίων. Το κόστος για το fund της FDIC ανέρχεται στα 41,9 εκατ. δολάρια.

Η First Bank of Beverly Hills είναι η τέταρτη τράπεζα της πολιτείας της Καλιφόρνια που κλείνει με τις καταθέσεις τις να ανέρχονται στα 1 δισ. δολάρια και η αξία των παγίων της στα 1,5 δισ. δολάρια.Το κόστος για την FDIC ανέρχεται στα 394 εκατ. δολάρια.

Η Heritage Bank είναι πρώτη τράπεζα στην πολιτεία του Michigan που κλείνει φέτος, με τις καταθέσεις να ανέρχονται στα 151,7 εκατ. δολάρια και η αξία των παγίων της στα 184,6 εκατ. δολάρια. Η Level One θα αναλάβει τις καταθέσεις ενώ θα αγοράσει και πάγια αξίας 46,1 εκατ. δολαρίων. Το κόστος για την FDIC θα ανέλθει 71,3 εκατ. δολάρια.

Η First Bank of Idaho είναι η πρώτη τράπεζα που κλείνει στη συγκεκριμένη πολιτεία από το 1988, οι καταθέσεις της οποίας ανέρχονται στα 374 εκατ. δολάρια και τα πάγια σε 488,9 εκατ. δολάρια.Τις καταθέσεις της τράπεζας θα αναλάβει η U.S. Bank της Minneapolis, ενώ το κόστος για το fund της FDIC ανέρχεται στα 191,2 εκατ. δολάρια.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |