Saturday, April 25, 2009

ΗΠΑ: Θετικά μηνύματα από διαρκή αγαθά και νέες κατοικίες

ΗΠΑ: Θετικά μηνύματα από διαρκή αγαθά και νέες κατοικίες

Καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα στοιχεία για τη ζήτηση διαρκών αγαθών και τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ το Μάρτιο, δημιουργώντας περισσότερες ελπίδες ότι η μακρόχρονη εξασθένηση στη μεταποίηση και στην αγορά στέγης φθάνει με αργό ρυθμό στο τέλος της.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά μειώθηκαν 0,8% τον προηγούμενο μήνα, λιγότερο από 1,5% που ανέμεναν οικονομολόγοι.

Η αύξηση των παραγγελιών για επιβατικά και στρατιωτικά αεροσκάφη βοήθησε στο να αντισταθμιστεί η εξασθένηση σε άλλους τομείς. Παράλληλα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν 0,6% το Μάρτιο, φθάνοντας τις 358.000 κατοικίες, τη στιγμή που οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι θα έφθασαν τις 340.000.

Ωστόσο, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, οι πωλήσεις κατοικιών καταγράφουν πτώση 31%. Τα αποτελέσματα ενίσχυσαν την αισιοδοξία ότι οι κατασκευαστές μείωσαν τις τιμές και τις κατασκευές αρκετά για να ενισχυθούν ξανά οι πωλήσεις. Οι τιμές όμως αναμένεται να παραμείνουν εξασθενημένες τους προσεχείς μήνες.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |