Saturday, April 25, 2009

Μάχη προσφορών για τη Nikko Cordial Securities

Μάχη προσφορών για τη Nikko Cordial Securities


Η Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. (8316.TO) φέρεται να υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για τη Nikko Cordial Securities Inc. στο δεύτερο γύρο προσφορών που διενεργεί η Citigroup Inc. (C), όπως αναφέρει η Kyodo News επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος.

Η SMFG πρόσφερε περισσότερα από 500 δισ. γεν ξεπερνώντας τις προσφορές των Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. (8306.TO) και Mizuho Financial Group Inc. (MFG), όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Η MUFG υπέβαλε την δεύτερη υψηλότερη προσφορά η οποία ωστόσο υπολείπεται αρκετά δεκάδες δισεκατομμύρια γεν της προσφοράς της SMFG.

Η Citigroup απηύθυνε πρόσκληση υποβολής προσφορών για τη Nikko Cordial Securities και το μεγαλύτερο μέρος της Nikko Citigroup Ltd. και αναμένεται να ξεκινήσεις τις διαπραγματεύσεις με μια από τις τρεις ιαπωνικές τράπεζες έως τα τέλη του Απριλίου.

Στην περίπτωση που η Citigroup επιλέξει την SMFG ως αγοραστή για τη Nikko Cordial Securities, η επιλογή ενδεχομένως να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στη βιομηχανία των κινητών αξιών της Ιαπωνίας, δεδομένης και τις στενής επιχειρηματικής σχέσης του τραπεζικού ομίλου με την Daiwa Securities Group Inc., όπως αναφέρουν οι αναλυτές.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |