Thursday, July 7, 2011

Το σκάνδαλο υποκλοπών βάζει "λουκέτο" στη News of the World


Το σκάνδαλο υποκλοπών βάζει "λουκέτο" στη News of the World

Το γεγονός ανακοίνωσε στο προσωπικό ο Τζέιμς Μέρντοχ, γιος του ιδιοκτήτη της εφημερίδας, Ρούπερτ Μέρντοχ.
Η βρετανική ταμπλόιντ News of the World, που κατηγορείται για εκτεταμένες υποκλοπές σε βάρος πολιτικών και πολιτών, θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο της την Κυριακή μετά από παρουσία 168 ετών.

«Δουλειά της εφημερίδας είναι να κρίνει τους άλλους, αλλά απέτυχε όταν ήρθε η ώρα να κρίνουμε τον εαυτό μας», είπε στο προσωπικό ο Μέρντοχ, που είναι και αναπληρωτής διευθυντής του φύλλου.

Τα έσοδα από το τελευταίο φύλλο που δεν θα έχει καθόλου διαφημίσεις, ανακοίνωσε ακόμη, θα διατεθούν σε καλούς σκοπούς.

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωση του προς το προσωπικό, ο Τζ.Μέρντοχ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι το 2006 η Αστυνομία επικέντρωσε τις έρευνες της σε δύο ρεπόρτερ που αργότερα φυλακίστηκαν.

Τόσο η εφημερίδα όσο και ο μητρικός όμιλος, News Corp, δεν έκαναν έρευνα σε βάθος για «επαναλαμβανόμενες παράνομες πράξεις».

Σαν αποτέλεσμα, συνεχίζει, η εφημερίδα και ο όμιλος διακήρυσσαν από λάθος ότι αυτά τα προβλήματα περιορίζονταν σε ένα δημοσιογράφο. Προσθέτει ότι η εφημερίδα χωρίς να γνωρίζει τα γεγονότα σε όλη τους την έκταση προέβη σε δηλώσεις ενώπιον του Κοινοβουλίου – «αυτό ήταν λάθος», υπογραμμίζει.

Η εφημερίδα συνεργάζεται πλήρως με την Αστυνομία για τις δύο μεγάλες ανοιχτές έρευνες που διεξάγονται αυτό το διάστημα και έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες που τη βαρύνουν στις αστικές υποθέσεις.

Τις τελευταίες ημέρες ήρθε στο φως σε όλη την έκταση του το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που διενεργούσε η εφημερίδα κατά εκατοντάδων προσώπων, καλλιτεχνών, πολιτικών μελών της βασιλικής οικογένειας, θυμάτων της τρομοκρατίας αλλά και οικογενειών θυμάτων του πολέμου.

Η Αστυνομία ερευνά 4.000 ονόματα προσώπων που παρακολουθούνταν από την εφημερίδα.

Οι αποκαλύψεις και ειδικά η χιονοστιβάδα την τελευταία εβδομάδα έπληξαν σοβαρότατα την εφημερίδα και αρκετοί διαφημιζόμενοι αποφάσισαν να αποσύρουν επ'αόριστον τις καταχωρίσεις τους από το φύλλο.

source: reporter.gr

ΕΚΤ: Αύξηση των επιτοκίων στο 1,5%


ΕΚΤ: Αύξηση των επιτοκίων στο 1,5%

Σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,50% προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη.

Σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,50% προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη.

Ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, είχε προαναγγείλει την αύξηση τον προηγούμενο μήνα, χρησιμοποιώντας τη φράση «ύψιστη επαγρύπνηση» απέναντι στον πληθωρισμό, λεκτική η οποία είθισται να υποδηλώνει ότι θα επακολουθήσει αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση.

Σύμφωνα όμως με ορισμένους οικονομολόγους, η απόφαση της ΕΚΤ για πιο αυστηρή νομισματική πολιτική δεν προκαλεί και μεγάλη αίσθηση αυτή τη στιγμή, με φόντο τα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση της οικονομίας και τις ενδείξεις ότι οι πληθωριστικές πιέσεις ίσως να έχουν κορυφωθεί.

Η προσοχή στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).

source: naftemporiki.gr

Γερμανία: Αύξηση 1,2% στη βιομηχανική παραγωγή Μαΐου


Διπλάσια άνοδο σε σχέση με αυτή που ανέμεναν οι οικονομολόγοι εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία το Μάιο, κυρίως χάρη στην αυξημένη παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών.

Διπλάσια άνοδο σε σχέση με αυτή που ανέμεναν οι οικονομολόγοι εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία το Μάιο, κυρίως χάρη στην αυξημένη παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, η παραγωγή στη μεταποίηση, τις κατασκευές και τον τομέα της ενέργειας αυξήθηκε κατά 1,2% σε σχέση με τον Απρίλιο, όταν είχε υποχωρήσει κατά 0,8%.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξησή της κατά 0,6%.

Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών - ένας δείκτης για την επενδυτική ζήτηση στην ευρύτερη οικονομία - ενισχύθηκε κατά 2,5% τον ίδιο μήνα.

source: naftemporiki.gr

ΗΠΑ: Μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας


ΗΠΑ: Μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Μειωμένες κατά 14.000 ήταν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και διαμορφώθηκαν στις 418.000, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση των νέων αιτήσεων στις 424.000.

Ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων μειώθηκε κατά 3.000 στις 424.750.

source: naftemporiki.gr

Σε μόνιμο κλιμακωτό τέλος συναινούν οι λογιστές


Σε μόνιμο κλιμακωτό τέλος συναινούν οι λογιστές

Στην επιβολή κλιμακωτού τέλους στις επιχειρήσεις αναλόγως του μεγέθους τους συναινούν οι λογιστές, επαναφέροντας το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως χρηματοοικονομικό κέντρο.

Οι λογιστές εξέτασαν χθες την πρόταση της κυβέρνησης για επιβολή έκτακτου τέλους μέχρι €1500 σε κερδοφόρες εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο.

«Η εισήγηση του ΣΕΛΚ είναι η συνεισφορά των εταιρειών να είναι ανάλογα με το μέγεθος του κεφαλαίου τους και να μην υπερβαίνει τα €1000 για τις εταιρείες με κεφάλαιο άνω του €1 εκ.», δήλωσε στη StockWatch ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Παρπέρης, μετά την πολύωρη χθεσινή σύσκεψη του Συνδέσμου.

Οι κατευθυντήριες γραμμές της πρότασης του ΣΕΛΚ οι οποίες θα κοινοποιηθούν άμεσα στον υπουργό Οικονομικών θα κινούνται στη βάση τριών κλιμάκων, εξήγησε ο κ. Παρπέρης.

Οι εταιρείες με κεφάλαιο άνω του €1 εκ. θα πρέπει να καταβάλλουν €1000, όσων των κεφάλαιο είναι €100 χιλ. και άνω €500 και όσων είναι κάτω των €100 χιλ. γύρω στα €200.

«Η ρύθμιση αυτή μπορεί να γίνει σε μόνιμη βάση μετά την πάροδο των δύο χρόνων που θα ισχύσει το μέτρο και αφού προσαρμοστούν τα ποσά αναλόγως των συνθηκών».

Οι λογιστές έθεσαν επιτακτικά το θέμα της συγκράτησης των κρατικών δαπανών και επανέφεραν πάγια αιτήματα τους για εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου.

«Θα πρέπει να δοθούν φορολογικά κίνητρα τα οποία δεν θα στερούν τη Δημοκρατία από έσοδα αλλά αντίθετα να καταστήσουν την Κύπρο ως τον πιο ανταγωνιστικό προορισμό ξένων επενδύσεων και επιχειρηματικό κέντρο».

Ο Σύνδεσμος Λογιστών θα επαναφέρει επίσης την προώθηση νομοθεσιών που εκκρεμούν τα τελευταία χρόνια όπως η νομοθεσία για το leasing αλλά και την αναβάθμιση των υφιστάμενων νομοθεσιών όπως γίνεται στις ανταγωνιστικές με την Κύπρο χώρες όπως το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα και την Ιρλανδία οι οποίες συνεχώς εκσυγχρονίζουν τις νομοθεσίες τους», επεσήμανε ο κ. Παρπέρης.

source: stockwatch.com.cy

Φθηνότερη η χρήση κινητών στο εξωτερικό


Φθηνότερη η χρήση κινητών στο εξωτερικό

Συνολική πρόταση με στόχο την περαιτέρω αύξηση του ανταγωνισμού στην κινητή τηλεφωνία και σε μειώσεις των τιμών περιαγωγής (εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις στο εξωτερικό), πρότεινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με τον προτεινόμενο, άμεσα δεσμευτικό κανονισμό, θα παρέχεται η δυνατότητα στους πελάτες από την 1η Ιουλίου 2014, εάν το επιθυμούν, να συνάπτουν φθηνότερη σύμβαση κινητής περιαγωγής, χωριστή από τη σύμβασή τους για εθνικές κινητές υπηρεσίες διατηρώντας τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου.

Για να καλυφθεί το χρονικό διάστημα μέχρις ότου τεθούν σε πλήρη εφαρμογή τα διαρθρωτικά μέτρα και ο ανταγωνισμός ωθήσει τις λιανικές τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα, η πρόταση προβλέπει σταδιακή μείωση των σημερινών ανωτάτων ορίων λιανικών τιμών για τις υπηρεσίες φωνητικής τηλεφωνίας και σύντομων μηνυμάτων (SMS) και θέτει νέο ανώτατο όριο λιανικής τιμής για τις υπηρεσίες κινητών δεδομένων.

Ειδικότερα, από την 1η Ιουλίου του 2012 μειώνεται η ανώτατη τιμή για τις εξερχόμενες κλήσεις του συνδρομητή όταν βρίσκεται σε άλλο κράτος μέλος από 35 λεπτά ανά λεπτό της ώρας σε 32 λεπτά, από την 1η Ιουλίου του 2013 σε 28 λεπτά και από την 1η Ιουλίου 2014 σε 24 λεπτά ανά λεπτό της ώρας.

Για τις εισερχόμενες κλήσεις η ανώτατη τιμή μειώνεται από την 1η Ιουλίου του 2013 από 11 λεπτά ανά λεπτό της ώρας σε 10 λεπτά.

Παραμένουν σταθερή η τιμή για τα SMS στα 10 λεπτά ανά αποστολή, ενώ η τιμή για την τελεφόρτωση δεδομένων ή την περιήγηση στο διαδίκτυο μειώνεται στα 50 λεπτά ανά Megabyte (MB) από την 1η Ιουλίου 2014.

Όπως επισήμανε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για το Ψηφιακό θεματολόγιο Νέλι Κρους, με την παρούσα πρόταση αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στη ρίζα του - στην έλλειψη ανταγωνισμού στις αγορές περιαγωγής - με την προσφορά περισσότερων επιλογών στους πελάτες και με την παροχή στους εναλλακτικούς φορείς εκμετάλλευσης ευκολότερης πρόσβασης στην αγορά περιαγωγής. Επίσης, θα μειωθούν αμέσως οι τιμές περιαγωγής δεδομένων, όπου οι φορείς εκμετάλλευσης διαθέτουν σήμερα εξωφρενικά περιθώρια κέρδους», κατέληξε η κα. Κρους.

source: stockwatch.com.cy

Moody΄s: Υποβαθμίσεις για πορτογαλικές τράπεζες


Moody΄s: Υποβαθμίσεις για πορτογαλικές τράπεζες


Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων τεσσάρων πορτογαλικών τραπεζών προχώρησε σήμερα η Moody’s.

Όπως ανακοίνωσε, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας, υποβαθμίζει το κρατικά εγγυημένο χρέος των Caixa Geral de Depositos (CGD) και Banco Espirito Santo (BES) κατά τρεις βαθμίδες, σε Ba1 από Baa1, και των Banco Comercial Portugues (BCP) και Banco Internacional do Funchal (Banif) κατά τέσσερις βαθμίδες, σε Ba2 από Baa1.

Ο οίκος σημειώνει ότι παραμένουν υπό αναθεώρηση οι αξιολογήσεις των CGD, BES, BCP, Santander Totta, Banif, Caixa Montepio και Banco BPI και ότι τα σημεία στα οποία εστιάζεται η αξιολόγησή είναι: α) ο βαθμός στήριξης που ενδεχομένως συνεχίζουν να λαμβάνουν από το πορτογαλικό δημόσιο ή από άλλους ευρωπαϊκούς ή υπερεθνικούς οργανισμούς και, β) ο βαθμός στον οποίο το πιστωτικό προφίλ τους επηρεάζεται από τις αιτίες, τις συνέπειες και τις πιέσεις που δέχεται η χώρα.

Η αξιοπιστία των πορτογαλικών τραπεζών είναι πιθανό να εμφανίζεται στο εξής ολοένα και πιο στενά συνδεδεμένη με εκείνη του πορτογαλικού δημοσίου, συμπληρώνει ο οίκος.



source: capital.gr

Γαλλία: Σε επίπεδα - ρεκόρ το εμπορικό έλλειμμα


Γαλλία: Σε επίπεδα - ρεκόρ το εμπορικό έλλειμμα

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ ανήλθε το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας το Μάιο, καθώς οι εισαγωγές ενέργειας αυξήθηκαν ενώ οι εξαγωγές αεροσκαφών της Airbus υποχώρησαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε στα 7,422 δισ. ευρώ από 7,174 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, που ήταν και αυτό ρεκόρ. Οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωσή του στα 6,4 δισ. ευρώ.

Η Γαλλία βλέπει το εμπορικό της έλλειμμα να διευρύνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του υψηλότερου κόστους ενέργειας αλλά και της μείωσης του μεριδίου των εξαγωγών της στην παγκόσμια αγορά.

Οι εισαγωγές της χώρας αυξήθηκαν το Μάιο κατά 126 εκατ. ευρώ στα 41,6 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 122 εκατ. ευρώ στα 34,2 δισ. ευρώ.

source: naftemporiki.gr
Share |