Sunday, June 6, 2010

Κάμερον: Έρχονται "δύσκολες εποχές"


Κάμερον: Έρχονται "δύσκολες εποχές"

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του θα γνωρίσει χρόνια "οδύνης" για να μπορέσει να μειωθεί το έλλειμμα και το "τεράστιο" βάρος του χρέους.

"Η ποιότητα ενός πραγματικού πολιτικού άνδρα είναι να λαμβάνει τη σωστή απόφαση, εξηγώντας στους πολίτες το στόχο που θα προκαλέσει την οδύνη", δηλώνει ο Κάμερον σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Sunday Times.

"Έχουμε ένα τεράστιο χρέος που πρέπει να διαχειριστούμε. Το να σταυρώνουμε τα δάχτυλα μας, περιμένοντας την ανάπτυξη και ελπίζοντας ότι θα εξαφανιστεί (το χρέος), δεν είναι απλά η απάντηση», είπε, τονίζοντας: "Η χώρα έχει έλλειμμα".

"Οι τόκοι για το έλλειμμα αυτό καταπίνουν αυτά που το έθνος θα έπρεπε να δαπανήσει για να αγοράσει πράγματα. Πρέπει να έχουμε ανθρώπους στο πλευρό μας κατά το δύσκολο αυτό ταξίδι", πρόσθεσε ο κ. Κάμερον.

Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS), το δημόσιο έλλειμμα έφθασε τα 156,1 δισ. στερλίνες το 2009/2010 (11,1% του ΑΕΠ), ένα επίπεδο ρεκόρ.

Η κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού κόμματος του κ. Κάμερον και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Νικ Κλέγκ, που προέκυψε από τις εκλογές στις αρχές Μαΐου, έχει κάνει τη μείωση του ελλείμματος πρώτη της προτεραιότητα.

Από τις 24 Μαΐου ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα άμεσων περικοπών στον προϋπολογισμό ύψους 6,2 δισ. στερλινών, εν αναμονή της υποβολής του προϋπολογισμού στις 22 Ιουνίου για το οικονομικό έτος που έληξε στα τέλη Μαρτίου του 2011.

Ο Νικ Κλέγκ, εν τω μεταξύ, διαβεβαιώνει σήμερα στην εφημερίδα The Observer ότι οι προσπάθειες που ζητούνται από τους Βρετανούς δεν έχουν καμία σχέση με τη λιτότητα της δεκαετίας του 1980, της εποχής της Μάργκαρετ Θάτσερ.

"Θα κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Δεν θα κάνουμε τα πράγματα όπως τα κάναμε στη δεκαετία του 1980", τονίζει ο Κλέγκ.


source: capital.gr

Ο.Ρεν: Υπερβολικά τα περί πτώχευσης της Ουγγαρίας


Ο.Ρεν: Υπερβολικά τα περί πτώχευσης της Ουγγαρίας

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν απέρριψε το Σάββατο τη φημολογία ότι η Ουγγαρία είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης, τονίζοντας ότι η οικονομία της χώρας έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν απέρριψε τη φημολογία ότι η Ουγγαρία είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης, τονίζοντας ότι η οικονομία της χώρας έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης.

«Η Ουγγαρία έχει κάνει σοβαρή πρόοδο όσον αφορά τη δημοσιονομική σταθεροποίησή της», τόνισε ο Ολι Ρεν στους δημοσιογράφους στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας όπου συμμετείχε στη σύνοδο της G20.

«Οι πρόσφατες συγκρίσεις μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ελλάδας είναι παραπλανητικές», δήλωσε ο κ. Ρεν.

«Τώρα η ουγγρική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και έδειξε τα πρώτα σημάδια κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους. Συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση ότι η Ουγγαρία βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης είναι υπερβολική», τόνισε ο ολι Ρεν.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρός Καν εξέφρασε από την πλευρά του «έκπληξη» από τις δηλώσεις σχετικά με την Ουγγαρία, αλλά αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Ελενα Σαλγάδο, τόνισε ότι η αποστολή της ΕΕ και του ΔΝΤ θα πρέπει να αποφασίσει εάν είναι βάσιμες οι ανησυχίες αυτές και σε ποιο βαθμό είναι πιθανό να φθάσει το δημοσιονομικό έλλειμμα. Ωστόσο η Σαλγάδο δε διευκρίνισε εάν επίκεται μια τέτοια αποστολή.

Από την πλευρά του, ανώτατος αξιωματούχος της ουγγρικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να πετύχει το στόχο της μείωσης του ελλείμματος του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στο 3,8% για το τρέχον έτος, το οποίο συμφωνήθηκε με τις διεθνείς δανειστές, παρά τις δυσκολίες.

«Πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο δράσης το συντομότερο δυνατόν, που μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε το στόχο για το έλλειμμα», είπε σε συνέντευξη τύπου ο υφυπουργός Μιχάλι Βάργκα, ο οποίος είναι επικεφαλής της ερευνητικής των πραγμάτων επιτροπής για την κατάσταση του προϋπολογισμού.

Ο Βάργκα δήλωσε ότι τα αριθμητικά στοιχεία στον τρέχοντα προϋπολογισμό, δεν συνάδουν με την πραγματικότητα και χωρίς αλλαγές στον προϋπολογισμό ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί.

source: naftemporiki.gr

«Γνωρίζαμε ότι το ευρώ θα κατέρρεε χωρίς ομοσπονδιακό προϋπολογισμό»


«Γνωρίζαμε ότι το ευρώ θα κατέρρεε χωρίς ομοσπονδιακό προϋπολογισμό»

Όταν συντάσσαμε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ γνωρίζαμε ότι το ευρώ [EUR=X] θα κατέρρεε εάν δεν κινούμασταν προς έναν ενσωματωμένο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, τονίζει, μιλώντας στο naftemporiki.gr ένας εκ των αρχιτεκτόνων της Συνθήκης και πρώην σύμβουλος του Φρανσουά Μιτεράν, Ζακ Αταλί.


Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη
Ο κ. Αταλί πρόσθεσε ότι το μεγάλο λάθος της ΕΕ ήταν ότι προχώρησε προς τη διεύρυνση και όχι προς την εμβάθυνση της ένωσης και ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η σύνταξη ενός ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Αναφερόμενος στην κρίση της Ελλάδας, ο κ. Αταλί είπε ότι θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα σενάριο αναδιάρθρωσης του χρέους, το οποίο «δεν είναι ένας εφιάλτης», καθώς «όλοι γνωρίζουν» ότι το πακέτο στήριξης της ΕΕ δεν είναι αρκετό. Συμπληρώνει ακόμα ότι «ο λόγος που ανεχτήκαμε τα ψέματα της Ελλάδας, ήταν ότι ήμασταν ικανοποιημένοι που οι Έλληνες δεν ασχολούνταν με τα δικά μας ψέματα στους δικούς μας προϋπολογισμούς».




Ο Ζακ Αταλί υπήρξε επίσης ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης και είναι ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης PlaNet Finance, ενώ έχει γράψει σειρά βιβλίων και αρθρογραφεί τακτικά στο γαλλικό Τύπο. Μας μίλησε λίγες ημέρες μετά την έκδοση του νέου του βιβλίου «Tous ruines dans dix ans» («Όλοι κατεστραμμένοι σε δέκα χρόνια»).

Ας αρχίσουμε από το καινούριο σας βιβλίο που αφορά στο δημόσιο χρέος «Tous ruines dans dix ans». Θα είμαστε όλοι κατεστραμμένοι σε δέκα χρόνια;

«Ελπίζω όχι, απλώς το παρουσιάζω σαν πιθανό κίνδυνο και τον περιγράφω ώστε να τον αποφύγουμε. Όταν λέω όλοι, δεν εννοώ όλους σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά κυρίως στις χώρες του δυτικού κόσμου, κάποιες χώρες του ΟΟΣΑ, σίγουρα όχι τους πλούσιους και όχι χώρες του ΟΟΣΑ όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, που είναι πολύ εύπορες».

Ο μεγάλος κίνδυνος σύμφωνα με αυτό το σενάριο είναι το δημόσιο χρέος. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από το υπερβολικό δημόσιο χρέος για τη δημοκρατία;

«Πρώτον, είναι ενδιαφέρον ότι, αν παρακολουθήσουμε την ιστορία του δημόσιου χρέους, διαπιστώνουμε ότι καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι τρόποι για να πάρουν χρήματα οι κυβερνώντες ήταν μέσω πολέμου, εμφύλιου πολέμου ή μέσω φόρων. Όταν λοιπόν δεν μπορούν να πάρουν χρήματα έτσι, τότε δανείζονται. Η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση δημόσιου χρέους ήταν όταν η Αθήνα και η Σπάρτη έπαιρναν από τους πόρους των ναών προκειμένου να χρηματοδοτούν τους πολέμους μεταξύ τους. Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι η πρώτη αυτή περίσταση δημόσιου δανεισμού σημειώνεται μεταξύ κράτους και εκκλησίας και ότι ο δανεισμός χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση των πολέμων, κάτι που τελικά οδήγησε στην καταστροφή των δύο και στο τέλος του Χρυσού Αιώνα. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί. Σήμερα δεν δανειζόμαστε λόγω των πολέμων, αλλά λόγω υπερβολικών δαπανών και ανικανότητας να συλλέξουμε φόρους, και αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα σήμερα».

Παίξατε ένα ρόλο στην σύνταξη της συνθήκης του Μάαστριχτ. Είχατε φανταστεί τότε ότι μία κρίση σαν τη σημερινή μπορούσε να συμβεί ή ότι θα συνέβαινε;

«Έχω πει πολλές φορές σε άρθρα και βιβλία εδώ και πολλά χρόνια ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν μόνο ένα βήμα και αν δεν καταφέρναμε να κατευθυνθούμε προς έναν ενσωματωμένο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, τότε το ευρώ θα κατέρρεε. Αυτή είναι η μοίρα της Ευρώπης. Φτιάξαμε τη Συνθήκη της Ρώμης γιατί υπήρχε κίνδυνος αποτυχίας μετά την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άμυνας, κάναμε την ενιαία αγορά γιατί η κοινή αγορά δεν ήταν αρκετή και θα αποτύγχανε, κάναμε το ευρώ γιατί η ενιαία αγορά δεν προστάτευε από τις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις. Μετά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ γνωρίζαμε πολύ καλά ότι έπρεπε να πάμε προς ένα δημοσιονομικό φεντεραλισμό, γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ενιαίο νόμισμα χωρίς ενιαίο προϋπολογισμό. Το γνωρίζαμε όλοι. Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι ότι περιμένουμε πολύ. Ίσως και λόγω της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου προχωρήσαμε προς τη διεύρυνση και όχι την εμβάθυνση, αυτό ήταν το μεγάλο λάθος, αλλά αυτό το είπα πριν από δέκα χρόνια, είναι καταγεγραμμένο».

Κάποιοι που φοβούνται την ιδέα μιας ευρωπαϊκής κυβέρνησης μπορούν να πουν ότι ήταν γνωστό πως το ευρώ δεν μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς αυτήν και ότι η κρίση κατά κάποιον τρόπο δημιουργήθηκε για να πορευθούμε προς τα εκεί. Ποιο είναι το σχόλιο σας;

«Δεν ξέρω αν νιώθετε έτσι, αλλά όποιος το πιστεύει είναι ανόητος. Η κρίση δημιουργήθηκε από το υπερβολικό ιδιωτικό χρέος στις ΗΠΑ και εμείς στην Ευρώπη αντιδράσαμε κακώς με μία υπερβολή δημόσιου χρέους. Η κρίση δεν δημιουργήθηκε επίτηδες, δημιουργήθηκε λόγω της έλλειψης τόλμης από την πλευρά των κυβερνήσεων, της διαφθοράς, της έλλειψης φόρων, και η Ελλάδα είναι πολύ καλό παράδειγμα υπό αυτήν την έννοια».

Αφού γνωρίζατε ότι το ευρώ δεν θα λειτουργούσε χωρίς την ύπαρξη ευρωπαϊκής κυβέρνησης και ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών γιατί δεν τα προωθήσατε όταν δημιουργήθηκε το ευρώ;

«Αυτό ήταν αδύνατο, όλοι γνωρίζουν ότι η Ευρώπη πηγαίνει βήμα-βήμα και ότι εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατο να πάμε πιο μακριά. Κατά τον ίδιο τρόπο ήταν αδύνατο να δημιουργήσουμε την ενιαία αγορά και το ενιαίο νόμισμα όταν συντάξαμε τη Συνθήκη της Ρώμης, τα πράγματα πρέπει να κινούνται σταδιακά. Το ξέραμε ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, θα αποδεικνύονταν απαραίτητα».

Αυτή η κρίση στην Ευρώπη άρχισε από τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας. Πώς σχολιάζετε τον τρόπο που η ΕΕ και ιδιαίτερα η Γερμανία αντέδρασαν και χειρίστηκαν τα πράγματα;

«Μα νομίζω ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει ένα χρέος που αντιστοιχεί στο 900% των εισοδημάτων της. Το γεγονός ότι συγκρίνουμε το χρέος με το ΑΕΠ είναι ανόητο, θα έπρεπε να συγκρίνουμε το χρέος με τα δημόσια εισοδήματα. Με αυτόν τον τρόπο, το χρέος της Ελλάδας είναι πιο μεγάλο και από αυτό της Ιαπωνίας. Είναι κρίμα που αφήσαμε αυτή τη χώρα να φτάσει σε αυτό το σημείο χωρίς να την προειδοποιήσουμε ή να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση πριν από πέντε ή δέκα χρόνια. Αλλά ο λόγος που το κάναμε αυτό, που ανεχτήκαμε τα ψέματα της Ελλάδας, ήταν ότι ήμασταν ικανοποιημένοι που οι Έλληνες δεν ασχολούνταν με τα δικά μας ψέματα στους δικούς μας προϋπολογισμούς.

Kάπως έτσι φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση, αλλά πώς αξιολογείτε τον τρόπο που τη χειρίστηκε η Ευρώπη αφού δημιουργήθηκε;

«Πολύ καθυστερημένα. Αυτό που έγινε για την Ελλάδα και την Ευρώπη θα είχε αλλάξει τελείως την κατάσταση αν είχε γίνει πριν από έξι μήνες. Πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν ομοσπονδιακό προϋπολογισμό τώρα και αν δεν το κάνουμε αυτή τη στιγμή, αλλά σε έξι μήνες, θα είναι πολύ αργά».

Τι έχετε να πείτε για τον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση χειρίστηκε την κρίση; Είστε ικανοποιημένος από το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει;

«Βεβαίως είμαι ικανοποιημένος, και η ελληνική κυβέρνηση, καθώς είναι και μια νέα κυβέρνηση, κάνει ό,τι μπορεί. Είναι μια πολύ καλή, πολύ τολμηρή κυβέρνηση, τη θαυμάζω. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τρομερά πράγματα, ιδιαίτερα καθώς οι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους, που είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει για να ισορροπηθεί ο προϋπολογισμός. Όμως ακόμα και αν γίνει αυτό, όλοι γνωρίζουμε ότι το 2012 ή το 2013 θα είναι αδύνατο για την Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της. Άρα πρέπει ήδη να σκεφτόμαστε πώς θα αναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε. Όλοι ξέρουν ότι η συμφωνία αυτή δεν είναι αρκετή και ότι η Ελλάδα το 2013 θα έχει προβλήματα».

Οπότε μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της;

«Δεν είναι ένας εφιάλτης, δεν είναι καταστροφή, πρέπει απλώς να το σκεφτεί κανείς με ηρεμία και όχι την τελευταία στιγμή. Γιατί να μην το σκεφτόμαστε, επειδή οι τράπεζες δεν το θέλουν, καθώς θα σημαίνει υποτίμηση του ενεργητικού τους; Αυτό όμως είναι απλώς προσποίηση. Προσποίηση και παράταση, προσποίηση και παράταση, αυτό είναι το σύνθημα τον τραπεζών σήμερα και πρόκειται για μία πολύ δειλή στρατηγική».

Υπήρξατε ένας από τους στενότερους συμβούλους του Φρανσουά Μιτεράν. Πιστεύετε ότι θα χειριζόταν διαφορετικά την κρίση;

«Είναι αδύνατον, δεν ξέρω πώς να κάνω τους νεκρούς να μιλήσουν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι στις κρίσεις του ʽ84 και του ʼ92, η οποία και οδήγησε στο ενιαίο νόμισμα, το κλειδί ήταν να ενεργείς γρήγορα και να προλαβαίνεις τα γεγονότα, ταχύτερα από τις αγορές και όχι μετά από αυτές. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο Μιτεράν είχε δράσει ταχύτερα από τις αγορές. Η γρήγορη δράση είναι η συνταγή για σήμερα όπως ήταν και στο παρελθόν».

source: naftemporiki.gr

Retail Sales Probably Rose at Slower Pace as U.S. Companies Slowed Hiring


Retail Sales Probably Rose at Slower Pace as U.S. Companies Slowed Hiring

June 4 (Bloomberg) -- Jim Bianco, president of Bianco Research LLC, talks with Bloomberg's Betty Liu about the May U.S. employment report released today and its impact on financial markets. Employers in the U.S. hired fewer workers in May than forecast and Americans dropped out of the labor force, showing a lack of confidence in the recovery that may lead to slower economic growth. (Source: Bloomberg)
Sales at U.S. retailers grew in May at the slowest pace of the year, pointing to a deceleration in demand that may further restrain employment, economists said before reports this week.

Purchases increased 0.2 percent following a 0.4 percent April gain, according to the median estimate of 58 economists surveyed by Bloomberg News before Commerce Department figures on June 11. Other reports may show the trade gap widened and consumer confidence rose.

Companies pulled back on hiring last month, making it likely consumers will continue to keep a lid on spending, which accounts for about 70 percent of the economy. Discounters Target Corp. and TJX Cos. were among merchants reporting gains in May sales, indicating households are looking for bargains to stretch out their paychecks.

“Consumer spending can only grow at a modest pace, in fits and starts,” said Josh Shapiro, chief U.S. economist at Maria Fiorini Ramirez Inc. in New York. “We’re not going to get a sharp rebound in jobs and therefore income is only going to grow at a modest pace.”

Employers excluding government agencies added 41,000 workers to payrolls last month following a 218,000 increase in April, the Labor Department reported last week. Total payrolls rose by 431,000 as the federal government hired 411,000 temporary workers to help conduct the census. These employees will be dismissed over the next few months as the decennial population count is completed.

Less Broad-Based

The increase in May sales may also have been less broad- based than in prior months. Purchases at 30 chains rose 2.7 percent from a year earlier, less than a 2.9 percent projected gain, Retail Metrics said last week.

Consumers sought discounts after unemployment rose in April and the sovereign-debt crisis in Europe intensified. Sales at Target, the second largest U.S. discount retailer, rose 1.3 percent in stores open at least a year.

“Comparable-store sales were somewhat below our expectation,” said Gregg Steinhafel, chief executive officer of Target, in a statement May 19. “Our recent experience reinforces our belief that we will continue to experience volatility in the pace of economic recovery.”

One source of strength for the retail figures may be car sales. Vehicle demand rose to an 11.64 million annual rate in May, the second-highest this year, from an 11.21 million pace in April, according to industry data.

Debt Crisis

The debt crisis in Europe raises the risk that tumbling stock prices may give households another reason to rein in spending. Shares have been pummeled since the crisis intensified, with the Standard & Poor’s 500 Index dropping 13 percent since reaching a 19-month high on April 23.

Also this week, Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke will testify about the state of the economy before the House Budget Committee on June 9. Bernanke last week said joblessness was among the “important concerns” for the recovery.

Another report this week may show the European debt crisis so far has had little effect on consumer confidence. The Thomson Reuters/University of Michigan preliminary consumer sentiment index for June increased to 74.6 from 73.6 at the end of last month, according to the median estimate of economists surveyed before the June 11 release.

The need to replenish depleted inventories, combined with rising business spending and exports, is giving factories a lift. Stockpiles at U.S. businesses rose 0.5 percent in April, a fourth consecutive gain, economists said ahead of a Commerce Department report on June 11.

The rebound in economic growth earlier this year has pushed up imports faster than exports, another report from the Commerce Department will show on June 10. The trade deficit in April probably rose to $41 billion, the most since December 2008, from $40.4 billion the prior month, according to the median estimate of economists surveyed.

Bloomberg Survey

==============================================================
Release Period Prior Median
Indicator Date Value Forecast
==============================================================
Cons. Credit $ Blns 6/7 April 2.0 -2.0
Whlsale Inv. MOM% 6/9 April 0.4% 0.5%
MBA Mortgage Applications 6/9 5-Jun 0.9% n/a
Trade Balance $ Blns 6/10 April -40.4 -41.0
Initial Claims ,000’s 6/10 5-Jun 453 448
Federal Budget $ Blns 6/10 May -189.7 -140.0
Retail Sales MOM% 6/11 May 0.4% 0.2%
Retail ex-autos MOM% 6/11 May 0.4% 0.1%
Retail exauto/gas MOM% 6/11 May 0.4% 0.3%
U of Mich Conf. Index 6/11 June P 73.6 74.6
Business Inv. MOM% 6/11 April 0.4% 0.5%
==============================================================

source: bloomberg.com
Share |